Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem

Czas 65 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

4 pojedyncze piersi kurczaka
100 g mrożonego szpinaku
100 g chudego twarogu
2 ząbki czosnku
jajko
sól, pieprz
1 - 2 łyżki chudego mleka

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem - sposób wykonania:

Filety myjemy, nacinamy wzdłuż tworząc w ten sposób kieszonkę, nacieramy przyprawami i odkładamy w chłodne miejsce.
W tym czasie przygotowujemy farsz. Ząbek czosnku siekamy, wrzucamy na patelnie wysmarowaną oliwą, dodajemy szpinak (lekko rozmrożony) dusimy, podlewając mlekiem do momentu aż masa zgęstnieje. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Następnie studzimy i dodajemy do szpinaku zmielony twaróg i jajko.
Powstały w ten sposób farsz upychamy do przygotowanych kieszonek z piersi kurczaka. Każdą pierś ciasno zawijamy w lekko natłuszczoną folię, kładziemy na blaszce, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 06-10-10 | Czytano: 20815 razy | komentarzy [0]
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem komentarz



Opinie i komentarze na temat Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje