Strona główna >> Dania główne >> Drób

Pierś z kurczaka z ananasami

Składniki:

3 piersi z kurczaka bez kości
1 puszka ananasa w kostkach
1 łyżka masła
2 jajka
tarta bułka, sól, pieprz ,
olej

Pierś z kurczaka z ananasami - sposób wykonania:

Z piersi z kurczaka formujemy sześć kotletów, lekko rozbijamy, obtaczamy w bułce, rozmąconym jajku i ponownie w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodajemy ananasy z puszki i połowę syropu. Dusimy około 10 minut. Podajemy z ryżem.


Prześlij przepis

Kamiś | 20-08-08 | Czytano: 18807 razy | komentarzy [2]
Pierś z kurczaka z ananasami komentarz



Opinie i komentarze na temat Pierś z kurczaka z ananasami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

2 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierś z kurczaka z ananasami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2011-06-29 11:44

Kurczak to chyba jedno z nielicznych mięs które nie ma smaku. Dobrze że w tym przepisie równoważy je ananas :) Ważne żeby zawsze coś dodać co może polepszyć smak i sprawić że będziemy mieli do czynienia z czymś przepysznym :) Ja dodałbym do takie potrawy odorbinę herbaty Dilmah z przepisu z ich klubu miłośników dobrej herbaty :) Palce lizać :)

Autor
kurczak z ananasem
2011-06-29 12:22

moim skromnym zdaniem, żadna potrawa i żadne mięso nie ma smaku dopóki się je odpowiednio nie doprawi/ dosoli :-).
O tym, żeby "doprawiać" herbatą jeszcze nie słyszałam... dziwne zatem pomysły ma ten wasz klub ;-)

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje