Strona główna >> Dania główne >> Drób

Pierś zapiekana w warzywach

Czas 35 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 duże papryki
1 cebula
brokuły
6 marchewek
30 dg dobrego sera
czerwona fasola z puszki
2 duże piersi z kurczaka

Pierś zapiekana w warzywach - sposób wykonania:

Kroimy pierś w kostki ok 1 x 1 cm. Sól i pieprz obsmażamy razem z cebulą. Gotujemy marchewkę pokrojona w plastry oraz brokuły. Papryke oraz ser kroimy w kostki, warzywa odcedzamy, bierzemy duzy garnek na spód wlewamy oliwe wrzucamy kawałki kurczaka marchewke cebule i dusimy na małym ogniu ok 15 min. Następnie wrzucamy papryke oraz fasole dodajemy znowu soli ostrej czerwonej papryki, pieprz oraz troche rozmarynu.
Wszystko dusimy ok 10 min. Dorzucamy brokuły mieszamy i dodajemy ser. Gdy ser sie rozpusci danie jest gotowe do podania.


Prześlij przepis

~Gosc | 24-07-12 | Czytano: 3983 razy | komentarzy [0]
Pierś zapiekana w warzywach komentarz



Opinie i komentarze na temat Pierś zapiekana w warzywach kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierś zapiekana w warzywach prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje