Rzeczywiście pigwa dla mnie lepiej komponuje się z herbata niż cytryna. Wogóle to najlepiej nie dodawać nic żeby nie tracić tego unikalnego smaku, ale czasem żeby zmienić smak. Ja najczęściej dodaję do dilmah pure cejlon bo jest naprawde mocna i wtedy trochę łagodnieje.
Dilmah pure cejlon nie słyszałem o tej herbacie, musze poszukać w sklepie bo brzmi ciekawie. Ja też dodaję pigwy do herbaty bo jak dla mnie jest lżejsza od cytryny.
To chyba robi się z Pigwowca, owoce są mniejsze ,kwaśne .Pigwa jest pokroju gruszko-jabłka i dojrzewa końcem pażdziernika.Kompot lub dżem jest przepyszny właśnie z Pigwy.
300g korzenia imbiru pokroić w plastry oczywiście oczyszczony dodać 2szklanki ukru i 2 szkl.wody,gotowac 30min.odstawic na chwilę,ddac sok z dwóch cytryn oraz 2 łyżki miodu wlać do słoiczków,mozna pasteryzowane lub trzymać w lodówce .rewelacja na przeziębienia i odporność organizmu😊😊
Anoo Twój pomysł znam, ale zamiast cukru daję sam miód, który wzmaga antybiotyczne działanie mikstury.
5 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pigwa do herbaty prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują