Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Pikantne pulpeciki

Czas 25 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

75 dag mięsa mielonego mieszanego np. wieprzowo-drobiowe
2 kromki czerstwej bułki lub 2 łyżki bułki tartej
pół szklanki rosołu z kostki
2 jajka
cebule
2 ząbki czosnku
łyżka ostrej papryki mielonej
sól, pieprz
3 łyżki kukurydzy z puszki
majeranek

Pikantne pulpeciki - sposób wykonania:

Bułkę namaczamy w bulionie z kostki, cebulkę i czosnek kroimy drobno w kostkę, podsmażamy wraz z jajkiem, odsączoną bułka i przyprawami dodajemy do mięsa. Kukurydzę odsączamy i również dodajemy do masy mięsnej. Formujemy niewielkie kulki, smażymy je na rumiano na oleju.
Można podawać z kaszą jęczmienna lub z ryżem.


Prześlij przepis

mewa80 | 25-05-10 | Czytano: 10491 razy | komentarzy [0]
Pikantne pulpeciki  komentarz



Opinie i komentarze na temat Pikantne pulpeciki kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pikantne pulpeciki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje