Strona główna >>
Dania główne >>
Drugie danie Pikantne pulpeciki
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
75 dag mięsa mielonego mieszanego np. wieprzowo-drobiowe
2 kromki czerstwej bułki lub 2 łyżki bułki tartej
pół szklanki rosołu z kostki
2 jajka
cebule
2 ząbki czosnku
łyżka ostrej papryki mielonej
sól, pieprz
3 łyżki kukurydzy z puszki
majeranek
Pikantne pulpeciki - sposób wykonania:
Bułkę namaczamy w bulionie z kostki, cebulkę i czosnek kroimy drobno w kostkę, podsmażamy wraz z jajkiem, odsączoną bułka i przyprawami dodajemy do mięsa. Kukurydzę odsączamy i również dodajemy do masy mięsnej. Formujemy niewielkie kulki, smażymy je na rumiano na oleju.
Można podawać z kaszą jęczmienna lub z ryżem.
Prześlij przepis mewa80 | 25-05-10 | Czytano: 10356 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pikantne pulpeciki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują