Strona główna >> Dania główne >> Drób

Pikantne udka w pysznej panierce

Składniki:

4 udka kurczaka
olej
1 szklanka płatków kukurydzianych
posiekana natka pietruszki
sól, pieprz
30 dag mąk
150 ml wody mineralnej
200 ml mleka
1 jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki chili
2 łyżki octu

Pikantne udka w pysznej panierce - sposób wykonania:

Udka umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, ocet i sól. Mieszamy mikserem wodę z mlekiem, jajkiem, chili i octem. Powoli wlewamy do mąki z dodatkami. Mieszamy aż powstanie gładkie jednolite ciasto. Odstawiamy na kilkanaście minut. Płatki kukurydziane mieszamy z natką pietruszki. Przyprawione udka moczymy w przygotowanym cieście, pozwalamy aby nadmiar obciekł i obtaczamy w płatkach wymieszanych z natką pietruszki. Smażymy aż mięso będzie miękkie, a panierka pięknie się zezłoci.
Polecam, pychota.


Prześlij przepis

Ania | 02-06-10 | Czytano: 13845 razy | komentarzy [0]
Pikantne udka w pysznej panierce komentarz



Opinie i komentarze na temat Pikantne udka w pysznej panierce kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pikantne udka w pysznej panierce prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje