Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Pilaw z ryżem i warzywami

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

60 dag wieprzowiny
1 cebula
2 marchewki
3 pomidory
250 g ryżu
1 kostka bulionowa
olej
mielona papryka
sól, pieprz

Pilaw z ryżem i warzywami - sposób wykonania:

Mięso myjemy, suszymy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawami i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Cebulę kroimy w piórka szklimy na oleju (najlepiej w rondlu dość wysokim).
Następnie dodajemy opłukany ryż i warzywa - startą marchewkę, pokrojone w kostkę pomidory (bez skóry), mięso (wcześniej zrumienione na rozgrzanym oleju) oraz sól i pieprz. Całość podlewamy wodą dodajemy kostkę rosołową i dusimy około 40 minut na niewielkim ogniu, pod przykryciem.


Prześlij przepis

Kamiś | 30-09-10 | Czytano: 6968 razy | komentarzy [0]
Pilaw z ryżem i warzywami komentarz



Opinie i komentarze na temat Pilaw z ryżem i warzywami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pilaw z ryżem i warzywami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje