Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Półmięsne Pilaw z ryżem i warzywami
Czas 60 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
60 dag wieprzowiny
1 cebula
2 marchewki
3 pomidory
250 g ryżu
1 kostka bulionowa
olej
mielona papryka
sól, pieprz
Pilaw z ryżem i warzywami - sposób wykonania:
Mięso myjemy, suszymy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawami i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Cebulę kroimy w piórka szklimy na oleju (najlepiej w rondlu dość wysokim).
Następnie dodajemy opłukany ryż i warzywa - startą marchewkę, pokrojone w kostkę pomidory (bez skóry), mięso (wcześniej zrumienione na rozgrzanym oleju) oraz sól i pieprz. Całość podlewamy wodą dodajemy kostkę rosołową i dusimy około 40 minut na niewielkim ogniu, pod przykryciem.
Prześlij przepis Kamiś | 30-09-10 | Czytano: 7644 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pilaw z ryżem i warzywami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują