Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Pischinger
Czas 15 minut
Porcji 10
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
450 ml mleka (ciut mniej niż w przepisie na opakowaniu)
1 budyń śmietankowy
1 paczka andrutów-wafli
gotowy krem czekoladowy
3 paczki herbatników
orzechy laskowe
miód
Pischinger - sposób wykonania:
Piszinger z budyniem waniliowym Ewy Wachowicz. W 50 ml rozpuszczamy budyń, resztę mleka gotujemy. Wlewamy budyń, mieszamy, chwilę gotujemy. Wafle przekładamy kremem czekoladowym. Na wierzch przestudzony budyń. Ta warstwę przykrywamy herbatnikami. Za pomocą miodu przyklejamy orzechy laskowe- dekoracyjnie wg uznania np. jeden na każdy herbatnik. Całość musi się przegryźć.
Prześlij przepis asieńka | 12-02-11 | Czytano: 43215 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pischinger prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują