Strona główna >> Kuchnie Świata >> Grecja

Pischinger

Czas 5 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

paczka andrutów
2 kostki masła
4 jajka
1 szklanka cukru
2 czubate łyżki kakao

Pischinger - sposób wykonania:

Masło utrzyj w misce na jednolitą masę i odstaw. W garnku , na wolnym ogniu, zagotuj niewielką ilość wody. Do drugiego naczynia wbij jajka i dodaj szklankę cukru. Następnie postaw je na garnek z parującą woda i ubijaj składniki trzepaczką.
Gdy powstanie gęsta masa, dodaj kakao, rozpuszczone w niewielkiej ilości gorącej wody. Gdy składniki dobrze wymieszasz, zdejmij je z pary.
Masę kakaową dodawaj małymi porcjami masła. Nieustannie mieszaj, aby masło się nie zważyło. Na koniec dodaj łyżkę kakao w proszku i sok z cytryny.
Tak przygotowaną masą posmaruj andruty, układając je jeden na drugim. Odstaw do lodówki. Przed podaniem pokrój je na małe kwadraty lub romby.


Prześlij przepis

~Gosc | 17-04-11 | Czytano: 26851 razy | komentarzy [0]
Pischinger komentarz



Opinie i komentarze na temat Pischinger kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pischinger prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje