hm no zrobiłam dziś tę pizzę i spód do niczego nawet po prawie godzinie w piekarniku mokry, zjadłam więc wszystko z góry a dół wyrzuciłam:((:(:(:(:
Wszystko zależy od tego jaki masz piekarnik, jeśli kiepski nawiew to pizza się nie dopiecze i będzie taka jak opisałaś.
a nie lepiej zrobić z samej skrobii?? ja mam taki oto przepis :
skrobia kukurydziana (w zależności od ilości porcji, 50g na osobę dietującą, więcej dla reszty współjedzących) ja zastosowałam 500g i wyszło 7 kawałków
Drożdże piekarskie, kostka na 0,5-1kg (tak na nich jest napisane)
Mleko 0,5% 0,5 szkl.
4 udka z kurczaka wędzone
1 pomidor
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
10 pieczarek
przyprawa do pizzy (ja stosuję Prymat)
koncentrat pomidorowy
a co to za ser?
Serek wiejski po prostu. Taka namiastka...
Ja zawsze podpiekam spód co najmniej 10 min i nie ma problemu :)
Witam,ja robie pizze z patelni wkładam 2jajka,troszkę mleka 0.5%,troche skrobi i mąki kukurydzianej,przyprawy i warzywa dozwolone w II fazie w kostke i smażyć placki jak naleśniki,bez tłuszczu.pychotka.POLECAM(A SER BIAŁY SMAŻE Z SOLĄ I SODĄ WYCHODZI MI ALA SMAŻONY I ŻÓŁTKIEM I MAM PYSZNY SEREK TOPIONY KTÓRY DODAJE DO PIZZY.)
dZIEWCZYNY A DO TEJ PIZZY Z PATELNI JESZCZE DODAJCIE PÓŁ ŁYŻECZKI SODY OCZYSZCZONEJ
a co można zamiast skrobi kukurydzianej?
można jej po prostu nie dodawać lub dodać w zamian 1 łyżkę więcej otrąb
Nie tak do końca jest to dobry przepis. Po pierwsze limit otrębów pszennych na dzień to 1 łyżka (a wiec wg przepisu musi nam starczyc na 9 dni). Po drugie otrębów nie powinno się mielic bo tracą swoje właściwości.
Lepiej kombinować z otrębami 2 łyżki owsianych i 1 pszennych na dzień lub wielokrotnosc ich zostawiajac dla innych lub na inny dzień.
A co ty wygadujesz, nie 1 łyżka tylko 2 w 1. fazie i 3 łyżki w 2. fazie, po drugie, co to za herezje z tym mieleniem? Rozumiesz różnicę między przemianami fizycznymi a chemicznymi? Jeśli tak, to od kiedy jakakolwiek przemiana fizyczna (jaką będzie mielenie) wpływa na wartości odżywcze czegokolwiek?
Ja dodałam jeszcze mozzarelle odtłuszczoną na przecier pomidorowy i wyszła świetna. Faktycznie rozwałkujcie jaknajcieńsze ciasto.
Ja podpiekłam najpierw ciasto przez 10 min w 170, a potem ze składnikami 20 minut dochodząc do temp. 200.
Pizza genialna !!
14 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pizza Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują