Pizza wyszła jak w pizzerii! Extra opis
przygotowania pizzy. Polecam zrobić wszystko tak jak jest opisane a pizza wyjdzie nieziemska :-)
nie wiecej nie mniej, nie pisz wiecej ani
mniej...........
oprocz szynki i salami to nawet jasno i obszernie
tylko ze tak duzo ze mi sie czytac nie chcialo:d pozdrawiam
Tak przepis jest obszerny, ale za to wszystko jest
wytłumaczone by każdy mógł przyrządzić PIZZE bez problemów.
Ten przepis jest naprawde rewelacyjny, pizza wyszla extra
pyszna nawet lepsza niz w niektórej pizzeri poważnie, stwierdzily to osoby którym podalem te pizze :D..
Pizza jednym słowem świetna ;-)
PYCHA!!! - wreszcie przepis, gdzie wszystko jest tak, jak
trzeba - a komu sie nie chce czytac, temu i zrobic sie pewnie nie bedzie chcialo...wiec niech nie komentuje
;)
pizza pierwsza klasa wyglad jak z pizzeri mozna
pokombinowac ze skladnikami ja kupilam mozzarelli tylko 130 g ale i tak starczylo bo dalam wiecej goudy
dodałam rowniez zielone oliwki i czerwona cebulke pychota naprawde rewelacyjny przepis
3. w średnim garnuszku rozgrzewamy oliwę, dodajemy 1
czubatą łyżeczkę ostrej papryki w proszku Witajcie!! małe pytanko ile tej oliwy ? Dzieki
Tak żeby nie było za tłuste daj 3 łyżki
oliwy.
Smacznego
Dziekuje !!! pizza bardzo pyszna warta przyrządzenia
jaki grzech dodawać Ketchup,ja dodałam Ketchup pudzliszki
do pizzy i wyszło znakomicie
Pierwszy raz w życiu robiłem pizzę, akurat na
urodzinową kolację dla mojej Żony i padło na ten przepis :-) Nie zawiodłem się - wyszła wyśmienita.
Tylko taka mała uwaga dla początkujących pizzomaniaków - spoglądajcie na startujące drożdże w
kubku, bo mogą tak wystartować, że pięknie rozleją się dookoła niego :-) Trzeba czasem rzucić
okiem.
I na koniec BARDZO POLECAM ten przepis!!!
no bardzo dobra
taka jak w pizzerii
pizza przepyszna polecam kazdemu kto jest smakoszem pizzy
anrtonina ze szczecina
ta pizzunia to pychotka nie ma co szukac innego przepisu
bardzo polecam kazdemu pa pa
mmmmmmmmmm pizza najlepsza na swiecie to bylo
pierwsze co w ogole sam zrobilem oprocz kanapek a wyszla lepsza niz w wiekszosci pizzeri jakich bylem a
mozna mi wiezyc ze troche ich zwiedzilem jednym slowem POLECAM
PIZZZA SUPER JESTEM FACETEM
A JEDNAK SIE UDALO
WSZYSTKIM SMAKOWALA
,,,,,ROOBO,,,,,
Dolewamy ciepłej wody ( nie za gorącej bo zabijemy
drożdże). Mieszamy aby wszystko się rozpuściło. Po tym dolewamy cieplej wody moglibyście jeszcze napisać
ile tej wody...
pizza wyszla rewelacyjna.! swietny przepis
Czy ty czytasz ze zrozumieniem?
Tu wszystko jest
obszernie opisane. ILE WODY ? a tyle ile ci się zmieści w szklance na rozpuszczenie drożdży. Proponuję pół
szklanki. Masakra idź lepiej do pizzerii jak nie potrafisz zrozumieć takiego przepisu, z którego nawet
faceci potrafią przyrządzić pizze.
cudownie pachnie i ślinka już mi cieknie ale muszę
zaczekać na męża - już nie mogę się doczekać... Dziękuję za rewelacyjny przepis. Pozdrawiam
nie dobrze wygląda
Mam pytanko. Ile osób naje się taką pizzą?
różne pizze jadłem ale ta bije wszystkie na głowe
Jeszcze nigdy na dodałam komentarza do przepisu, ale
powiem jedno: przepis sprawdzony i pizza udała się na 100%. Super przepis i przepyszna pizza. Pozdrawiam
serdecznie
chociaż robiła pizze pierwszy raz w życiu wyszła o wiele
lepsza niż w pizzeri!! dziękuję za przepis, pozdrawiam
bardzo smaczna pizza - pierwsza w życiu i od razu
taka dobra ;)
czy wyjdzie mi w piekarniku gazowym bez
termoobiegu?
Ja zrobiłem pizze według przepisu i wyszła bardzo
smaczna polecam :)))
Bo to jest najlepszy przepis, jaki znajdziesz w
sieci :-)
ODP.
Bez problemu pizza wyjdzie w piekarniku bez termoobiegu. Np my mamy taki stary
piekarnik gazowy i pizza wychodzi OK.
Zrobilam ta pizze, dziekuje byla pyszna Kasandra z
Pepowa
PIZZA pyszna ale strasznie dlugi przepis.Dzieki
skoro mówicie że taka dobra to i ja sobie zrobię;)
pozdro
Hej Ta Pizza Jest Pyszna :D
:)Normalnie ciasto
takie dobre wyrosło że Hej!:*
Pizza jest naprawde świetna! Jeśli zrobicie dokładnie
według przepisu to naprawde wyjdzie genialna! Nigdy nie jadłam tak dobrej pizzy!
Rewelacja!!!! Polecam wszystkim ten przepis!!!!
Do pizzy użyłem właśnie drożdzy instant i normalnego
oleju. Dodałem tuńczyka i kiełbasę. Wyszła też bardzo dobra. Polecam. PS:moja pani też była bardzo
zadowolona.
Pizza pyszna polecam!!! super
Trochę po swojemu zrobiłem ją była kozak !!! Ta lipa z
pizzahut nie ma do niej startu. :-D
pizza super , polecam
rewelacja. paluszki lizać. polecam ;-)
musze sie zabrac za ta pizze ale jak długo sie ja
przyrządza,bo przepis taki długi?
włąsnie znalazlam ten przepis. tak zachwalona to
wyprubuje, mam nadzieje,ze maz bedzie zadowolony:) to jego ulubione jedzonko:)
Wyszła super.Robiłem taka po raz pierwszy.Polecam Marek
no masakra wyszla na maxa wypasiona :) Wielkie dzieki!!!
pizza super! przygotowanie jej jest bardzo dobrze i
dokladnie opisany. super!!!
pyszna
Pyszna Pizza!
dzięki :)
ciasto 1 klasa, ale sosik mi nie wyszedł :(
niejasny troche przemis imo bo napisane jest,że ma się
gotować pod przykryciem potem niby bez i mieszać szkoda,ze nie napisales ile tej oliwy ma byc(z
oliwek?)ogolnie sos gotujac sie gulgotal w tluszczu a po usmazeniu wygladal jak bigos :)
znakomity przepis :))
wyszło przepyszne, a to mój
pierwszy raz ;)
p.s czy ciasto wychodzi wam też takie bardziej chrupiące ?
czy moze byc inny ser????
No jasne że może być inny ser. To od ciebie zależy
co dodasz do pizzy. Jednak radziłabym dodać taki ser jak w przepisie.
mamma mia;)
muchos buenos <buhahaha>
bez
pomarańczowego Zbycha to nici z pizzy;P
najlepsze są drożdże od babuni z abc (prawie jak z
biedronki:D)
pizza była mniami od course bez salami;)
pięć bab się najadło (i to jakich:D)
sexowna ta pizza z bazyliowym kechupem.
Koniec pizzy i bomba,kto nie jadł ten trąba, dwie dziurki w
nosie i skończyło się;D
Skorzystałem w sumie z przepisu na ciasto i sos, muszę
powiedzieć, że to najlepszy przepis na ciasto! super, inni dodają jajka zamiast oliwy, mleko zamiast wody
etc. ale nic nie równa sie z tym przepisem;)
Odkąd przeczytałem ten przepis, robie codziennie pizze
od 4 dni ;) to troche nie zdrowe, tak często, ale nie mogę się oprzeć!
Tresc komentarza
WLASNIE ZAJADAMY PIZZE Z TWOJEGO PRZEPISU I
JEST REWELACYJNA SWIETNY PRZEPIS I POLECAM WSZYSTKIM GORACO.POZDRAWIAMY
NIe wiem co żle zrobiłem - smak
pizzzy jest super - sosik extra, ale moje ciasto to cienka skorupka (dosyć twarda) ani nie spalona ani nie
spieczona - sam nie wiem co źle zrobiłem (za dużo wody??). Podpowiedzcie. Wszystko w/g przepisu ciasto
wyrosło było lekko kleiste ??
To najlepszy przepis na pizze, ale ja dodaję tylko pół cebuli i półtorej ząbka czosnku. Poza tym wyszła wyborna. Naprawdę wszystkim polecam :* !!!!!!!!
Jeśli komuś ciasto wychodzi za twarde to niech nastawi piekarnik na 200 stopni z termobiegiem
ja robię pizze dając ser na wierzch i nie zgodze sie z tym ze wszystko sie gotuje pod nim zamiast sie pieć ale to chyba zależy od przyzwyczajeń i upodobań...pozd
Zrobiłem tak jak przepis nakazywał i powiem wam że ta PIZZA JEST NAPRAWDE DE LUXE!!! KOZAK!!! Pierwszy raz robiłem i sie kurde nie zawiodłem!!!WIELKIE DZIĘKI ZA TEN PRZEPIS!!!IDE RĄBAĆ DALEJ!!!
Nie wyszła zbyt dobra.. ciasto jakieś twarde nie wiem czemu ale mysle ze zbyt dlugo piekłam pizze. Nie wątpie że przepis jest dobry.. spróbuje jeszcze raz na pewno! ;)
Mam 12 lat i bez problemu przyrządziłam tę pizzę dziś po raz 6.
a dla takich mega początkujących muszę dodać ,iż wody do drożdży leje się około 1/3 szklanki. Do Sosu dodałam jeszcze zioła prowansalskie i oregano co dodatkowo wzmocniło smak ;)
nie bójcie się ,że sos wam śmierdzi ! Choć przyznaję ,że zapach niemiły ;/ Za każdym razem sos wychodzi mi inny ;)
Ponoć pizza jest lepsza niż w pizzeri - z tym się może zgodzę ... ale w pizzeri chyba i tak wychodzi taniej ;/
bardzo dobra
ta pizza jest wyśmienita. wszystko bardzo dokładnie opisane! SERDECZNIE POLECAM!!!
ta pizza jest przepyszna!!!
Każdy powinien ją spróbować
Super zabrałem się za robotę wszystkie składniki miałem oprocz sera :D ale wreszcie ją zrobiłem i jest pyszna dzięki :)
właśnie zrobiłam pizze z tego przepisu i czekam na mój wynik dzieci nie mogą sie doczekać mam nadzieje że bedzie pychotka
czy te proporcje wystarczą na tą dużą kwadratową blache która zazwyczaj dołączana jest do piekarnika...??? czy to jest na małą blache?
naprawde wyśmienita jak w pizzerij polecam gabi.
Super przepis, lepsza niż w pizzerii, tylko nie przesadźcie z pieczarkami bo wtedy to zapiekanka jest a nie pizza.
Ja zawsze robię z 3 szklanek mąki i daje 5 łyżek oliwy z oliwek i wychodzi mi duża kwadratowa blacha (piekarnik do zabudowy) i okrągły prodiż śr.25cm.
Składniki jakie daje to pieczarki, szynka, kurczak usmażony w przyprawie gyros i to co lubię najbardziej czyli ananas, naprawdę super smak pizza Hawajska jak w Pizzerii.
Polecam Grzegorz.
3 łyżki majonezu,
6 łyżek jogurtu naturalnego(gęsty)/śmietany ja polecam wersje light czyli jogurt,
1 łyżeczka chrzanu,
3 ząbki czosnku,
szczypta oregano, soli, czosnku granulowanego.
Zmieszać wszystko jeżeli coś brakuje do smaku (za mało czosnku czy innych skł.) dołożyć według upodobania.
Smacznego.
Ps. Jak coś można podwoić ilość jeśli jest potrzeba więcej sosu :)
Ile wody do drożdży?
Nie ma znaczenia ile wody do drożdży, muszą się po prostu rozpuścić.
PIZZA SMACZNA,SMAKOWAŁA WSZYSTKIM,NAPRAWDĘ POLECAM;
gratuluje!!!!!!!!!!
przepis pierwsza klasa!!!!
Pyszna pizza !.
Nie dość,że wspaniale wygląda to jeszcze świetnie smakuje.
Polecam ;)
Pizza jest po prostu bóstwem!!! Odkąd spotkałam ten przepis tylko tą pizzę robię,żadnej innej,wszyscy w mojej rodzinie ją uwielbiają!Jest fantastyczna!!! Dość długo się ją robi ale WARTO!!!!
dlugi przepis ale naprawde godny przeczytania i przyrzadzenia
Szczerze ta pizza przynajmniej wyniesie z 40-50 zł jak sama oliwa z oliwek jest droga a gdzie bazylia i wszystko są szybsze i tańsze pizze tu na stronie.A ta pizze może zrobić sobie osobą która ma dużo czasu.Mi się nie podoba ten przepis.Można by było to krótko i na temat napisać a nie rozpisywac się na cała stronę.Bardzo dobry do pizzy jest SOS czosnkowy robi się go szybko i tanio:Kupujemy duży majonez,czosnek w proszku i koperek w proszku do dekoracji.Wrzucamy majonez cały do miski i zalewamy powoli wodą dolewając by nie zrobić rzadkiego i wsypujemy czosnku jak kto lubi,dodając połowe koperku z paczki..Mieszamy całość i wkładamy do lodówki by się schłodził i gotowe jest go dużo i jest tani polecam..Nawet na kanapkę z pomidorkiem super smakuje czy do surówek.
Jak to mówią bez pracy nie ma kołaczy. Przepis długi ale wszystko jest w nim dokładnie wytłumaczone. Oczywiście że zamiast oliwy można dać oleju - nie przesadzajmy i myślmy racjonalnie. Poza tym podana przez Ciebie kwota 40-50 zł jest zawyżona. Max wydasz 15 zł, a naje się tą pizzą cała rodzina. Pomijasz wymyślną oliwę i dajesz normalny ser. W tym przepisie najważniejszy jest sposób przyrządzenia spodu pizzy - jest idealny.
Polecam.
Bardzo polecam przepis. Ja dodaję więcej składników. Nie jadam mięsa pizze dzielimy więc z mężem umownie na pół i dodajemy to na co mamy ochotę.
ta pizza jest super
Za chwile bede robil ta pizze a puzniej jak bede mial czas to napisze jak wyszla
Pozdro dla autora :)
Dodano 2010-06-04 12:51
pizza
oO uz sie piecze :-):P nie moge sie doczekac Mniammmm
SUPER EKSTRA PIZZA WYSZŁA PALCE LIZAĆ SMAKOWAŁA MĘŻOWI SUPER!
A ja własnie robie te pizzę i mam pytanie ile ej wody mam wlac do drozdzy???;P
Czytaj uważnie przepis jest wszystko wyjaśnione. W komentarzach /styczeń 2009/ również jest odpowiedź na Twoje pytanie.
Wiem zauważyłam , po prostu nie przeczytałam uważnie a spieszyłam sie ;) a pizza wyszła mi świetna ;)
od samego czytania przepisu poważnie zgłodniałam :) no to czas ruszyć do sklepu po składniki, dam znać jak wyszła:)
Superrrrrrrr
bardzo dobra
Tak, bardzo dobra, tylko trzeba uważać z papryką.
Ta "pizza" to profanacja prawdziwej włoskiej pizzy!
Po pirwsze do ciasta nie trzeba dodawać żadnego oleju.Tylko woda,mąka i drożdże piwne.
Po drugie ser mozzarella , który jest dostępny w sklepach wogóle nie przypomina prawdziwego sera tworzonego z mleka bawolic pasących się na wulkanicznych glebach pod wezuwiuszem! Jak ktoś chce poznać sekret prawdziwego włoskiego ciasta niech pojedzie do włoch i popracuje sobie w pizzerii :)
Pedanciku powiedz jak z tobą wytrzymuje rodzina i znajomi o ile ich masz :-p
Polecam. Robila 1 raz pizze i wyszła swietna!
Pizza przepyszna, zgadzam się z przedmówcami, również robiłam pierwszy raz.. rewelacja!!
Jednakże na pierwszy raz proponuję zamiast czubatej łyżki papryki - płaską łyżkę.
Dla mojego dziecka była ciut za ostra. Wiadomo łyżka nie każda taka sama, a i papryka papryce nierówna.
Jak się nie umie czytać, to się nie bierz za gotowanie wg przepisu :-)
Wyraźnie pisało czubatą ŁYŻECZKĘ, a nie łyżkę...
Mea culpa...
Ja właśnie konsumuję to co zrobiłam...supeer,naprawdę w końcu przepis godny uwagi.Róbcie tak jak napisano-warto!
ja zrobilam jak w przepisie i do bani
Przeczytałam cały przepis + komentarze i nie wierzę że masz jakikolwiek talent kulinarny.
rewelacja
Szczerze to pierwszy raz w ogole sie wziolem za montaz ciasta drożdżowego i wyszlo pozdro dla osoby ktora polecila przepis
robi się właśnie pizza. i narazie jest ELEGANCKO SER!
Tylko na jaka wielkosc blachy jest ta proporcja maki
zwykła prostokątna blacha, średniego rozmiaru
pizza wyszła świetna, zaskoczyłam samą siebie :) a wszystko to dzięki świetnie napisanemu przepisowi - ani minutka się nie zmarnowała - super!!!!!!!111
Pizza z tego przepisu wyszła zarombista
super pizza robiłam ją już dwukrotnie w ten weekend :)
nie jadłam takiej nigdzie :)
Pizza wyszła znakomicie. Naprawdę polecam, o niebo lepsza niż kupna(jeśli zrobimy chude ciasto to wyjdą dwie).
Swietny przepis i bardzo prosty.Skrocilabym jednak caly opis.Gdyby ksiazki kucharskie byly tak pisane ,no to, nie wiem, czy poswieclibysmy czas na czytanie, czy gotowanie ,z calym szcunkiem pozdrawiam!!:}
Gdyby wszystkie przepisy były tak opisane - każdy, podkreślam każdy, byłby dobrym kucharzem :-)
spód pizzy wyszedł mi twardy wszystko robiłam według przpiusu nawet założyłam dodatkowy termometr żeby sprawdzić temperaturę w piekarniku i i tak ciasto do banii o co chodzi bo reszta okey?
ja robiłam ją kilka razy i wszystko było ok, komentarze też ma pozytywne, może więc jednak coś nie tak z Twoim piekarnikiem ? trudno powiedzieć
pizza wyszła super po prostu
palce lizać ;P
Robiłem ją w wakacje i jutro powtórzę, pizza bardzo dobra z własnym sosikiem, salami. Dodaję jeszcze pokrojoną paprykę lub to co mam w lodówce do opędzlowania :)
Pozdrawiam Marcin.
Pizza dobra ale jadałam lepsze!! przepis OK ale czegos mi w niej brakuje. Pizza dobra ale nie rewelacyjna. mimo to dzięki za przepis
Super przepis. Nam wyszła wspaniała. Choć to nasza pierwsza to pewnie nie ostatnia. Pozdrawiam i polecam
no ja zrobiłem ciasto według przepisu nie miałem salami ani szynki to dałem kiełbasę własnej produkcji wieprzowo cielęca suchą pokrojona w bardzo cienkie plasterki i pachwinę wędzona również swojska z małą ilością tłuszczu mozareli brak gołda wystarczyła około 170 g sosik prawie jak w przepisie tyle ze pomidorków nie miałem ale miałem domowy sok pomidorowy i wyszedł świetny trosze za mało bazylii dałem, ciasto extra dorzuciłem jeszcze cieniutko pokrojona czerwona paprykę nie za dużo wyszła świetna dodatków stosunkowo mało ale cała kompozycja palce lizać nawet mama która nie je nic po godzinie 19 skusiła się na 2 kawałki o 23.00 :D pozdro dzięki za przepis polecam !!!!!!!!
przepis jest bardzo długi.Komu zechce sie pisać albo czytać.W przepisie trzeba umiejścić naiwarzniejsze fragmenty a nie co niepotrzebne nadarmo pisać,poco?
tu nic nie jest napisane na darmo. Każda czynność jest ważna, jak ktoś choć raz robił pizze to w mig załapie z samych składników sposób robienia jak ktoś nigdy nie robił to spory i dokładny opis ułatwi mu zadanie. Już nie wierzę, żeby nie mieć nawet minuty na przeczytanie :-)
moja pierwsza pizza, super opis, dzięki niemu wiedziałam co i jak :)
Niestety wyszedł mi kijowy sos, wręcz przez niego cała pizza straciła smak, no ale to już chyba moja wina...
ja robię sos z pomidorów krojonych w puszce. Zagęszczam przez gotowanie a na koniec daję odrobinę koncentratu lub keczupu. Jest bardziej wyraźny bo niestety z zimowych pomidorów to nie wychodzi zbyt smaczny.
Ten przepis jest super!!! po raz pierwszy robiłam pizze i wyszła mi lepsza niż w nie jednej pizzerii, poprostu rewelka!
POLECAM
Coś wspaniałego!!! Rewelacja! Świetny opis. Wyszla pyszna!!!
Nie pierwszy raz robiłem pizze , ta z tego przepisu wyszła naprawdę spoko :) Nie miałem pod ręką pieczarków to dałem świeżą paprykę czerwoną , ale farsz to już indywidualna sprawa, można i z bananem... :)
Ktoś pytał ile osób naje się tą pizzą, zrobiłem wg. przepisu i starczyło dla mnie i dla brata , ale za to do syta :D
A ja mam problem odkąd zmienilem piekarnik na gazowy i nie mam termo obiegu to tak nie rowno sie przypieka co zrobic??
przy słabym piekarniku najlepiej najpierw zapiec sam spód posmarowany sosem (bez sosu pizza urośnie jak bułka, dlatego lepiej nim ją obciążyć :-). Robimy tak przez 5-10 minut (najlepiej sprawdzać, jak ciasto się wyraźnie zapiecze wyjmujemy), następnie kładziemy składniki i pieczemy jeszcze 10-15 minut
Ile wody trzeba dodać do drożdży??
około 1/5 szklanki
pizza rewelacyjna-żonka mi ją robi non-stop-dzięki za wspaniały przepis :)
Palce lizać!!!!!!
Dużo roboty i mnie aż tak nie smakowała. Robiłem sporo pizz i to nie jest naprawde coś czym można sie zachwycać. Chyba że mieszkasz w dziurze że masz 1 pizzerie z mrożoną pizza ....
Pizza wychodzi rewelacyjna.Dzięki za ten przepis.polecam.
Po prostu Nic dodac,nic ujac Pycha,dziekuje.:)
Ten przepis jest bombowy mam 14 lat i udała mi się przepyszna pizza. Gorąco polecam. Oczywiście Dziękuje.
wczoraj zroblam i wyszla rewelacyjnie. Ten przepis napewno zagosci w mojej kuchni na dobre. Zrobilam 2 blachy. Jedna pieklam bez termoobiegu 14 min w 230-240st. i wyszła jak w pizzerni. Druga przedluzylam o 2 min. ( zajadając sie pierwsza:)) i wyszla chrupiaca.
właśnie zrobiłam pizzę niemalże dokładnie wg przepisu. Przygotowanie jest dość szybkie ale zdecydowanie jeszcze szybciej pizza znika z talerzy;) Gorąco polecam!!!
Całkiem niezła, chociaż ciasto wyszło mi trochę za twarde... Ale jak na pierwszy raz to KOZAK PIZZA!! :)
REWELACYJNY PRZEPIS!!! CIASTO PYCHOTA! GORĄCO POLECAM WSZYSTKIM PIERWSZY RAZ WYSZŁA MI TAK PYSZNA PIZZA!
witam. mam pytanko. cy mozna przygotowac te pizze tak na gotowe i np wstawic do lodowki i troszke pozniej ja do piekarnika wstawic?
Pizze pieczemy natychmiast po przygotowaniu. Trzymanie ciasta drożdżowego kilka godzin w lodówce nie jest raczej wskazane.
Możesz pizze po upieczeniu i wystudzeniu wstawić do lodówki i potem odgrzać ją w piekarniku lub w mikrofali. Będzie dobra, ale tak jak wszystko odgrzewane nie tak dobra jak świeżo upieczona :-)
ta pizza jest nieziemsko pyszna. sam robiłem. Zrobiłem ostrą i troche mnie spaliło.
PS.Dla fanów pizzy polecam restauracje J&B
termoobieg piszemy razem :] jestem w trakcie robienia pizzy, ciekawe czy wyjdzie :)))
jakiej blachy najlepiej użyć? wysokiej czy niskiej?? apropos przepis na 6 z plusem, pozdrawiam i prosze o odpowiedz
Najlepiej okrągłej - wówczas mamy piękną pizzę. Co do wysokości blachy, to może być niska. Sposób przygotowania wskazuje że ciasto ma być niskie tak jak w pizzerii.
Zrobiłam pizze według przepisu, krok po kroku. wyszła pyszna , narzeczony był zachwycony. ja tez
Pizza wychodzi faktycznie swietna.
Mam jednak zamiar nastepnym razem dac tylko jeden zabek czosnku do sosu...
Już dwa razy przyrządzałam pizzę wg tego przepisu i wychodzi super!!! O niebo lepsze ciasto niż te gotowe do zapełnienia spody, które można kupić. Sekretem jest zdecydowanie ciasto :)
kali82
Rewelacyjny przepis, więc pizza wyszła rewelacyjna:) Jak to określiły dzieciaki "W życiu lepszej nie jadłem, 11 punktów na 10", "7 gwiazdek" i "Lepsza niż w pizzeri". Mam 3 synów i niestety mąż się na dużą blachę nie załapał-wciągnęli nosem wszystko patrząc za więcej:) Więc jutro powtórka:) pozdrawiam
Pizza pyszna, ale składniki to mogłyby być wypisane na początku wszystkie! Wraz z serem mozzarella i koncetratem pomidorowym, których nie ma! Później czytając przepis dowiaduje się, że czegoś nie kupiłem.
Robiłam SUPER. Radzę nic nie zmieniać!Smaczniejszej nie jadłam, a pizzę lubię i robię często.
Nie robiłem, nie próbowałem, ale picca według tego przepisu bardzo mi smakuje.
Bardzo fajny przepis, robiliśmy dziś z narzeczoną i jak na pierwszą pizzę robioną w domu - pełen sukces. ciasto rozwałkowaliśmy na super cienko i wyszła lepsza niż w niejednej pizzeri :)
Zrobiłam pizzę wg Waszego przepisu po raz pierwszy w życiu-wyszła rewelacyjna:) To opinia domowników:)
Ja jednak pieczarki lekko podduszam na patelni i dodaję duszoną cebulkę w kostkę. Mężowi nie smakuje ten sos - mówi, że to sos do spaghetti a nie do pizzy...więc smaruję dobrym ketchupem. Piekę w piekarniku 230 stopni na dolnej półce na grzaniu góra-dół (nie na termoobiegu, bo wtedy góra jest za bardzo spieczona, a dół blady i ciasto miękkie a wolimy chrupiące) Górę wyłączam w połowie pieczenia. Pycha :)
Co żeście narobili!! Pizza jest tak za...ta że muszę mężowi co drugi dzień ją robić :P :D
Naprawdę pycha polecam:)
jaka duża powinna być blacha, zeby pizza nie byla za cienka, ani za gruba? to chyba dosc istotne, a nie zauwazylam (nie ma?) tej informacji w przepisie. pozdrawiam.
no właśnie trudno to uściślić - jedni wolą na cienkim spodzie inni na grubszym więc wszystko zależy od gustu. Ja np. robię ją na czarnej blaszce dołączonej do każdej kuchenki (od razu też na niej wałkuję) a to dlatego, że wolę cienkie spody. Jeśli ktoś woli grubsze należy wziąć mniejszą blaszkę ale taka tradycyjna do ciasta może być jednak ciut za mała/ciasto wyjdzie mocno grube ...no chyba, że ktoś takie lubi :-)
Pizza pyszna ... chociaż to wina głównie składników
W końcu każdy włoży co chce no i co lubi.
Sera 200g to trzeba liczyć jako minimum. Z dodatków polecam oscypek (ten prawdziwy) papryczkę chili.
przepis prosty, ale właśnie takiego szukałam. Ciasto łatwe w przygotowaniu, radocha dzieci podczas dekorowania, smak ... bezcenny :)
Wielkie dzieki
lipa lipa nikt nie dodal ze od razu trzeba robic dwie blachy bo jedna to od razu znika i kazdy chce jeszcze ))
bardzo dobra pizza i dobrz wytłumaczony przepis na ciasto, w sam raz dla początkujących :) polecam :)
Pizza extra,a przepis długi ale za to bardzo zrozumiały. Dzięki wielkie:)
Byłam sceptyczna, ale przepis jest w pytkę. Sos jest tak dobry, że można dodawać go do spaghetti.
Bardzo dobra pizza, ale nie robiłam wszystkiego zgodnie z przepisem. Polecam
Pizza wyszła jeszcze lepsza niż z pizzerii :) Jeszcze nigdy nie zagniatałam tak świetnego ciasta drożdżowego;)
Kapitalny przepis.Pizza pycha!Udala sie za pierwszym razem.Co jest wazne (przynajmniej dla mnie)ciasto po upieczeniu nie ocieka tluszczem ani nie jest gliniaste jak to czesto spotyka sie w pizzeriach...!!
Ekstra pizza ;) Dla mnie wyszła na prawdę ekstra, robiłem według przepisu. Zrobiłem dwie okrągłe pizze z tego przepisu. Jedna z Salami druga z boczkiem ;) No i dodatkowo kilka kawałeczków papryki. MIODZIO ! POLECAM :)
mam pytanie co do sera czy to ma byc mozarella typowa do pizzy (żółta) czy biala w takiej zalewie biala chyba nie pasuje...
Chodzi o zwykły żółty ser mozarella - nie ten w kulkach.
grarulacje dla autora przepisu ;p;p Pizza znakomita lepsza niż w pizzeri no i przepis prosty wszystko dosłownie wyjaśnione.POLECAM wszystkim tym którzy nie mają pojęcia o gotowaniu i niem tylko
PYCHOTKA :P:P:P
Zrobiłem pizze dokładnie według podanego przepisu. Po prostu jedna wielka REWELACJA!!!
strona w ogóle nie zoptymalizowana do druku, 3 stron potrzebowałbym :)
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!
178 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pizza klasyczna prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują