Strona główna >> Dania mączne >> Pizza

Pizza meksykańska

Czas 30 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

Składniki na ciasto:
* 2 szklanki mąki (TYP 550)
* Około 20 gram drożdży
* Szczypta cukru i soli
* 6 łyżek oliwy z oliwek
* Około 1/2 szklanki ciepłej wody
Składniki do przyrządzenia pizzy:
* Czerwona papryka
* Ser mozzarella
* Papryka chili
* salami

Pizza meksykańska - sposób wykonania:

Sposób przyrządzania ciasta:
* Wsyp mąkę do miski, następnie wlej wodę i dodaj pokruszone drożdże
* Po rozpuszczeniu się drożdży dodaj cukier i sól, następnie dokładnie wymieszaj
* Odczekaj 15 minut. Po 15 minutach dolej oliwy z oliwek i wyrób ciasto

Sposób przyrządzania pizzy:
* Rozłóż równomiernie sos meksykański na uformowane ciasto
* Posyp ciasto serem mozzarella
* Rozłóż pokrojoną w paski paprykę
* Włóż pizzę do piekarnika rozgrzanego do 250°C na ok. 5 minut
* Wyjmij pizzę, posyp ją serem mozzarella, nałóż salami i zielone papryczki chilli
* Włóż ponownie ciasto do piekarnika na ok. 4 minuty


Prześlij przepis

~Gosc | 13-05-08 | Czytano: 182889 razy | komentarzy [13]
Pizza meksykańska komentarz



Opinie i komentarze na temat Pizza meksykańska kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

13 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pizza meksykańska prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
mniam
2008-11-29 20:45

pycha

Autor
Bleee
2009-04-13 14:31

pizza ochyda nie polecam

Autor
znawca
2009-06-06 12:55

prawdziwa pizza czyli "placek ubogich"powinna

być z samym serem i ziołami tj.bazylia i pieczona w piecu palonym drzewem...

Autor
Kody
2010-08-02 9:53

Oo kurczakox! Ładny przepis.., pewnie że ja zrobie, będę jeść i spalać na okrągło ;o) ahhh...

Autor
mm.
2011-03-06 15:16

Polecam tą pizzę, mam 14 lat i sam zrobiłem. Pycha!!

Autor
mniam...:)
2011-03-18 20:34

BARDZO PYSZNY PRZEPIS

Autor
Tytul
2011-07-03 19:34

O kurczę aż 20 dag drożdży????????????? Chyba jakaś pomyłka!!!!!!!!!!!!! Proszę sprostować.

Autor
Pizza przepis
2011-07-03 20:08

Z całą pewnością zamiast 20 dkg musi być 20 gram. Dziękujemy za zwrócenie uwagi. Poprawione.

Autor
AlvaroBuraletti
2011-08-21 15:47

Drogi znawco, widać jak obszerna jest Twa wiedza na temat kuchni włoskiej. Pizza nie jest, tak jak to określiłeś, "plackiem dla ubogich". A składa się nie tylko z sera i ziół, a także z pomidorów, mozarelli itp. składników. Żenada.!

Autor
Anka
2011-08-24 19:31

Ta pizza jest pyszna a jak się komuś nie podoba to niech nie je i nie komentuje . A ten co lubi tą pizze z ziołami to niech sobie lepiej wypije melisę albo miętę to Ci pomoże na odstresowanie albo zapal sobie coś i nie komentuj czyjejś pracy . Nara

Autor
Tytul
2011-09-07 21:24

robię przepyszną pizze własny przepis ale nie mogę dojść do perfekcji ciasta, zakalec wychodzi nie wiem dlaczego. podejrzewam ze za krótko rośnie- moje pytania Czy muszę naprawdę odczekać te 15 minut??? żeby nie wyszedł zakalec?

Autor
pizza
2011-09-08 6:59

aby ciasto było pulchne najpierw należy odczekać aż rozczyn ruszy (zrobi się kożuch na powierzchni) a później czekamy około 15 minut aż ciasto podrośnie. Należy również bardzo dobrze je wyrobić, mieszamy składniki minimum 7 minut

Autor
zakalec
2011-09-08 12:24

Drożdże woda ciepła (nie gorąca, abyś nie zaparzyła drożdży)i cukier połącz te produkty na chwilę odstaw, a potem dodaj do mąki,

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje