Strona główna >>
Dania mączne >>
Pizza Pizza na cieście francuskim
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
1/2 szklanki groszku konserwowego,
1/2 szklanki kukurydzy,
kilka plasterków szynki,
1 szklanka startego żółtego sera,
5 łyżek sosu pomidorowego (ewentualnie
ketchupu),
suszone oregano.
Pizza na cieście francuskim - sposób wykonania:
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C.
Ciasto francuskie wałkujemy na grubość ok. 0,3 cm. Wycinamy z niego duże koło - wielkości posiadanej blaszki do pizzy - i układamy na tejże blaszce. Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, a następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 10 minut, aby podpiec spód. Po tym czasie ciasto wyjmujemy, rozsmarowujemy na nim sos pomidorowy (dość hojnie) i posypujemy oragano. Następnie układamy plasterki szynki pocięte na mniejsze kawałki, groszek i kukurydzę. Na samym końcu posypujemy serem żółtym i znów lekko oprószamy oregano.
Całość ponownie ładujemy do piekarnika. Pieczemy jeszcze około 15 minut.
Prześlij przepis ~Gosc | 20-05-08 | Czytano: 54210 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pizza na cieście francuskim prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują