Wygląda apetycznie. Co prawda mam już swój sprawdzony
przepis, ale skorzystam z kilku twoich wskazówek.
no kamien juz mam tylko za nic do piekarnika sie nie
miesci
Kamień za duży? Czy piekarnik za mały?
ser zawsze daje się na sos a potem dodatki
czosnkowy sos do pizzy:jogurt grecki, koperek(można zawsze,przez cały rok, trzymać w zamrażarniku -w pojemniczkach i gdy jest potrzebny mamy świerzy pod reką.Trzeci składnik to sól i ewentualnie pieprz, no i czosnek w/g uznania.Smacznego
Najlepsza jest jednak pizza z pieca opalanego drewnem bukowym, tylko w niewielu restauracjach taki mają. osobisćie moim faworytem jest pizza z mela verde na chmielnej, zdecydowanie czuć tam rękę włocha i smak Italii ;)
tez używam kamienia, ale nigdy nie dałbym do pizzy koncentratu to zabija cały smak proponuje uzywać przecieru polskiego nie spotkałem ,ale sa slowackie i wloskie w sklepach
katana
8 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pizza pieczona na kamieniu prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują