Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Wegetariańskie Placki z kiszonej kapusty
Czas 15 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 250 gram kiszonej kapusty
- szczypiorek
- jajko
- szklanka mąki
- szklanka mleka
- przyprawy: sól, pieprz
- olej do smażenia
Placki z kiszonej kapusty - sposób wykonania:
Placki z kiszonej kapusty to smaczne i szybkie danie z lat studenckich. Odciskamy kapustę, po czym ją drobno siekamy i obgotowujemy w niewielkiej ilości wody - dzięki czemu zmięknie. Szczypiorek także drobno siekamy. Mieszamy mikserem mleko z mąką. Dodajemy jajko oraz przyprawy. Powstałe ciasto mieszamy z kapustą i szczypiorkiem.
Za pomocą łyżki kładziemy placuszki na rozgrzany olej.
Podajemy z dowolnym sosem: pomidorowym, pieczarkowym, czosnkowym.
Danie "nie rzuca na kolana", ale jest smaczne i tanie. Do placków można także dodać zeszkloną cebulkę.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis ~Gosc | 26-07-10 | Czytano: 48094 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Placki z kiszonej kapusty prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują