Zrobiłam sobie dziś na śniadanie i są rewelacyjne. Smakują na ciepło, jak i na zimno :)
dzisiaj dodałam trochę proszku do pieczenia.Zaraz skonsumuję. Proszek po to by optycznie było więcej, taka mała zmyłka na wilczy apetyt.aha , i jeszcze zamiast cynamonu sypnełam przyprawy do piernika.Wyborne.
to prawda placuszki naprawde pyszne, ja tez zrobilam z przyprawa korzenna, polecam dla tych ktorzy lubia slodkosci
To moje slodkie odkrycie roku 2011!! Uwielbiam je, są przepyszne!!!!
ja robię bez m. kukurydzianej. zamiast tego dodaje otręby:) i przeróżne dodatki, np. wanilię, kakao, kawę rozpuszczalną, kawę inkę. robię tez na słono i wtedy służą mi za "chlebek" do kanapek:)))
właśnie się smażą:) ładnie się rumienią i są bardzo smaczne! Pewnie tez będą dobre w wersji warzywno mięsnej...ale to następnym razem:)
Masa wyszła mi strasznie lejąca.
W smaku obrzydliwe. Jak jaka z cynamonem.
skoro lejąca to za dużo serka, jest napisane, żeby to regulować jego ilością
Ile to moze miec kcal?
usmazylam ,PYCHA!!!
Co prawda moje "placuszki" wyglądały jak małe naleśniki, ale wyszły przepyszne. Super sprawa zrobić sobie takie na obiad. Polecam :]
Mąka kukurydziana jest niedozwolona na Dukanie!-jedynie skrobia kukurydziana jest tolerowana-ale czy wyjdą na skrobi zamiast na mące???
12 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Placuszki Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują