Strona główna >> Napoje >> Bezalkoholowe

Podpiwek imbirowy

Czas 45 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 10 zł

Składniki:

2,5 dag drożdży
30 dag cukru pudru
10 łyżeczek mielonego imbiru
sok z cytryny
2,5 litra wody źródlanej (do kupienia w sklepie)

Podpiwek imbirowy - sposób wykonania:

Drożdże pokruszyć i utrzeć z czterema łyżeczkami cukru pudru aż się rozpłyną i będą jednolite. Dodać 2 łyżeczki imbiru i pół szklanki wody, przelać do dużej butelki, zostawić ja otwartą. Codziennie przez 8 dni dodajemy po łyżeczce imbiru i cukru pudru a dziewiątego dnia gotujemy półtorej szklanki wody z resztą cukru, studzimy i mieszamy z sokiem z cytryny. Do tego syropu dodajemy przecedzoną zawartość butelki i 2 litry zimnej wody, wszystko mieszamy. Napój przelewamy do czystych butelek z zakrętką i przechowujemy w chłodnym miejscu.


Prześlij przepis

mewa80 | 11-06-10 | Czytano: 23291 razy | komentarzy [0]
Podpiwek imbirowy  komentarz



Opinie i komentarze na temat Podpiwek imbirowy kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Podpiwek imbirowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje