Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Wegetariańskie Pomidory faszerowane serem pleśniowym
Składniki:
10 średnich wielkości pomidorów
20 dag sera pleśniowego typu rokpol
5 dag sera żółtego
2 kromki pieczywa tostowego
łyżka oleju
łyżka masła
posiekana zielenina (3 łyżki pietruszki, 2 łyżki szczypiorku, bazylia)
sól, pieprz
Pomidory faszerowane serem pleśniowym - sposób wykonania:
Z pieczywa tostowego robimy grzanki L kroimy w kostkę i rumienimy na patelni, następnie osączamy na ręczniku papierowym. Pomidory umyć, osuszyć, przekroić na pół, każdą połówkę wydrążyć usuwając gniazdo nasienne i galaretowatą otoczkę. Ser pleśniowy rozetrzeć widelcem, połączyć z masłem i zieleniną i na końcu z grzankami (ewentualnie doprawić solą i pieprzem). Farsz przełożyć do pomidorów i posypać żółtym serem. Ułożyć na blaszce, zapiekać 5 minut w 250 stopniach. Podawać jako danie kolacyjne lub przekąskę :)
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis asieńka | 02-06-10 | Czytano: 26508 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pomidory faszerowane serem pleśniowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują