Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Pomidory w zalewie z wody

Czas 60 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg pomidorów
5 szklanek wody
15 g soli
10 g cukru

Pomidory w zalewie z wody - sposób wykonania:

Pomidory myjemy, nakłuwamy skórę kilka razy ostrym patyczkiem aby nie popękały. Pamiętajmy aby wybierać owoce zgrabne, dojrzałe ale nie przejrzałe.
Pomidory układamy w słoikach. Składniki zalewy gotujemy, gorącą zalewamy pomidory, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 25 minut.
Zimą pomidory możemy dodawać do zupy pomidorowej, sosów do makaronu i innych potraw z pomidorami. Dzięki zalewie zachowują swój smak i aromat :-)
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 29-08-10 | Czytano: 7920 razy | komentarzy [0]
Pomidory w zalewie z wody komentarz



Opinie i komentarze na temat Pomidory w zalewie z wody kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pomidory w zalewie z wody prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje