Przepisy: Potrawy z mięsa


Strona główna >> Potrawy z mięsa

Przepis na Wołowinę po toskańsku z programu Ewa gotuje. 
Cebule kroimy w kostkę i smażymy na oliwie na złoto.
Wołowinę kroimy ...
Wołowina po toskańsku Sprawdzony przepisWołowina po toskańsku

Wołowina po toskańsku

| Czytano 48210 | komentarz do przepisu [3]
Wołowinę pokroić w plastry, lekko rozbić, przyprawić sola i pieprzem.
Cebule obrać, pokroić w piórka, ogórki obrać, pokroić w s...
Tradycyjne zrazy wołowe Sprawdzony przepisTradycyjne zrazy wołowe

Tradycyjne zrazy wołowe

| Czytano 43824 | komentarz do przepisu [0]
Mięso umyj, osusz, wyluzować i pokroić w kawałki, lekko rozbić, przyprawić. Smalec rozgrzać, kawałki zrumienić na silnym ogniu, ...
Schab z dzika Sprawdzony przepisSchab z dzika

Schab z dzika

| Czytano 42193 | komentarz do przepisu [1]
Dziczyznę myjemy i osuszamy - nacieramy przygotowaną marynatą powstałą z rozmieszania przypraw w odrobinie oleju, nie należy żał...
Mięso z dzika duszone w winie Sprawdzony przepisMięso z dzika duszone w winie

Mięso z dzika duszone w winie

| Czytano 39790 | komentarz do przepisu [0]
Bardzo prosty a niezwykle smaczny pomysł na schab.
Marchew i cebulę obieramy i kroimy - marchewkę w plasterki a cebulę w piórka...
Schab po cygańsku Sprawdzony przepisSchab po cygańsku

Schab po cygańsku

| Czytano 39789 | komentarz do przepisu [0]
Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy pozostałe składniki, cebulkę najpierw kroimy w  kostkę i podsmażamy. Po wyrobieniu masy form...
Gołąbki inaczej (tzw.cygańskie) Sprawdzony przepisGołąbki inaczej (tzw.cygańskie)
Przepis na paprykę faszerowaną mięsem i ryżem.
W papryce odcinamy wierzch, usuwamy gniazda nasienne, myjemy, suszymy.
Cebulę i...
Papryka faszerowana mięsem Sprawdzony przepisPapryka faszerowana mięsem

Papryka faszerowana mięsem

| Czytano 38134 | komentarz do przepisu [0]
Przepis z programu Ewa Gotuje, mięso wygląda przepysznie dlatego warto go zapisać :-)
Mięso rozcinamy na sposób ślimakowy aby u...
Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem Sprawdzony przepisRolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem
Schab pieczony z pieczarkami.
Schab myjemy, osuszamy, rozcinamy na jednolity płat, lekko rozbijamy, nacieramy solą, pieprzem, c...
Rolada schabowa Sprawdzony przepisRolada schabowa

Rolada schabowa

| Czytano 37392 | komentarz do przepisu [0]
Cebulkę pokroić drobno, podsmażyć na oleju, bułkę namoczyć w mleku, dodać do mięsa zeszkloną cebulkę, bułkę, przyprawy i surowe ...
Pieczeń rzymska Sprawdzony przepisPieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

| Czytano 37121 | komentarz do przepisu [0]
Ten sposób na befsztyk inspirowany jest przepisami Macieja Kuronia, uważam, że jest najlepszy jaki do tej pory próbowałam.
Polę...
Befsztyk Sprawdzony przepisBefsztyk

Befsztyk

| Czytano 37047 | komentarz do przepisu [4]
Dziczyzna jest mięsem dość chudym dlatego w szaszłykach zdecydowanie potrzebuje towarzystwa tłustszego, inaczej będzie sucha.
D...
Szaszłyki z dzika Sprawdzony przepisSzaszłyki z dzika

Szaszłyki z dzika

| Czytano 35817 | komentarz do przepisu [0]