Przepisy: Potrawy z mięsa


Strona główna >> Potrawy z mięsa

Z porcji rosołowych ugotować rosół (listek,ziele,marchewka,cebulka,sól).
Ugotowane porcje wyjąć,ostudzić i obrać dokładnie z mi...
Domowy Pasztet  Agaty Sprawdzony przepisDomowy Pasztet Agaty

Domowy Pasztet Agaty

| Czytano 35633 | komentarz do przepisu [0]
Przepis z programu Ewa Gotuje, Vitello Tonnato to tradycyjna włoska potrawa, pieczeń z mięsa w pysznym sosie. 
Mięso myjemy, os...
Vitello Tonnato cielęcina w sosie tuńczykowym Sprawdzony przepisVitello Tonnato cielęcina w sosie tuńczykowym
Aby przygotować ten przepyszny gulasz zaczniemy od mięsa - potrzebuje nieco więcej czasu aby uzyskać preferowaną miękkość. Myjem...
Gulasz z cukinią Sprawdzony przepisGulasz z cukinią

Gulasz z cukinią

| Czytano 31956 | komentarz do przepisu [2]
Pyszna pieczeń z boczku, smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, np z chrzanem.
Boczek lekko rozbijamy, posypujemy solą i ma...
Rolada z boczku Sprawdzony przepisRolada z boczku

Rolada z boczku

| Czytano 31792 | komentarz do przepisu [0]
W dużym rondlu rozgrzać masło, obrumienić na nim mięso.
Gdy mięso się zarumieni dodajemy cebulę i grzyby, dusimy razem 5 minut ...
Pieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym Sprawdzony przepisPieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym
Cukinie myjemy, obieramy kroimy w duża kostkę, paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w mniejsza kostkę.
Warzywa ...
Leczo z cukinii Sprawdzony przepisLeczo z cukinii

Leczo z cukinii

| Czytano 30886 | komentarz do przepisu [0]
Boczek lub słoninkę kroimy w dużą kostkę i podsmażamy w rondlu. Kiedy wytopi się trochę tłuszczu wrzucamy mięso i rumienimy. Dod...
Pasztet Sprawdzony przepisPasztet

Pasztet

| Czytano 30885 | komentarz do przepisu [0]
Królika i golonkę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy warzywa, grzyby suszone, liść laurowy i ziele angielskie oraz sól ...
Pasztet z królika Sprawdzony przepisPasztet z królika

Pasztet z królika

| Czytano 30252 | komentarz do przepisu [0]
Mięso myjemy,osuszamy,kroimy w kostkę, obsmażamy partiami na bardzo mocnym ogniu.Przekładamy do rondelka i zalewamy winem. Podgr...
Gulasz wołowy w winie czerwonym Sprawdzony przepisGulasz wołowy w winie czerwonym
Na każdy plaster szynki kładziemy łyżeczkę sałatki i zawijamy w rulon. Układamy rulony na głębokim półmisku. 
Żelatynę rozpuszc...
Szynka w galarecie Sprawdzony przepisSzynka w galarecie

Szynka w galarecie

| Czytano 29307 | komentarz do przepisu [0]
Kiszoną kapustę pokroić,opłukać zalać niewielka ilością wody i gotować około 40 minut. Grzyby namoczyć, zostawić na kilka godzin...
Bigos staropolski Sprawdzony przepisBigos staropolski

Bigos staropolski

| Czytano 29219 | komentarz do przepisu [0]
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, dokładnie osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzin...
Orientalna pieczeń z baraniny Sprawdzony przepisOrientalna pieczeń z baraniny

Orientalna pieczeń z baraniny

| Czytano 26673 | komentarz do przepisu [1]