Przepisy: Potrawy z mięsa


Strona główna >> Potrawy z mięsa

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, dokładnie osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzin...
Orientalna pieczeń z baraniny Sprawdzony przepisOrientalna pieczeń z baraniny

Orientalna pieczeń z baraniny

| Czytano 26482 | komentarz do przepisu [1]
Ryż wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 5 minut i ostudzić. Boczek pokroić w kostkę i...
Ryżowa zapiekanka z boczkiem Sprawdzony przepisRyżowa zapiekanka z boczkiem

Ryżowa zapiekanka z boczkiem

| Czytano 26304 | komentarz do przepisu [0]
Przepis na troszkę inne szaszłyki z mięsa wołowego. Można zrobić je również na grillu :-).
Bułkę namaczamy w bulionie, cebulę k...
Szaszłyki wołowe a la kebab Sprawdzony przepisSzaszłyki wołowe a la kebab

Szaszłyki wołowe a la kebab

| Czytano 24673 | komentarz do przepisu [0]
Przepis Ewy Wachowicz - Jagnięcina i karkówka z grilla z programu Ewa gotuje .  Sprawdzony przepis na pyszne mięso  z grilla.
D...
Jagnięcina i karkówka z grilla Sprawdzony przepisJagnięcina i karkówka z grilla
Bakłażany umyć, osuszyć, odciąć końce, pokroić w plastry, posolić, odstawić na 30 minut. Mięso umyć, pokroić na kawałki. Czosnek...
Baranina duszona z bakłażanami Sprawdzony przepisBaranina duszona z bakłażanami
Golonkę opalić, umyć wysuszyć,, natrzeć solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wstawić na dobę do lodówki.
...
Golonka po staropolsku Sprawdzony przepisGolonka po staropolsku

Golonka po staropolsku

| Czytano 22477 | komentarz do przepisu [0]
Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę. Mięso i boczek umyć, pokrajać w kostkę, podsmażyć razem z cebulą i piec...
Pasztet cielęcy po alzacku Sprawdzony przepisPasztet cielęcy po alzacku

Pasztet cielęcy po alzacku

| Czytano 21947 | komentarz do przepisu [0]
Wspaniały gulasz zapiekany pod ciastem francuskim z programu Ewa gotuje.Cebulę, boczek i czosnek kroimy w kostkę, przesmażamy w ...
Gulasz zapiekany pod ciastem francuskim Sprawdzony przepisGulasz zapiekany pod ciastem francuskim
Żeberka porcjujemy, przyprawiamy i dodajemy miód. Odstawiamy je na około 12 godzin, by przeszły odpowiednim aromatem. Przed piec...
Żeberka w miodzie Sprawdzony przepisŻeberka w miodzie

Żeberka w miodzie

| Czytano 21721 | komentarz do przepisu [1]
Dynię kroimy w kostkę i obgotowujemy w osolonej wodzie (2 minuty), przekładamy ją do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem...
Zapiekanka z dynią Sprawdzony przepisZapiekanka z dynią

Zapiekanka z dynią

| Czytano 21249 | komentarz do przepisu [0]
Kotlety posolić i popieprzyć, obtoczyć w bułce, rozmąconym jajku i ponownie obtoczyć w bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na z...
Wykwitne kotlety schabowe Sprawdzony przepisWykwitne kotlety schabowe

Wykwitne kotlety schabowe

| Czytano 20984 | komentarz do przepisu [0]
Kalafior i brokuł dzielimy na różyczki, obgotowujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Marchewki kroimy w talarki, obgotowujemy ja...
Kalafior i brokuły zapiekane z szynką Sprawdzony przepisKalafior i brokuły zapiekane z szynką