Przepisy: Potrawy z mięsa


Strona główna >> Potrawy z mięsa

Przepis na pyszną fasolkę po bretońsku. Fasolę namoczyć na noc w przegotowanej wodzie, na drugi dzień w tej samej wodzie, gotowa...
Fasolka po bretońsku Sprawdzony przepisFasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

| Czytano 1451564 | komentarz do przepisu [77]
Przepis na swojską kiełbasę jest od lat stosowany w moim domu. Kiełbasa domowa jest naprawdę dobra, lepszej w życiu nie jadłem. ...
Swojska kiełbasa Sprawdzony przepisSwojska kiełbasa

Swojska kiełbasa

| Czytano 444728 | komentarz do przepisu [11]
Zalewę - marynatę do mięsa wędzonego przygotowujemy w proporcji 1/10 soli z wodą, tak aby na 1 kg surowego mięsa przypadał 1 lit...
Marynata - zalewa do mięsa Sprawdzony przepisMarynata - zalewa do mięsa

Marynata - zalewa do mięsa

| Czytano 292152 | komentarz do przepisu [7]
Pyszne i bardzo pulchne kotlety mielone. Polecam :-)
Mięso mielimy samodzielnie, wówczas mamy pewność co do jego jakości.
Cebu...
Kotlety mielone Sprawdzony przepisKotlety mielone

Kotlety mielone

| Czytano 258168 | komentarz do przepisu [5]
Wymieszać w oliwie paprykę,przyprawę i pieprz. Przygotowaną zalewę dokładnie wysmarować mięso. Zawinąć w folię aluminiową. Włoży...
Karkówka pieczona Sprawdzony przepisKarkówka pieczona

Karkówka pieczona

| Czytano 233061 | komentarz do przepisu [0]
Pyszne gołąbki bez zawijania, polecam ten przepis, danie jest wyśmienite.
Mięso wrzucamy do miski, kapustę szatkujemy bardzo dr...
Gołąbki bez zawijania Sprawdzony przepisGołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

| Czytano 151418 | komentarz do przepisu [8]
Kotlety myjemy, obsuszamy, przykrywamy woreczkiem foliowym i rozbijamy na grubość około 1 cm.
Grzyby przemywamy i namaczamy na ...
Bitki wołowe Sprawdzony przepisBitki wołowe

Bitki wołowe

| Czytano 116413 | komentarz do przepisu [3]
Mięso na gulasz wieprzowy płuczemy, oddzielamy od kości i kroimy na kawałki. Następnie solimy i obtaczamy w mące. Na patelni moc...
Gulasz wieprzowy Sprawdzony przepisGulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

| Czytano 104601 | komentarz do przepisu [3]
Mięso (umyte, osuszone) kroimy na kawałki, posypujemy sola i pieprzem. Pieczarki obiramy, większe kroimy, mniejsze zostawiamy, c...
Gulasz Boeuf Strogonow Sprawdzony przepisGulasz Boeuf Strogonow

Gulasz Boeuf Strogonow

| Czytano 93610 | komentarz do przepisu [0]
Przepis na pyszne polędwiczki w sosie musztardowym z programu Ewa Gotuje. Polędwiczki oprószamy solą i pieprzem z każdej strony....
Polędwiczki w sosie musztardowym Sprawdzony przepisPolędwiczki w sosie musztardowym
Pyszna szyneczka, świetnie spisuje się jako wędlina na kanapki, w ten sposób możemy przygotować zarówno boczek, jak i karkówkę.
...
Szynka pieczona Sprawdzony przepisSzynka pieczona

Szynka pieczona

| Czytano 74553 | komentarz do przepisu [1]
Mięso myjemy, kroimy w kostkę, obsmażamy na rozgrzanym oleju, gdy się zarumieni - obsmaży dokładnie z każdej strony przekładamy ...
Przepis na gulasz Sprawdzony przepisPrzepis na gulasz

Przepis na gulasz

| Czytano 71326 | komentarz do przepisu [0]