Przepisy: Dania główne - Potrawy z ryb


Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Rybę kroimy na małe kawałki, oprószamy solą i pieprzem a następnie moczymy w jajku i mące. Smażymy na złoto.
Brokuł gotujemy ok...
Smażona ryba z brokułami Sprawdzony przepisSmażona ryba z brokułami

Smażona ryba z brokułami

| Czytano 10540 | komentarz do przepisu [0]
Filety po rozmrożeniu skrapiamy sokiem z cytryny, lekko solimy i pieprzymy, obtaczamy w  mące i podsmażamy z obu stron na rozgrz...
Ryba zapiekana z serem i grzybami Sprawdzony przepisRyba zapiekana z serem i grzybami
Makrele obieramy ze skóry i ości. ogórki i cebule kroimy w kostkę drobną. Wszystko razem łączymy i dodajemy ser oraz majonez mni...
Pasta z makreli Sprawdzony przepisPasta z makreli

Pasta z makreli

| Czytano 9738 | komentarz do przepisu [0]
Łososia i ogórki drobno pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać i także pokroić drobniutko.
Kilka maślaków odłożyć do dekoracji, resz...
Tatar z łososia z marynowanymi grzybami Sprawdzony przepisTatar z łososia z marynowanymi grzybami
Potrawa zrobiona w 5 minut wystarcza dla 
6 osób.
Potrzebne: miska, miseczki, deska, tarka, nóż, widelec.
Cebule dymkę przekr...
Pasta tuńczykowa Sprawdzony przepisPasta tuńczykowa

Pasta tuńczykowa

| Czytano 9321 | komentarz do przepisu [3]
Przepis na Pstrąga z rusztu według Ewy Wachowicz. Pomarańczę kroimy na pół  a następnie w plasterki. Rybę soli w środku a następ...
Pstrąg z rusztu Sprawdzony przepisPstrąg z rusztu

Pstrąg z rusztu

| Czytano 9114 | komentarz do przepisu [0]
Wypatroszoną i oskrobaną rybę płuczemy w wodzie, zdejmujemy skórkę i filetujemy. Mięso ryby wraz z cebulą moczymy w mleku i odci...
Sznycle z ryby Sprawdzony przepisSznycle z ryby

Sznycle z ryby

| Czytano 9058 | komentarz do przepisu [0]
Łososia drobno kroimy, ogórek kroimy w niewielka kostkę, dymkę siekamy razem ze szczypiorkiem, jajko w kostkę, śmietanę wymiesza...
Pasta kanapkowa z łososiem Sprawdzony przepisPasta kanapkowa z łososiem

Pasta kanapkowa z łososiem

| Czytano 8740 | komentarz do przepisu [0]
Wycinamy z filetów ciemniejsze plamki. Kroimy ostrym nożem na małe kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem, sokiem z cytryny. Kroimy...
Tatar z łososia Sprawdzony przepisTatar z łososia

Tatar z łososia

| Czytano 8682 | komentarz do przepisu [0]
Halibut po myśliwsku to proste w przyrządzeniu i smaczne danie. Kapustę należy oczyścić, wypłukać i wyciąć głąb. Następnie włoży...
Halibut po myśliwsku Sprawdzony przepisHalibut po myśliwsku

Halibut po myśliwsku

| Czytano 8617 | komentarz do przepisu [0]
Pstrąga oprószamy przyprawami kolejno mąką. Kładziemy na rozgrzane masło. Smażymy na złocisty kolor. Pod koniec smażenia dodajem...
Pstrąg w migdałach Sprawdzony przepisPstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach

| Czytano 8412 | komentarz do przepisu [0]
Rybę opłukać (ewentualnie oczyścić), pokroić w dzwonki, obsmażyć z obu stron na rumiano.
Wodę zagotować z cukrem i solą, liście...
Ryba w occie Sprawdzony przepisRyba w occie

Ryba w occie

| Czytano 8069 | komentarz do przepisu [1]