Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Powidła z jabłek
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
2 kg jabłek
30 dag cukru (jeśli są mocno kwaśne można dodać 10 dag więcej)
Powidła z jabłek - sposób wykonania:
Doskonały dżem z jabłek na zimę.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić, wrzucić do garnka, podlać wodą, gotować na małym ogniu często mieszając.
Kiedy się rozgotują należy je przetrzeć przez sito, dodać cukier i jeszcze raz pogotować aby odparowały, wrzące wkładamy do wygotowanych, czystych słoików i zamykamy.
Wekować 10 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis asieńka | 08-06-10 | Czytano: 23044 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Powidła z jabłek prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują