Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Powidła z jabłek

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 kg jabłek
30 dag cukru (jeśli są mocno kwaśne można dodać 10 dag więcej)

Powidła z jabłek - sposób wykonania:

Doskonały dżem z jabłek na zimę.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić, wrzucić do garnka, podlać wodą, gotować na małym ogniu często mieszając.
Kiedy się rozgotują należy je przetrzeć przez sito, dodać cukier i jeszcze raz pogotować aby odparowały, wrzące wkładamy do wygotowanych, czystych słoików i zamykamy.
Wekować 10 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

asieńka | 08-06-10 | Czytano: 23044 razy | komentarzy [1]
Powidła z jabłek komentarz



Opinie i komentarze na temat Powidła z jabłek kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Powidła z jabłek prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
ula
2016-06-04 22:21

Jezzzu ! proste jak drut dla kazdej kobiety !
Oczywiscie b dobre !!

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje