Strona główna >> Desery >> Gofry

Prosty przepis na gofry

Czas 20 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżek oleju
szczypta cukru
szczypta soli
Cukier puder do posypania

Prosty przepis na gofry - sposób wykonania:

Poznaj mój prosty przepis na gofry, które są chrupiące, pulchne i rumiane. Gofry to moje ulubione danie na słodkie śniadanie lub pyszną kolację. Łatwe i szybkie w wykonaniu gofry domowe może wykonać każdy. Przepis na gofry jest bardzo prosty. Chrupiące i pulchne gofry można jeść na wiele sposobów. Za każdym razem podaję je z innymi dodatkami. Możesz tradycyjnie posypać cukrem pudrem, posmarować dżemem, bitą śmietaną, polać miodem lub obsypać owocami. Do tego szklanka ciepłego kakao i cała rodzina zadowalana, a szczególnie dzieci, które uwielbiają takie szybkie desery. Pyszne i sprawdzone gofry z gofrownicy. Z wierzchu są chrupiąca, a w środku pulchne i lekkie.

Jak wykonać pyszne gofry? Z tym przepisem to proste!


Czy istnieje prosty przepis na gofry? Jak wykonać pyszne gofry? Z tym przepisem to proste! Łatwe proporcje, mała ilość popularnych i łatwo dostępnych składników, wszystko sprawia że to najłatwiejszy i najprostszy przepis na gofry. Przedstawiam Wam podstawowy, prosty przepis dla czteroosobowej rodziny. Sprawdź jak krok po kroku zrobić pyszne i chrupiące gofry jak z budki nad morzem, a może i lepsze.

Przygotowuję ciasto na gofry


Składniki na gofry muszą mieć temperaturę pokojową, a mleko lekko podgrzewam. W większym naczyniu oddzielone żółtka miksuję z lekko ciepłym mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem oraz solą na jednolitą masę.

W drugim naczyniu ubijam na sztywno białka, zaczynam od niskich obrotów i stopniowo zwiększam do maksymalnych obrotów miksera. Po około minucie miksowania białka będą białe i puszyste. Dodaję szczyptę cukru i miksuję kolejną minutę. Piana z dodatkiem cukru jest lekka i puszysta. Powstałą pianę dodaję za pomocą łyżeczki do miski z ciastem i mieszamy drewnianą łyżką. Dzięki ubitym białkom, gofry pięknie wyrastają i są pulchne.

Powstałe ciasto odstaw na kilka minut i w tym czasie rozgrzej gofrownicę. Ciasto jest sztywne i nie wypływa poza gofrownicę. Gofry wypiekam zaraz po przygotowaniu ciasta, tak aby ciasto nie straciło puszystości od ubitej piany z białek.

Piekę gofry. Zobacz jakie to łatwe


Gofry pieczemy w rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (na rumiano: około 6 minut). Ciasto nalewam za pomocą chochli. Wyczuj swoje urządzenie i ilość nalewanego ciasta do objętości kostek grzewczych w gofrownicy. Nie otwieram gofrownicy w trakcie pieczenia. Dopiero jak gofrownica podniesie się pod wpływ pulchniejącego ciasta, a kolor jest widocznie rumiany podnoszę klapkę.

Za szybkie otworzenie gofrownicy jest najczęstszą przyczyną nie udanych wypieków. Nowoczesne gofrownice posiadają czujniki. Moja na przykład zielona diodą informuje, że gofry są już gotowe do wyciągnięcia. Każdy musi wyczuć swoje urządzenie i pilnować czasu wypiekania. Gotowe gofry studzę na kratce kuchennej, dzięki temu nie miękną i są chrupiące. Gofry podaję z ulubionymi dodatkami: cukrem pudrem, dżemem, bitą śmietaną, płynnym miodem, owocami. Dodatki kładę na gofry oczywiście tuż przed zjedzeniem, dzięki temu nie miękną.

Koniecznie sprawdź też jak zrobić prosty przepis na naleśniki

Wskazówki: jak w prosty sposób zrobić chrupiące gofry


PS. Chrupiące gofry w dużej mierze zależą od mocy gofrownicy. Zalecam używanie urządzenie o mocy minimum 1000 W.

Ilość gofrów zależy od wielkości / głębokości Waszej gofrownicy. Gofrownicę wystarczy tylko raz natłuścić do pierwszej serii gofrów. Kolejne gofry wypikam bez natłuszczania urządzenia.

Kaloryczność: 1 gofr około 180 kcal.

Przepis na moje gofry jest tak dobry, że korzysta z niego cała rodzina i znajomi. Gofry należą do prostych przepisów, ale jak wszędzie diabeł tkwi i szczegółach. Odpowiednie proporcje i wykonywanie krok po kroku, gwarantuje udane wypieki.




Prześlij przepis

Kamiś | 16-06-08 | Czytano: 1143732 razy | komentarzy [259]
Prosty przepis na gofry komentarz



Opinie i komentarze na temat Prosty przepis na gofry kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

259 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Prosty przepis na gofry prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Paula
2008-07-21 10:07

świetny przepis:)

Autor
niezrozumiale
2008-08-08 16:53

moze bys napisal kiedy i co wymieszac co

Autor
Ita
2008-08-08 19:20

"Niezrozumiałe" nie rozumiem czego tu nie rozumieć.

Wszystko podane jak na tacy. A kolejność skałdników, jeżeli o to ci chodzi jest przecież obojętna. Ps.

Gofry wyszły przepyszne!

Autor
Pycha
2008-08-13 18:32

Gofry wyszły wspaniałe i nie miałam żadnego problemu z

odczytaniem przepisu :/ . bardzo dobry przepis :) Polecam !

Autor
asia
2008-08-17 21:32

mam zamiar wyprubowac ten przepis z tego co czytalam to

gofry maja byc pyszne, mam nadzieje ,a przepis jest zrozumialy

Autor
Zenek34
2008-08-19 12:43

Jak mi nie wyjda to...przepis łatwy do zrozumienia

yyyy...

Autor
PATI13
2008-08-20 12:42

SUPER GOFRY CHRUPIACER !!!!!

Autor
Tytul
2008-08-20 18:48

skąd wam sie wzięła ta sól?

Autor
sól
2008-08-21 7:54

W podanym przepisie nie wzmianki o soli, to nie rozumiem

twego pytania.

Autor
wiola
2008-08-21 17:31

gofry wyszły świetne:)polecam wszystkim

Autor
Tytul
2008-08-22 19:08

Gofry wysły pszepysnie polecam:)

Autor
Tytul
2008-08-23 18:48

zaraz wypróbuje

Autor
:-)
2008-08-24 9:53

cieszę się, że smakują Wam gofry z tego przepisu

:-)
Jeżeli macie własne - sprawdzone przepisy na gofry zamieszczajcie na stronie.

Autor
dobree
2008-10-25 19:19

wszystko wyszlo wspaniale, proponowal byl tlko dac 3

bialka z jajek do ubicia, ale z dwoma tez da sie :) przpis bardzo dobry, polecam

Autor
Tytul
2008-10-28 15:59

A ile tej soli??!!

Autor
swietne
2008-11-04 17:07

wyśmienite

Autor
a z kad ta sol?
2008-11-04 17:18

a skad ta sol?odp.

Autor
sól
2008-11-04 17:50

do wykonania każdego jednego ciasta czy to biszkopt czy

ciasto na gofry naleśniki dodaje się szczyptę soli. dosłownie tyle co uda Ci się uszczknąć w palce.

Autor
Tytul
2008-11-12 17:06

te gofry są bez cukru

Autor
Cukier
2008-11-12 20:30

Można dodać cukier ale ja nigdy go nie dodaje. Dlaczego??

Bo dodatki do gofrów i tak są wystarczająco słodkie.

Autor
Tytul
2008-11-21 12:02

Przeglądałem różna przepisy i jestem w szoku jak mogą się

różnić od siebie.
W tym przpisie nie ma cukr, a w innych podają że 3/4 szklanki.
W innych zamiast

mleka dają wodę?

Dziś wypróbuję ten przepis i zobaczymy. Z cukrem juz miałem i wyszły pyszne w

smaku, ale wyglądały jak by były niedopieczone w środku. Może ktoś mi powie dlaczego? Czy ciasto trzeba

odstawić "do wyrośnięcia", czy proszek do pieczenia tego nie wymaga.
Napisze jeszcze, że mam

dobrą gofrownicę DEZAL 301.4

Autor
ela
2008-11-21 18:46

spokojnie można robic bez cukru i nie trzeba czekac az

wyrosnie :)

Autor
ela
2008-11-21 18:53

bo cukier ma to do siebie że wychodzą bardziej zrumienione a

bez cukru wydają się niedopieczone

Autor
Gofry
2008-11-22 16:38

To jakie nam wyjdą gofry zależy przede wszystkim od

gofrownicy - jej mocy. Minimalna moc to 1200Wat

Autor
gofry
2008-11-27 20:17

Gofry wporzo, ale nie są chrupkie, poniewaz na mleku. Dla

ludzi, ktorzy wolą chrupkie przepisu szukac "z wodą". pozdrawiam

Autor
Gofry
2008-11-27 20:51

Można też z maślanką, ale tak jak przedmówca napisał nie

będą chrupkie.

Autor
gle
2008-11-30 20:00

Pycha!!

Autor
Tytul
2008-12-03 13:08

przepis super polecam smcznie

Autor
Tytul
2008-12-04 20:07

szczegółowo przeczytalam Wasze komentarze, niektore nie są

miłe>ale świadczy to tylko o ich autorach,jeśli śa tacy mądrzy to dziwne, że nie mają własnego przepisu

na gofry:)) Nikt nie jest doskonały,ja jestem zielona jeśli chodźi o kuchnie. Dlatego częstko korzystam z

różnych przepisów,czasem owszem coś mi nie wyjdżie, ale nie winie wtedy za to autora przepisu, tylko szukam

co źle zrobilam. Gofrów nie robilam nigdy w życiu.zaraz wypróbuje ten przepis...CDN:)))

Autor
cd
2008-12-04 21:13

wlasnie pieke gofry:) jestem zadowolona pierwsze juz zjedzone

i wszystkim smakuje. Nie są chrupiące jak te kupne w kawiarnie, ale jestem zadowolona:) dzieuje za przepis

i polecam go wszystkim niedowiarkom:)

Autor
Chrupkie gofry
2008-12-05 7:33

Jeśli chcesz chrupkich gofrów jak w kawiarni

musisz zainwestować w odpowiednią gofrownicę o mocy minimum 1200W, w słabszych gofrownicach gofry wychodzą

miękkie albo spalone - nie zdążą w krótkim czasie przed spaleniem być chrupkie.

Autor
Tytul
2008-12-06 13:19

Super przepis

Autor
Tytul
2008-12-06 14:11

jaka mąka

Autor
przepyszne
2008-12-07 18:16

zrobilam,popudrowalam,i zjedlismy bardzo

smaczne!!!polecam latwe i szybkie w zrobieniu.

Autor
goferek
2008-12-10 20:35

to świetny przepis ale się na jadłem! aż mnie brzuch

boli ale nigdy nie dodawajcie cukru dlaczego? dlatego bo się pół piecze a pół nie

Autor
natalka
2008-12-12 9:12

dobre i smaczne

Autor
Czytajcie uważnie przepisy
2008-12-15 11:48

Czytając te wszystkie komentarze mam

wrażenie , że bardzo dużo osób nie potrafi czytać przepisów i widzi w nich to co chce zobaczyć a nie to co

jest w nich napisane .
Ja zrobiłam według przepisu i wyszły naprawdę przepyszne .
CZYTAJCIE UWAŻNIE

PRZEPISY !!!

Autor
jaka mąka....
2008-12-18 17:11

a jaka mąke dodajesz do ciast?? LUDZIE!!! jak

nasze młode społeczeństwo ma czytać ze zrozumieniem jak ich dorosłe prototypy nie potrafia nawet głupiego,

łatwego przepisu zanalizować;/ Ale ja nie chce nikogo obrażać... Gofry wyszły dobre i wszystkim smakowały.

Autor
Pychotka !
2008-12-19 14:49

Gofry wyszly bardzo smaczne :) Nie wiem o co

niektorym chodzi. Wyszly mieciutkie i chrupiace :)

Mniaaaam ! :)

Autor
nie za super
2008-12-21 17:45

niby dobre ale z wygladu oklapniete i nie

puszyste

Autor
kurka domowa
2008-12-27 22:20

SUPER :) aż głaszczą podniebienie

Autor
udało się wkońcu
2008-12-28 18:57

przepis jest dobry i wszystko wyszło jak

należy, nie wiem czego ludzie sie czepiaja w przepisie wszystko jasne wiec...polecam i smacznego....

Autor
zaczenamy
2008-12-29 22:19

ciekawe czy się udadzom

naterschnater



Hi,hi,hiiiiiiiiiiiiiii!!!

Autor
konrad15
2009-01-03 17:16

swietne gofry naprawde polecam pyszne tylko ja dodalem

troche cukru ;p
.Polecam

Autor
Olej jest NIEZDROWY!!!
2009-01-05 23:27

Lepiej dać masło, margarynę lub oliwę!

Autor
przepis jest ok
2009-01-06 13:00

gofry wyszły wyśmienite! tyle że wszystko zależy

od sprzętu-mój jest tandetny o mocy 800 ale jak się potrzyma 5min. to da się jeść.Jak ktoś się wnerwi to

niech leje ciasto na patelnię-wyjdą mu amerykańskie naleśniki!!! (:->

Autor
Tytul
2009-01-08 21:56

Ludzie nauczcie się najpierw dobrze czytać dopiero piszcie

te bzdurne komentaże typu skąd ta sól albo 1/2 szkl. mleka.
GOFRY są świetne!!! tylko trzeba dobrze

czytać przepis.

Autor
:)
2009-01-10 21:29

Gofry wyszły przepyszne:) mąż zadowolony;)

Autor
Młoda
2009-01-10 21:33

Gofry świetne!! :)
Mimo, iż mam gofrownice o mocy 700W

i tak wyszły chrupiące!!
Gorąco polecam ten przepis:)

Autor
kamila
2009-01-11 17:59

świetny pszepis gofry wyśmienite

Autor
Tytul
2009-01-13 18:36

Z tą gofrownicą to nie do końca prawda moja jest raczej

średniej jakości a gofry są chrupiące. Ja dodałam troszkę cukru waniliowego są przepyszne nawet bez

dodatków.

Autor
Pychotka
2009-01-14 9:55

Pierwszy raz w życiu robiłam gofry i wyszły naprawdę

pyszne :) to nie moja opinia lecz smakoszy, którzy je pałaszowali. Pozdrawiam

Autor
pyszne
2009-01-16 9:06

przepis prosty a efekt bardzo dobry. Radze każdemu

spróbować:)SMACZNEGO.

Autor
ZNALAZŁAM
2009-01-16 16:17

dzieki za przepis dobry łatwy w zrobieniu bo ja

talentu do pieczenia nie posiadam

Autor
Tytul
2009-01-16 18:21

thx

Autor
Tytul
2009-01-17 17:04

własnie robie te gofry:
)

Autor
yyyyyyyyy
2009-01-19 15:13

Mam nadzieje ze gofry beda dobre bo mam na nie chrapke

pozdro dla wykonawcy...xD

Autor
Phhee
2009-01-23 17:56

Olie wiem to pisze się podajemy a nie podawajemy

Autor
Gofry :D :D :D
2009-01-25 18:38

super przepis... musicie go spróbować =D =D

=D...pozdro

Autor
:-)
2009-01-26 14:25

wczoraj spróbowałam upiec gorfy z przepisu producenta

gofrownicy - koszmar, nie upiekły się (w przepisie podano, aby dodać pół szklanki oleju i szklankę cukru),

gofrownica nie dała rady - ciasto surowe, spróbuję dziś z podanego przepisu... :-)

Autor
Tytul
2009-01-27 13:56

moje niestety nie wyszły najlepsze. . . ;

/
poprzyklejały mi się do gofrownicy. ; [
ten przepis jest do duupy!!
Nikt nie powiedział, że

trzeba gofrownice posmarować masłem!!!
Jak ktoś pisze przepis to niech pisze to

dokłądniej!
Pozdrowienia dla kucharza!!!

Autor
Tytul
2009-01-28 9:37

Widać nie dla wszystkich "kucharzy" sprawy

oczywiste są oczywiste. Dodałem notkę o natłuszczeniu gofrownicy.

Autor
sweet
2009-01-28 10:59

świetny ten przepis taki prosty łatwy w przygotowaniu nie

trzeba dużo aby go zrobić

Autor
sweet
2009-01-28 10:59

świetny ten przepis taki prosty łatwy w przygotowaniu nie

trzeba dużo aby go zrobić

Autor
EXTRA
2009-01-28 12:43

Świetny przepis i super gofry!!!!!!

Autor
SuPeR ...
2009-01-30 11:59

pyszne gofry warto spróbować...

Autor
Gofry
2009-01-30 13:08

jak zrobić gofry zeby były pulchne a nie jak naleśnik

??

Autor
Tytul
2009-01-31 13:06

wypróbowałam przepis i gofry wyszły fantastyczne; przepis

jest jak najbardziej zrozumiały i nie miałam z jego odczytaniem żadnego oproblemu; bardzo dziękuje i

polecam wszystkim smakoszom

Autor
Gofry
2009-02-01 10:14

może mam za słabą gofrownice chociaż tydzień temu kupiona


Autor
a...
2009-02-04 23:08

jak na moje zdolnosci kucharskie to gofry wyszły pyszne

nawet muj mąż był mile zaskoczony że takie pychotki zrobiłam dzieki za przepis ..

Autor
pytanie
2009-02-05 20:55

hej.mam pytanko...moja mama ostatnio kupila

gofrownice.gofry ktore robimy przylepiają nam sie do płyt(te kratkowane co pieką) co zrobic zeby sie nie

przyklejały?(zawsze dajemy oleju)ale to i tak nic nie daje.moze to wina ciasta...plis piszcie ;(

Autor
Gofry
2009-02-06 16:02

pytanie do a.... czy gofry są puchate jak w cukierniach

???

Autor
By nie przyklejało się
2009-02-06 18:55

smaruję gofrownicę kawałkiem słoniny.

Spróbuj.
Niektórzy dodają do ciasta oleju.
Wlewaj masę ciasta tylko na bardzo rozgrzaną

gofrownicę.

Autor
super przepis
2009-02-06 19:06

ten przepis jest super napewno podejżewam że jest

bardzo tani

Autor
podziękowania...
2009-02-07 13:23

Dzięki Kamiś .Jesteś kochana...
:) :*

Autor
przepis
2009-02-07 15:01

według mnie przepis jest świetny ja wypróbowałam i nie

rozumiem komentarzy typu przepis jest niezrozumiały niewiem co w nim takiego trudnego :)

Autor
Pychaaaa!
2009-02-07 21:56

Gofry super! Tylko że śmietana mi sie nie ubiła

dobrze. Ale do gofruf nic nie mam:)

Autor
yyy...
2009-02-10 15:33

ja niewiem bo jeszcze nie zrobiłam:)::):)::

Autor
przepis
2009-02-10 20:23

Bardzo smaczne gofry. Dzieci się zajadają. Pozdrawiam

Autor
Beznadzieje
2009-02-14 20:06

Ciasto jest za rzadkie... Gastronom :P

Autor
koza je gofry ;))
2009-02-15 17:16

zaraz bede piekla z tego przepisu, jak wyjda

smaczne- odezwe sie, pozdrawiam - koza

Autor
czy można?
2009-02-15 17:51

można upiec gofry w opiekaczu do kanapek?

Autor
Gofrownica vs opiekacz ;)
2009-02-15 18:19

Najlepiej na patelni sobie je usmaż.

Do robienia gofrów służy gofrownica. Ba mało tego musi mieć dużą moc, by gofry wyszły chrupkie jak kupne.

Autor
Tytul
2009-02-16 16:48

fajny przepis :)

Autor
głodna
2009-02-23 17:58

wszystko super, ale ile tego wyjdzie????

Autor
Przepis na gofry
2009-02-23 18:18

Ile wyjdzie tyle zjesz :-)

Autor
gofry
2009-02-24 22:41

Mam nadzieje ze bendom pyszne .

Autor
przepis
2009-02-26 21:31

Super przepis poprostu zajefajny , zrobilam to mojemu

mezczyznie na walentynki.

Autor
syja paja
2009-03-08 18:21

wyszły wspaniałe bo wspaniały przepis

Autor
olunia
2009-03-08 18:26

wismienity przepis

Autor
miniaturka
2009-03-10 17:45

Przepyszne gofry.Polecam.

Autor
Tytul
2009-03-20 17:00

bez cukru?

Autor
Tytul
2009-03-20 17:28

Bardzo dobre te gofry jeszcze tylko dodałem cukru i raj w

gembie

Autor
Pyszka
2009-03-21 17:36

pyszne gofry wyszły i chrupiące. POLECAM WSZYSTKIM !!

Autor
pyszne
2009-04-27 16:32

nie dobre nie bierzcie

Autor
Gofry
2009-04-30 17:22

polecam!!!!!! przepyszne najlepszy przepis jaki mialam:)

dziekuje i pozdrawiam

Autor
nyny
2009-05-08 16:16

gofry przepyszne ! ciasto dopieczone, wszystko było tak jak

być powinno ; ) szybko, łatwo i smacznie. Dodałam do ciasta troche cukru waniliowego, nie przypalało mi

się.

Autor
we
2009-05-30 16:59

gofry wyszły niedobre...;(

Autor
to prawda
2009-06-04 14:48

one są pyszne nie widziałam pyszniejszych tamte

przepisy to są jakieś dziwne bo wychodza nie chrupiące

Autor
zaje...fajne
2009-07-01 20:03

Przepis na gofry był szałowo dobry z bitą śmietaną i polewą toffi lub truskawkową są normalnie boskie.Ci którzy pisali że ten przepis jest do bani sami są do bani i nie potrafią korzystać z przepisów.

Autor
Tytul
2009-07-17 12:52

W przepisie nie ma pół szkl. mleka tylko 2 szkl.

Autor
Tytul
2009-08-01 17:19

wyszły pszepysznie i były bardo puszyste

Autor
rewelka
2009-08-01 19:30

Świetne, polecam dodać kakao do ciasta wtedy są jeszcze pyszniejsze;)

Autor
pyszne!
2009-09-20 19:04

pierwszy raz w zyciu udalo mi sie cos upiec. przepyszne:-)dzieki za to!

Autor
ekstra
2009-09-29 19:19

Przepis bardzo dobry, gofry wreszcie wyszły:) Polecam!

Autor
Tytul
2009-11-06 20:16

te gofry byly super

Autor
Tytul
2009-11-10 16:14

do dupy możesz se wsadzić ten przepis ....
wyszło mi jakieś brązowe gówno ..
weż daj lepszyy....=]

Autor
Tytul
2009-11-10 16:30

sory...
a jednak sie udały ...
dieki....

Autor
super
2009-11-21 16:02

Najlepsze gofry jakie dotąd robiłam,pycha polecam.

Autor
Tytul
2009-11-28 8:46

Mam nadzieje ze to dobry przepis a nie lipny????

Autor
Tytul
2009-11-28 9:21

POLECAM...SUPER...prosty przepis gofry smaczne...Dziękuę...to jest warte zrobienia..

Autor
Teacher
2009-12-02 17:47

I did it with my pupils and everyone was happpy :)really good :)

Autor
Gruszka
2009-12-27 12:18

Pierwszy raz robilam gofry i wyszły super.Dodałam 1 lyzke cukru ,ale nie jest to konieczne jesli gofry sa z bita smietana czy owacami. Mimo ze gofrownica ma moc700 dala rade i gofry sa chrupiace.Polecam przepis!

Autor
dudm
2009-12-29 14:29

Nie sa naj lepszymi goframi

Autor
MikaelA
2010-01-14 15:43

Super ! mi wyszły
tylko jeszcze ktoś zapomniał dodać cukru do ciasta gofrów !

Autor
Tytul
2010-01-14 18:33

Naucz się pisać bo "najlepszymi" pisze się razem. Czytać też chyba nie potrafisz bo wygląda na to że, zchrzaniłeś przepis

Autor
Niebo w gębie!
2010-01-27 16:40

Gratulacje!Przepis jest doskonały,bardzo dobre wyważenie składników i stąd efekt.

Autor
Tytul
2010-01-28 17:14

wyszły pyszne nawet bez cukru:)

Autor
:)
2010-03-02 13:45

mały wiął sobie 2 gorfy do szkoły na drugie sniadanie, na drugi dzień pół jego klasy przyszło do niego w odwiedziny,a on zapytał: mamo sąjeszcze gofry????:)
pozdrawiam

Autor
a co was to obchodzi
2010-03-21 16:41

pychota.ale zapomnieliście dopisać że 1 szklanka cukru,jak się nie doda to ani kicha ani guwno

Autor
wysmienite
2010-04-14 16:58

na kolacje tez bede je szamal, pierwszy raz robilem i wyszly doskonale

Autor
Karolina i Weronika
2010-04-25 17:18

Dzień Dobry :) Chcemy wypróbować ten przepis.Ale zastanawiamy się czy nie należałoby dodać cukru ? :))

Autor
Tytul
2010-04-25 19:27

Cukier jest o tyle zbędny, że na gofry i tak dajesz słodkie powidła bitą śmietanę itp. :-)

Autor
smaczne są te gory
2010-05-05 13:11

smaczne śą te gofry poleca innym poszukiwaczom kulinarnych przygód ;] XD

Autor
Witam kochani
2010-05-05 21:55

Mamuśka przez pól wieku piekła gofry! Dziś musiałem sprawdzić w necie.
Teraz podpowiem jej o czym piszą.

Autor
Tytul
2010-05-16 11:53

świetne gofry polecam gorąco rafał

Autor
Gofrownica
2010-05-24 21:19

w przepisie jest napisana 2-3 minuty, a trzeba sporo więcej przynajmniej 6 - 8

Autor
pycha
2010-06-23 13:29

prosty,szybki i smaczny(:
POLECAM

Autor
Tytul
2010-06-24 13:29

gofry wyszły palce lizać

Autor
Tytul
2010-07-09 14:05

mmm pyszne właśnie wypróbowałam ten przepis;)

Autor
mona
2010-07-10 16:48

Rewalacjaaaaa:) Robiłam wiele razy gofry ale te są najprostsze i najlepsze. Polecam Wszystkim. SMACZNEGO:)

Autor
przepis spoko
2010-07-10 19:15

Właśnie wypróbowałem przepis i jestem zadowolony. Gofry wyszły pulchne i brązowe. Dodałem trochę cukru i odrobinę aromatu pomarańczowego do ciast. Wyszło extra.

Autor
:)
2010-07-12 16:19

A jeśli ktoś nie ma gofrownicy?

Autor
Gofry z gofrownicy
2010-07-12 16:29

Jak nie masz gofrownicy do idź do baru i sobie kup gofra :-D 3 zł od sztuki, czyli tyle ile kosztują produkty na kilkanaście gofrów

Autor
ana180dB
2010-07-13 22:19

ten przepis nie jest zbyt dobry, moja mama robi lepsze!! ale jak sie ktos uprze to nawet moze byc,,,

Autor
Tytul
2010-07-13 22:39

Wiesz co, przepis na gofry jest tak prosty jak posmarowanie kanapki masłem. Więc się nie wymądrzaj xD.

Autor
monia
2010-07-19 17:55

pycha!!!!!!!!!

Autor
Tytul
2010-07-20 18:57

wszyscy zachwalają więc i ja idę robić;p

Autor
FUCK YEAH!
2010-07-21 12:36

Gorfy wyszły świetne. Gofrownica 700W dała rade. A żeby były chrupiące wystarczy je postawić pionowo na kratce jakiejś zaraz po wyjęciu. Wtedy nie oklapną ;]

Autor
Aga;)
2010-07-23 19:35

Moje Gofry wyszły pyszne a tak ogólnie to ten przepis jest na około 10 porcji;)

Autor
Gofry
2010-07-25 16:06

mmm genialne doppiero robiłam wyszły świetne

Autor
Kaska:)
2010-07-28 18:23

Gofry są wporzadalu,nie posiadam gofrownicy bardzo dobrej jakości a wyszły pyszne!!!Dzięki za przepis:)

Autor
Tytul
2010-08-04 17:54

Gofry z tego przepisu wyszły bardzo kusząco !!!. ;DD

POLECAM !!!!. ;P <mnim>

Autor
kurde
2010-08-05 23:07

Zamiast 1 łyżeczki proszku do pieczenia dałem 2 i gofry wyszły c...... Takie w środku jakoś surowe gdy wierzchnia część była już mocno przyrumieniona;/ Ogólnie niesmaczne. Nosz k.... a taką miałem ochotę na gofry ;-/

Autor
cudo
2010-08-17 22:23

Udaly sie za pierwszym razem, smakuja rewelacja, polecam wszystkim, sa chrupiace i swietne

Autor
Ilona
2010-08-18 15:43

Gofry naprawde są przepyszne, tyle że dodałam troche cukru.
Ci co nie rozumieją tego tekstu więc niech sie odczepią.

Autor
Super gofry
2010-08-20 11:39

ciasto super gofry jeszcze lepsze ale gofrownica do niczego MPM Milanówek chrupiąca linia istne dno nie polecam tej gofrownicy.Pozdrawiam wszystkich gofrożerców

Autor
Gofry
2010-08-20 14:28

Super przepis gofryyy pyszniutkiee <mniam> :))

Autor
hhhhhhhhhhyyy
2010-08-23 17:37

nie wiem czy robić ten przepis
poniewasz nie jestem pewna do tej soli ,ale wyprubuje a potem może polece *):)

Autor
super gofry
2010-08-23 18:30

przepis rewelacyjny, gofry wyszły pyszniutkie

Autor
Wikusia
2010-08-24 18:24

bardzo dobre z cukrem pudrem chrupiące i smaczne :)

Autor
niunia
2010-08-25 14:53

ja będę jutro robić te gofry.mam nadzieje że wyjdą mi chrupiące, bo na takich mi zależy.

Autor
Tytul
2010-08-26 15:59

Gofry rewelacja polecam!

Autor
Tytul
2010-08-27 19:45

super smak i CHRUPIĄCE!!!

Autor
6 minut ?
2010-08-29 10:34

dlaczego po 6 minutach moje gofry ciągle są całe białe i miękkie, jeden gofer mi sie robi 20 minut a i tak jest mało chrupiący :(

Autor
gofry
2010-08-29 11:06

wydaje mi się, że masz b.słabą gofrownicę!

Autor
DARIA
2010-08-29 15:57

PRZEPYSZNE I PUSZYSTE !!!

Autor
mniamnioszka
2010-08-29 17:09

dzisiaj zrobilam dla corki i meza/ wyszly rewelacyjnie!
szczypta soli musi byc
cukru nie dodawalam

tu, gdzie mieszkamy serwuje sie gofry (wafle) z dzemem truskawkowym (ja daje corce z zurawinami) i gesta smietana- pychotka- polecam
wczesniej kupowalam gotowe ciasto- juz dziekuje

Autor
Tytul
2010-08-30 21:02

Mam pytanie, czy można dac zamiast 2 szklanek mleka 1 szklankę mleka i 1 wody?

Autor
gofry
2010-08-30 21:15

można:) (można nawet dodać wodę gazowaną )

Autor
pycha
2010-08-31 20:06

ja dalam szklanke mleka i pol szklanki wody gazowanej.W tosterze 3 w 1 (z funkcja gofrownicy) pieklam 12 minut-wyszly chrupiace ,w srodku mieciutkie -pychota!!!

Autor
mój przepis
2010-09-09 12:05

no to i ja dodam swój przepis i postaram się rozwiać pewne wątpliwośći. Soli dodajemy szczyptę nie po to aby gofry były słone ale żeby dodać wyrazistości w smaku - co zresztą tyczy się wszystkiego w kuchni ;) zamiast 2 szklanek mleka daje 1 i 1 wody - mleko sprawia ze gofry są bardziej "ociężałe" ponadto woda sprawia, że są bardziej chrupiące - cukru ok 3 łyżek -są bardziej zarumienione białka ubijam ze szczypta soli i ja dodaje 3 biała a żółtka 2, dodatkowo zamiast 1 łyżki proszku daję 3 i to sporo - bo pamiętajmy że nasza gofrownica nigdy nie jest taka jak nad morzem;) dzięki takiej dużej ilości proszku są naprawdę puszyste i "wyrośnięte". gofrownica maksymalnie nagrzana i wysmarowana olejem tudzież masłem :) pierwsza partię najlepiej odrzucić - wchłania nadmiar oleju ;)
pozdrawiam i życzę smacznego Paula

Autor
Pyszne
2010-09-12 22:12

Sprawdzilam wiele przepisow. Ten jest NAJLEPSZY !!!

Autor
Pychotka
2010-09-17 9:56

Te gofry wyszły mi przepyszne,ale ja dałam troszkę cukru pudru do ciasta, Polecam.Wiele razy robiłam gofry z różnych przepisów i nigdy nie wyszły mi tak dobre jak te.Prosty przepis,ale mistrzowski:)

Autor
Przemek
2010-09-18 14:46

Wyśmienite

Autor
gofry
2010-09-20 19:06

super przepis

Autor
Ok
2010-10-19 17:05

dziś kopiłam gofrownice mpm 700v, szukałam w necie przepisu na gofry i trafiłam na ten przepis, trochę się obawiałam że mi nie wyjdzie bo mam co się okazuje słabą gofrownicę, ale o dziwo gofry wyszły pyszne. Tak więc z czystym sumieniem mogę polecić ten przepis.
Jeszcze dodam, że robię je ok 12 minut

Autor
Gofry
2010-10-21 18:36

Szczerze mówiąc, Przepis prosty, mam nadzieje, że wyjdą świetnie.

Autor
:)))))
2010-10-24 17:56

Tak pychotka.Polecam ten przepis:)

Autor
deks
2010-11-03 19:09

najlepsze gofry pod sloncem...zmienilem troche przepis..2 lyzki proszku i szklanka wody zamiast 1 mleka.gofrownica 750 Watt..mega..:D

Autor
pycha marzenie :D!!!!
2010-11-10 15:26

hej dziś robiłam idealnie według tego przepisu wyszyły fajne pyszne :D do tego bita śmietanka i truskawki niebo w gębie !!!

Autor
Gofejros
2010-11-11 19:43

Wreszcie normalny,prosty i bardzo dobry przepis na gofry.Próbowałem różnych mikstur,ale ta jest rewelacyjna!Pozdrowienia dla autora przepisu:)

Autor
Tytul
2010-11-19 16:38

Goferki palce lizać. Dzieciaki były w 7 niebie!!

Autor
Rewelacja
2010-11-21 20:58

Tresc komentarza

Autor
Tytul
2010-11-27 20:07

do nieczego te gofry , przykleiły mi sie do dobrze wysmarowanej gofrownciy , juz wiecej nie chce takich przepisow

Autor
Tytul
2010-11-27 21:30

to coś Ci nie poszło może zakup gofrownicy bo ja wczoraj robiłam i wyszły pychotka :D

Autor
linus
2010-12-07 19:05

rewelacja !! są przepyszne :))) (właśnie sprawdziłam i mogę z czystym sumieniem polecić ten przepis )

Autor
smaczne!!!!!!!!!!
2010-12-15 20:26

właśnie produkuję :D składniki razy 2 plus troszkę więcej proszku do pieczenia! Wychodzą bosko na badziewnej domowej gofrownicy, acz trzeba je tam trochę potrzymać :D

Autor
w końcu:)
2010-12-20 19:46

długo szukałam dobrego przepisu na gofry i jest jest jest:)gofry chrupkie i pulchne, pyszotka!

Autor
Gofry
2010-12-27 11:24

bardzo dobre Gofry

Autor
Tytul
2010-12-27 16:57

gofry rewelacja polecam

Autor
Tytul
2011-01-02 17:19

z bitą śmietaną tez pyszne pozdrawiam:)),,ananas''

Autor
Tytul
2011-01-09 10:03

gofry rewelka.... czrupiące i można ozdobić jak się chce ... polecam do ciasta dodać jeszcze trochę wody mineralnej (gazowanej )... :-)

Autor
Tytul
2011-01-13 18:43

Przed chwilą zrobiliśmy,
wyszły przepyszne, chrupiące i lekkie pomimo że na pełnym mleku.
Tyle, że do ciasta weszły trzy jajka bo były malutkie.
A co do soli, to szczypta do piany, sprawia, że lepiej się ubija i jest trwalsza. Rzeczywiście w 100% lepsze bez cukru, z dżemem truskawkowym, są wystarczająco słodkie nie zapychają i mają o niebo mniej kalorii.
Gorąco polecm!!!
najlepszy przepis!!!

Autor
kami.
2011-01-21 17:22

gofry znakomite, przepyszne !
przepis zrozumiały. ;)

Autor
Tytul
2011-01-23 14:12

Bardzo Dobry przepis !! Zrozumiały i ogulnie sol dodaje siedociast szczypta daje lepszą konsystencje ciasta

Autor
Tytul
2011-01-23 16:33

gofry w smaku dobre ale jutro wymieniam gofrownice na mocniejszą , bo teraz czekam po 10 min. na jednego

Autor
Pycha
2011-01-24 15:20

Doskonałe!!!I przepyszne!

Autor
Smakosz gofrow
2011-01-28 20:26

Dzisiaj robiłem gofry z tego przepisu!Dodałem tylko cukier waniliowy i zamiast 2 szklanek mleka,dałem jedną mleka a drugą wody!Naprawde pyszne!!!!!Lepszych dotąd nie jadłem!!!

Autor
Tytul
2011-02-07 15:17

przepis bardzo dobry.gofry wyszły super

Autor
Tytul
2011-02-11 8:02

ja również dodaję mleko i wodę gazowaną, ubitą pianę no i wylewam koniecznie na dobrze rozgrzaną gofrownicę. Palce lizać!

Autor
...
2011-02-16 12:24

gofry wyszły pyszne

Autor
zdziwiona
2011-02-18 20:02

Mam gofrownicę 3 lata wiele przepisów próbowałam ale żaden nie był tak prosty a zarazem efekt tak zadowalający SUPER:) Moj problem polega na tym, że od dołu były upieczone a górna wastwa potrzebowała więcej czasu a i tak nie była dopieczona.Czy to wina grzałki czy czas na wymianę sprzętu???

Autor
gofry
2011-02-18 20:24

no na to wygląda, że czas na nią, nie powinna grzać nierównomiernie. Może po prostu nigdy nie była zbyt dobrym sprzętem, najlepiej wybierać takie minimum 1200 W, taka moc pozwoli na uzyskanie chrupiącego goferka :-) oczywiście tylko z przepisu kulinarnego z tej strony ;-)

Autor
Tytul
2011-02-23 10:14

pyyyyyyyyyyyycha właśnie robiłam i są rewelacyjne.mój syn zjadł 10sięć taki pyszne były

Autor
Pycha goferki
2011-02-23 12:08

Bardzo dobre mi wyszły mimo że mam kiepską gofrownicę, najlepsze z bitą śmietana i wisienkami w żelu.

Autor
BuŃka
2011-02-23 13:26

Ja je właśnie zrobiłam, i wyszły niezbyt fajnie.
W smaku jak najbardziej, ale przypalały się i wychodziła mamałyga. A gofrownice mam dobrą i sprawdzoną, nigdy się nie przypalało. Zawsze robiłam z bardzo podobnego przepisu tylko białek nie ubijałam, dawałam całe jajka, i wychodziły rewelacja. Chyba wrócę do starego przepisu :)

Autor
Nie dobre
2011-02-24 16:02

nie dobre moje się przypaliły i są niezbyt dobre , sól nie potrzebna . Jestem zawodowym kucharzem i takich niedobrych nie jadłem . Prosze nie próbowac!!!!!

Autor
amator gofrów
2011-02-26 18:39

skoro jesteś zawodowym kucharzem, to wytłumacz mi w jaki sposób przypaliły Ci się gofry, której skład masy wchodzi olej?
A na dodatek jest nakreślone, - NATŁUSZCZONA GOFROWNICA

Autor
Longer
2011-03-03 21:18

Gofry przepyszne

Autor
WIESIA
2011-03-07 20:17

WITAM MAM TAKI PROBLEM JAK ROBIĘ GOFRY TO NIE WYCHODZĄ MI CHRUPIĄCE A GOFROWNICA MA MOC 750 W. ILE TRZEBA PIEC ŻEBY BYŁY CHRUPIĄCE ,POZDRAWIAM!

Autor
gofry
2011-03-07 21:18

gofry pieczemy około 6 minut. To, ze nie są chrupiące może być winą gofrownicy, najlepsze są takie o mocy powyżej 1200. Po upieczeniu gofry najlepiej położyć na kratce lub oprzeć o coś, nie kładziemy ich poziomo bo będą gumowate.

Autor
Tytul
2011-03-07 22:25

żeby gofry były chrupiący trzeba po wyjęciu z gofrownicy położyć na jakiejś kratce ja kładę na kratce z piekarnika na około 1 minuty gwarancja chrupania

Autor
Hej
2011-03-13 16:16

Super przepis a gofry aż palce lizać!!!

Autor
oto przepis na moje pyszne
2011-03-16 17:05

25dag mąki,12,5dag margaryny,5dag cukru ok 3,5łyż,1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 lit śmietany kwaśnej lub mleka,1 p cukru waniliowego,szczypta soli,4 jajka.Margarynę utrzeć z cukrami dodać resztę składników wymieszać mikserem i gotowe gwarantuje że są chrupiące i rumiane smacznego.

Autor
Tytul
2011-05-02 19:20

super przepis! polecam :)

Autor
Gofry
2011-05-18 22:16

Gofry wyszły wspaniałe ,wszystkim polecam ten przepis;)

Autor
gofry
2011-05-19 17:06

jesli chcecie miec smaczne gofry to zamiast polewac olejem forme kupcie kawalek sloninki i za kazdym razem posmarujcie kawalkiem sloninki forme, super smak

Autor
Tytul
2011-05-20 14:57

gofry wyszły pyszne i chrupiące

Autor
Tytul
2011-05-21 11:08

jeśli chcecie morzecie włozyć gofry do szczelnego pojemni

wyjdą miękkie i puszyste

Autor
Hela00
2011-06-18 21:59

bardzo pyszne gofry zajęło mi to tylko 5 min. Polecam :)

Autor
MALA WYMIANA
2011-06-19 18:20

zamiast oleju trochę stopionego masła ale musi ostygnąć i zamiast mleka łyżka simietany 18%

Autor
Tytul
2011-06-23 17:43

trzeba dodać troszkę spirytusu.lepiej smakują i są bardziej chrupkie

Autor
Tytul
2011-06-26 16:03

Ha mam bardzo kiepską gofrownicę mała moc a gofry wyszły fantastyczne
dodałam tylko 3 łyżeczki cukru bo lubię a nie dlatego że chciałam zmieniać przepis
Dobrze ubite białka ot i cała tajemnica

Pychota !!!!

Autor
Tytul
2011-07-21 10:22

Ja dodałam jeszcze cukier i wyszły pyszne ;)) Mojej siostrze smakuje ;D

Autor
gofry
2011-07-22 20:40

Bardzo dziękujemy za przepis. Gofry wyszły wyśmienite i na pewno skorzystamy z przepisu jeszcze nie raz :)
Pozdrawiamy
Polniaczki

Autor
Tytul
2011-07-24 13:51

Konkubina zrobila gofry wg tego przepisu i wyszly pyszne. Dziekuje za przepis! A konkubinie dziekuje za gofry :)

Autor
Gofry
2011-07-25 10:52

Zrobiłam gofry według tego przepisu i wyszły znakomite! Fantastycznie, że nie ma w nim cukru ponieważ liczę kalorie natomiast moje dzieciaki i mąż zjedli je z cukrem pudrem i konfiturami! POLECAM!

Autor
Tytul
2011-07-25 15:58

bardzo bardzo pyszne wyszły mi gofry z tego przepisu ..palce lizać..

Autor
Tytul
2011-07-28 11:27

Gofry robię tylko z tego przepisu i za każdym razem są pyszne.. Mmm... Niebo w gębie...

Autor
GOFRY
2011-07-30 17:51

Dobry przepis... Bardzo łatwe do wykonania.. Polecam

Autor
Tytul
2011-08-01 22:19

ja oprócz wymienionych składników dodałam ok pół szklanki cukru pudru by były słodsze i można było je jeść bez niczego. I wyszły wyśmienite. Mój chłopak na gofry nałożył serek-puding i bardzo mu smakowały :)Polecam

Autor
Hania
2011-08-17 11:29

...jak to ile soli...pisze, że szczypta soli a cukru można dodac łyżkę lub dwie jak ktoś woli słodkie.

Autor
super przepis
2011-08-22 14:15

Polecam przepis. Gofry wyszły wyśmienite! Troszkę zmodyfikowałam przepis, dodałam pół szklanki cukru, jedno jajko więcej i pół szklanki mąki, aby ciasto było gęściejsze. Wszyscy byli zachwyceni. Prosty przepis, a gofry rewelacja!!!

Autor
Przepis
2011-08-23 20:44

Bardzo dobry przepis. Gofry wychodzą lepiej jeżeli doda się do nich 1/2 łyżki Pepsi :) Polecam !

Autor
Pyszne
2011-08-25 22:19

Troszkę mało słodkie ale dobre. Przepis na ok. 6 gofrów

Autor
początkujący:)
2011-08-30 11:15

super przepis gofry wyszły wyśmienite mniam polecam:)

Autor
w trakcie pieczenie
2011-09-12 18:25

wlasnie robie.. ladnie pachnie mam nadzieje ze beda wysmienite

Autor
smaczne
2011-09-14 11:45

bardzo dobre gofry.dodałam tylko cukier wanilinowy i są wyśmienite.Nie potrzeba wcale cukru i tak są dobre.polecam

Autor
Tytul
2011-09-24 12:19

No to zabieram się do roboty! Tylko chyba dodam odrobinę cukru.. nic sie chyba nie stanie?:) Mam nadzieję ze wyjdą smaczne !:-)

Autor
Mariusz
2011-09-29 14:28

Moje się przyklejały, ale posmarowane Nutellą, bita śmietana na wierzchu i posypane cynamonem. Nie dość, że zaje.iście wyglądają to chłopaki w biurze najeść się nie mogą. Super przepis polecam serdecznie :)

Autor
saha
2011-10-30 9:02

świetny ten przepis . UDAŁ MI SIE. uwielbiam ten przepis

Autor
Mniam!
2011-10-30 9:37

Zrobiłam wczoraj gofry z tego przepisu, wyszły pyszne! Tylko troszkę więcej mąki musiałam dać, bo ciasto było zbyt lejące. Dziękuję!

Autor
Tytul
2011-11-01 15:47

PYCHOTKA
coś fantastycznego i banalnie proste w wykonaniu. Gofry kruchutkie i rozpływające się w ustach.
Poezja dla podniebienia,a jaka rozkosz jedzenia,
mniamuśne,idę pochrupać

Autor
Wyszły gluty.
2011-11-19 20:30

Piekly sie zawsze wiecej niz 10 minut, a i tak wychodzily niedopieczone. Moze mam slaba gofrownice...

Autor
gofry
2011-11-19 20:33

w takim wypadku na pewno masz za słabą gofrownicę :-)

Autor
pycha!!!!!!!!!!!!
2011-11-26 12:47

gofry wyszły ekstra i bardzo dziękuje za przepis :);D !!!!!!

Autor
bardzo dobre :)
2011-11-27 20:24

Drugi przepis na gofry jaki wypróbowałam i chyba już nie będę szukać dalej na razie :) gofry wyszły bardzo dobre :) chrupiące (chociaż mam małej mocy gofrownicę) i puszyste. Polecam!

Autor
Tytul
2011-11-30 13:38

super dziekuje
gofrownica marna ale trzeba dac wiecej ciasta i nawet 10 minut piec jak malo ciasta zle sie piecze i wychodza zakalce
PRZEPIS JEST OK

Autor
Tytul
2011-12-22 13:39

Mam 11 lat i robiłam je sama wyszły znakomicie.Robi się ich prost i szybko.

Autor
młoda :P
2012-02-07 13:57

Nie czaję ludzi,którzy narzekają, ze nie wychodzą. Przepis OK, kiedys testowałam, a dzisiaj pewnie zrobię znowu. A jesli chodzi o sól,to moja babcia mawia, że wydobywa słodzycz ciasta :) W wieku 13 lat zrobiłam je bez problemu...

Autor
Tytul
2012-02-10 12:44

wyszły pysznee!!!!!!!!!polecam!!!!!! serdecznie,dzis robie je drugi raz dla wiekszego grona rodzinki

Autor
Mariola
2012-02-20 13:11

Zdecydowanie polecam przepis na gofy, właśnie zrobiłam, świetne chrupiące super !!!

Autor
Tytul
2012-03-10 16:53

gofry sa super chrupkie i pyszne , z bita śmietana i owocami smakuja wysmienicie

Autor
Tytul
2012-03-13 19:33

ja jak robiłam to musiałam piec 10 minut ale przepis bardzo dobry

Autor
Goferkowo . :)
2012-05-04 15:39

Gofry są pyszne można się nimi rozkoszować a za jednym razem najeść . Przepis łatwy do zrozumienia ,.. :) :) <3 :* ^^



POLECA : KaroLCIa<3 . ;*

Autor
Tytul
2012-05-11 11:24

Cukier dodany do gofrów powoduje ciemny kolor gofrów. Są w smaku gorzkie,przypalone i robią się miękkie, trudno je wyciągnąć, są glutami niewyrośniętymi. Pozdrawiam.

Autor
Tytul
2012-06-07 17:11

uważam że nie ma lepszego przepisu na gofry. Dzisiaj go testowalam. Pysznosci.

Autor
Tytul
2012-10-13 20:29

w składzie brak cukru!! efekt? gofry są bezpłuciowe a kobieta niezadowolona ...

Autor
Tytul
2012-10-14 9:49

trzeba było kobiecie zapewnić słodkie dodatki takie jak cukier puder lub słodka bita śmietana a nie byłoby niezadowolenia :)

Autor
Tytul
2014-03-31 22:09

JAKA MAKĘ DODAJECIE-PSZENNA?JEŚLI TAK TO JAKI TYP?

Autor
Tytul
2014-04-01 10:26

maka oczywiście pszenna, ja do wszystkiego daję tortową, jest troszkę droższa ale to się przekłada na jakość :)

Autor
Tytul
2014-04-05 22:17

po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?

Autor
Tytul
2014-04-09 12:46

jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało

Autor
Tytul
2014-04-14 9:38

ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry

Autor
karolina
2015-03-29 19:04

Ludzie... białka ubija się ze szczyptą soli... Ja do ciasta dodaję jeszcze trochę cukru dla smaku..

Autor
Redka
2016-04-12 15:00

Świetne gofry, chrupiące . dodałam trochę cukru lubię jak są słodkie bez względu na to czy są czymś słodkim posypane.

Autor
przepyszne
2020-10-20 17:55

Korzystałam do tej pory z przepisu z innej strony. Wszyscy chwalą ten przepis. Spróbowałam. Gofry wychodzą megapyszne. Już drugi raz robię i za każdym razem są chrupiące i pulchniutkie i przede wszystkim pyszne jak z budki nad morzem. Gofrownicę mam myślę najtańsza na rynku, ale i tak gofry są przepyszne.

Autor
Gofejros
2020-10-23 19:24

Od kilkunastu lat robię gofry z waszego przepisu. Do tej pory korzystałam już z 3 gofrownic o różnych mocach od 1000W do 1200W i zawsze się udają. Dzieci cieszą się gdy wyciągam gofrownicę. Mówią, że moje gofry są najlepsze! A to zasługa dobrego przepisu i wyczucia gofrownicy. Uważam, że sekret tych najprostszych gofrów tkwi w ubiciu białek. Ostatnio zmodyfikowałam przepis i zamiast oleju daję masło. Wychodzą smaczne, nawet bez cukru w wersji wytrawnej są super.

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje