świetny przepis:)
moze bys napisal kiedy i co wymieszac co
"Niezrozumiałe" nie rozumiem czego tu nie rozumieć.
Wszystko podane jak na tacy. A kolejność skałdników, jeżeli o to ci chodzi jest przecież obojętna. Ps.
Gofry wyszły przepyszne!
Gofry wyszły wspaniałe i nie miałam żadnego problemu z
odczytaniem przepisu :/ . bardzo dobry przepis :) Polecam !
mam zamiar wyprubowac ten przepis z tego co czytalam to
gofry maja byc pyszne, mam nadzieje ,a przepis jest zrozumialy
Jak mi nie wyjda to...przepis łatwy do zrozumienia
yyyy...
SUPER GOFRY CHRUPIACER !!!!!
skąd wam sie wzięła ta sól?
W podanym przepisie nie wzmianki o soli, to nie rozumiem
twego pytania.
gofry wyszły świetne:)polecam wszystkim
Gofry wysły pszepysnie polecam:)
zaraz wypróbuje
cieszę się, że smakują Wam gofry z tego przepisu
:-)
Jeżeli macie własne - sprawdzone przepisy na gofry zamieszczajcie na stronie.
wszystko wyszlo wspaniale, proponowal byl tlko dac 3
bialka z jajek do ubicia, ale z dwoma tez da sie :) przpis bardzo dobry, polecam
A ile tej soli??!!
wyśmienite
a skad ta sol?odp.
do wykonania każdego jednego ciasta czy to biszkopt czy
ciasto na gofry naleśniki dodaje się szczyptę soli. dosłownie tyle co uda Ci się uszczknąć w palce.
te gofry są bez cukru
Można dodać cukier ale ja nigdy go nie dodaje. Dlaczego??
Bo dodatki do gofrów i tak są wystarczająco słodkie.
Przeglądałem różna przepisy i jestem w szoku jak mogą się
różnić od siebie.
W tym przpisie nie ma cukr, a w innych podają że 3/4 szklanki.
W innych zamiast
mleka dają wodę?
Dziś wypróbuję ten przepis i zobaczymy. Z cukrem juz miałem i wyszły pyszne w
smaku, ale wyglądały jak by były niedopieczone w środku. Może ktoś mi powie dlaczego? Czy ciasto trzeba
odstawić "do wyrośnięcia", czy proszek do pieczenia tego nie wymaga.
Napisze jeszcze, że mam
dobrą gofrownicę DEZAL 301.4
spokojnie można robic bez cukru i nie trzeba czekac az
wyrosnie :)
bo cukier ma to do siebie że wychodzą bardziej zrumienione a
bez cukru wydają się niedopieczone
To jakie nam wyjdą gofry zależy przede wszystkim od
gofrownicy - jej mocy. Minimalna moc to 1200Wat
Gofry wporzo, ale nie są chrupkie, poniewaz na mleku. Dla
ludzi, ktorzy wolą chrupkie przepisu szukac "z wodą". pozdrawiam
Można też z maślanką, ale tak jak przedmówca napisał nie
będą chrupkie.
Pycha!!
przepis super polecam smcznie
szczegółowo przeczytalam Wasze komentarze, niektore nie są
miłe>ale świadczy to tylko o ich autorach,jeśli śa tacy mądrzy to dziwne, że nie mają własnego przepisu
na gofry:)) Nikt nie jest doskonały,ja jestem zielona jeśli chodźi o kuchnie. Dlatego częstko korzystam z
różnych przepisów,czasem owszem coś mi nie wyjdżie, ale nie winie wtedy za to autora przepisu, tylko szukam
co źle zrobilam. Gofrów nie robilam nigdy w życiu.zaraz wypróbuje ten przepis...CDN:)))
wlasnie pieke gofry:) jestem zadowolona pierwsze juz zjedzone
i wszystkim smakuje. Nie są chrupiące jak te kupne w kawiarnie, ale jestem zadowolona:) dzieuje za przepis
i polecam go wszystkim niedowiarkom:)
Jeśli chcesz chrupkich gofrów jak w kawiarni
musisz zainwestować w odpowiednią gofrownicę o mocy minimum 1200W, w słabszych gofrownicach gofry wychodzą
miękkie albo spalone - nie zdążą w krótkim czasie przed spaleniem być chrupkie.
Super przepis
jaka mąka
zrobilam,popudrowalam,i zjedlismy bardzo
smaczne!!!polecam latwe i szybkie w zrobieniu.
to świetny przepis ale się na jadłem! aż mnie brzuch
boli ale nigdy nie dodawajcie cukru dlaczego? dlatego bo się pół piecze a pół nie
dobre i smaczne
Czytając te wszystkie komentarze mam
wrażenie , że bardzo dużo osób nie potrafi czytać przepisów i widzi w nich to co chce zobaczyć a nie to co
jest w nich napisane .
Ja zrobiłam według przepisu i wyszły naprawdę przepyszne .
CZYTAJCIE UWAŻNIE
PRZEPISY !!!
a jaka mąke dodajesz do ciast?? LUDZIE!!! jak
nasze młode społeczeństwo ma czytać ze zrozumieniem jak ich dorosłe prototypy nie potrafia nawet głupiego,
łatwego przepisu zanalizować;/ Ale ja nie chce nikogo obrażać... Gofry wyszły dobre i wszystkim smakowały.
Gofry wyszly bardzo smaczne :) Nie wiem o co
niektorym chodzi. Wyszly mieciutkie i chrupiace :)
Mniaaaam ! :)
niby dobre ale z wygladu oklapniete i nie
puszyste
SUPER :) aż głaszczą podniebienie
przepis jest dobry i wszystko wyszło jak
należy, nie wiem czego ludzie sie czepiaja w przepisie wszystko jasne wiec...polecam i smacznego....
ciekawe czy się udadzom
naterschnater
Hi,hi,hiiiiiiiiiiiiiii!!!
swietne gofry naprawde polecam pyszne tylko ja dodalem
troche cukru ;p
.Polecam
Lepiej dać masło, margarynę lub oliwę!
gofry wyszły wyśmienite! tyle że wszystko zależy
od sprzętu-mój jest tandetny o mocy 800 ale jak się potrzyma 5min. to da się jeść.Jak ktoś się wnerwi to
niech leje ciasto na patelnię-wyjdą mu amerykańskie naleśniki!!! (:->
Ludzie nauczcie się najpierw dobrze czytać dopiero piszcie
te bzdurne komentaże typu skąd ta sól albo 1/2 szkl. mleka.
GOFRY są świetne!!! tylko trzeba dobrze
czytać przepis.
Gofry wyszły przepyszne:) mąż zadowolony;)
Gofry świetne!! :)
Mimo, iż mam gofrownice o mocy 700W
i tak wyszły chrupiące!!
Gorąco polecam ten przepis:)
świetny pszepis gofry wyśmienite
Z tą gofrownicą to nie do końca prawda moja jest raczej
średniej jakości a gofry są chrupiące. Ja dodałam troszkę cukru waniliowego są przepyszne nawet bez
dodatków.
Pierwszy raz w życiu robiłam gofry i wyszły naprawdę
pyszne :) to nie moja opinia lecz smakoszy, którzy je pałaszowali. Pozdrawiam
przepis prosty a efekt bardzo dobry. Radze każdemu
spróbować:)SMACZNEGO.
dzieki za przepis dobry łatwy w zrobieniu bo ja
talentu do pieczenia nie posiadam
thx
własnie robie te gofry:
)
Mam nadzieje ze gofry beda dobre bo mam na nie chrapke
pozdro dla wykonawcy...xD
Olie wiem to pisze się podajemy a nie podawajemy
super przepis... musicie go spróbować =D =D
=D...pozdro
wczoraj spróbowałam upiec gorfy z przepisu producenta
gofrownicy - koszmar, nie upiekły się (w przepisie podano, aby dodać pół szklanki oleju i szklankę cukru),
gofrownica nie dała rady - ciasto surowe, spróbuję dziś z podanego przepisu... :-)
moje niestety nie wyszły najlepsze. . . ;
/
poprzyklejały mi się do gofrownicy. ; [
ten przepis jest do duupy!!
Nikt nie powiedział, że
trzeba gofrownice posmarować masłem!!!
Jak ktoś pisze przepis to niech pisze to
dokłądniej!
Pozdrowienia dla kucharza!!!
Widać nie dla wszystkich "kucharzy" sprawy
oczywiste są oczywiste. Dodałem notkę o natłuszczeniu gofrownicy.
świetny ten przepis taki prosty łatwy w przygotowaniu nie
trzeba dużo aby go zrobić
świetny ten przepis taki prosty łatwy w przygotowaniu nie
trzeba dużo aby go zrobić
Świetny przepis i super gofry!!!!!!
pyszne gofry warto spróbować...
jak zrobić gofry zeby były pulchne a nie jak naleśnik
??
wypróbowałam przepis i gofry wyszły fantastyczne; przepis
jest jak najbardziej zrozumiały i nie miałam z jego odczytaniem żadnego oproblemu; bardzo dziękuje i
polecam wszystkim smakoszom
może mam za słabą gofrownice chociaż tydzień temu kupiona
jak na moje zdolnosci kucharskie to gofry wyszły pyszne
nawet muj mąż był mile zaskoczony że takie pychotki zrobiłam dzieki za przepis ..
hej.mam pytanko...moja mama ostatnio kupila
gofrownice.gofry ktore robimy przylepiają nam sie do płyt(te kratkowane co pieką) co zrobic zeby sie nie
przyklejały?(zawsze dajemy oleju)ale to i tak nic nie daje.moze to wina ciasta...plis piszcie ;(
pytanie do a.... czy gofry są puchate jak w cukierniach
???
smaruję gofrownicę kawałkiem słoniny.
Spróbuj.
Niektórzy dodają do ciasta oleju.
Wlewaj masę ciasta tylko na bardzo rozgrzaną
gofrownicę.
ten przepis jest super napewno podejżewam że jest
bardzo tani
Dzięki Kamiś .Jesteś kochana...
:) :*
według mnie przepis jest świetny ja wypróbowałam i nie
rozumiem komentarzy typu przepis jest niezrozumiały niewiem co w nim takiego trudnego :)
Gofry super! Tylko że śmietana mi sie nie ubiła
dobrze. Ale do gofruf nic nie mam:)
ja niewiem bo jeszcze nie zrobiłam:)::):)::
Bardzo smaczne gofry. Dzieci się zajadają. Pozdrawiam
Ciasto jest za rzadkie... Gastronom :P
zaraz bede piekla z tego przepisu, jak wyjda
smaczne- odezwe sie, pozdrawiam - koza
można upiec gofry w opiekaczu do kanapek?
Najlepiej na patelni sobie je usmaż.
Do robienia gofrów służy gofrownica. Ba mało tego musi mieć dużą moc, by gofry wyszły chrupkie jak kupne.
fajny przepis :)
wszystko super, ale ile tego wyjdzie????
Ile wyjdzie tyle zjesz :-)
Mam nadzieje ze bendom pyszne .
Super przepis poprostu zajefajny , zrobilam to mojemu
mezczyznie na walentynki.
wyszły wspaniałe bo wspaniały przepis
wismienity przepis
Przepyszne gofry.Polecam.
bez cukru?
Bardzo dobre te gofry jeszcze tylko dodałem cukru i raj w
gembie
pyszne gofry wyszły i chrupiące. POLECAM WSZYSTKIM !!
nie dobre nie bierzcie
polecam!!!!!! przepyszne najlepszy przepis jaki mialam:)
dziekuje i pozdrawiam
gofry przepyszne ! ciasto dopieczone, wszystko było tak jak
być powinno ; ) szybko, łatwo i smacznie. Dodałam do ciasta troche cukru waniliowego, nie przypalało mi
się.
gofry wyszły niedobre...;(
one są pyszne nie widziałam pyszniejszych tamte
przepisy to są jakieś dziwne bo wychodza nie chrupiące
Przepis na gofry był szałowo dobry z bitą śmietaną i polewą toffi lub truskawkową są normalnie boskie.Ci którzy pisali że ten przepis jest do bani sami są do bani i nie potrafią korzystać z przepisów.
W przepisie nie ma pół szkl. mleka tylko 2 szkl.
wyszły pszepysznie i były bardo puszyste
Świetne, polecam dodać kakao do ciasta wtedy są jeszcze pyszniejsze;)
pierwszy raz w zyciu udalo mi sie cos upiec. przepyszne:-)dzieki za to!
Przepis bardzo dobry, gofry wreszcie wyszły:) Polecam!
te gofry byly super
do dupy możesz se wsadzić ten przepis ....
wyszło mi jakieś brązowe gówno ..
weż daj lepszyy....=]
sory...
a jednak sie udały ...
dieki....
Najlepsze gofry jakie dotąd robiłam,pycha polecam.
Mam nadzieje ze to dobry przepis a nie lipny????
POLECAM...SUPER...prosty przepis gofry smaczne...Dziękuę...to jest warte zrobienia..
I did it with my pupils and everyone was happpy :)really good :)
Pierwszy raz robilam gofry i wyszły super.Dodałam 1 lyzke cukru ,ale nie jest to konieczne jesli gofry sa z bita smietana czy owacami. Mimo ze gofrownica ma moc700 dala rade i gofry sa chrupiace.Polecam przepis!
Nie sa naj lepszymi goframi
Super ! mi wyszły
tylko jeszcze ktoś zapomniał dodać cukru do ciasta gofrów !
Naucz się pisać bo "najlepszymi" pisze się razem. Czytać też chyba nie potrafisz bo wygląda na to że, zchrzaniłeś przepis
Gratulacje!Przepis jest doskonały,bardzo dobre wyważenie składników i stąd efekt.
wyszły pyszne nawet bez cukru:)
mały wiął sobie 2 gorfy do szkoły na drugie sniadanie, na drugi dzień pół jego klasy przyszło do niego w odwiedziny,a on zapytał: mamo sąjeszcze gofry????:)
pozdrawiam
pychota.ale zapomnieliście dopisać że 1 szklanka cukru,jak się nie doda to ani kicha ani guwno
na kolacje tez bede je szamal, pierwszy raz robilem i wyszly doskonale
Dzień Dobry :) Chcemy wypróbować ten przepis.Ale zastanawiamy się czy nie należałoby dodać cukru ? :))
Cukier jest o tyle zbędny, że na gofry i tak dajesz słodkie powidła bitą śmietanę itp. :-)
smaczne śą te gofry poleca innym poszukiwaczom kulinarnych przygód ;] XD
Mamuśka przez pól wieku piekła gofry! Dziś musiałem sprawdzić w necie.
Teraz podpowiem jej o czym piszą.
świetne gofry polecam gorąco rafał
w przepisie jest napisana 2-3 minuty, a trzeba sporo więcej przynajmniej 6 - 8
prosty,szybki i smaczny(:
POLECAM
gofry wyszły palce lizać
mmm pyszne właśnie wypróbowałam ten przepis;)
Rewalacjaaaaa:) Robiłam wiele razy gofry ale te są najprostsze i najlepsze. Polecam Wszystkim. SMACZNEGO:)
Właśnie wypróbowałem przepis i jestem zadowolony. Gofry wyszły pulchne i brązowe. Dodałem trochę cukru i odrobinę aromatu pomarańczowego do ciast. Wyszło extra.
A jeśli ktoś nie ma gofrownicy?
Jak nie masz gofrownicy do idź do baru i sobie kup gofra :-D 3 zł od sztuki, czyli tyle ile kosztują produkty na kilkanaście gofrów
ten przepis nie jest zbyt dobry, moja mama robi lepsze!! ale jak sie ktos uprze to nawet moze byc,,,
Wiesz co, przepis na gofry jest tak prosty jak posmarowanie kanapki masłem. Więc się nie wymądrzaj xD.
pycha!!!!!!!!!
wszyscy zachwalają więc i ja idę robić;p
Gorfy wyszły świetne. Gofrownica 700W dała rade. A żeby były chrupiące wystarczy je postawić pionowo na kratce jakiejś zaraz po wyjęciu. Wtedy nie oklapną ;]
Moje Gofry wyszły pyszne a tak ogólnie to ten przepis jest na około 10 porcji;)
mmm genialne doppiero robiłam wyszły świetne
Gofry są wporzadalu,nie posiadam gofrownicy bardzo dobrej jakości a wyszły pyszne!!!Dzięki za przepis:)
Gofry z tego przepisu wyszły bardzo kusząco !!!. ;DD
POLECAM !!!!. ;P <mnim>
Zamiast 1 łyżeczki proszku do pieczenia dałem 2 i gofry wyszły c...... Takie w środku jakoś surowe gdy wierzchnia część była już mocno przyrumieniona;/ Ogólnie niesmaczne. Nosz k.... a taką miałem ochotę na gofry ;-/
Udaly sie za pierwszym razem, smakuja rewelacja, polecam wszystkim, sa chrupiace i swietne
Gofry naprawde są przepyszne, tyle że dodałam troche cukru.
Ci co nie rozumieją tego tekstu więc niech sie odczepią.
ciasto super gofry jeszcze lepsze ale gofrownica do niczego MPM Milanówek chrupiąca linia istne dno nie polecam tej gofrownicy.Pozdrawiam wszystkich gofrożerców
Super przepis gofryyy pyszniutkiee <mniam> :))
nie wiem czy robić ten przepis
poniewasz nie jestem pewna do tej soli ,ale wyprubuje a potem może polece *):)
przepis rewelacyjny, gofry wyszły pyszniutkie
bardzo dobre z cukrem pudrem chrupiące i smaczne :)
ja będę jutro robić te gofry.mam nadzieje że wyjdą mi chrupiące, bo na takich mi zależy.
Gofry rewelacja polecam!
super smak i CHRUPIĄCE!!!
dlaczego po 6 minutach moje gofry ciągle są całe białe i miękkie, jeden gofer mi sie robi 20 minut a i tak jest mało chrupiący :(
wydaje mi się, że masz b.słabą gofrownicę!
PRZEPYSZNE I PUSZYSTE !!!
dzisiaj zrobilam dla corki i meza/ wyszly rewelacyjnie!
szczypta soli musi byc
cukru nie dodawalam
tu, gdzie mieszkamy serwuje sie gofry (wafle) z dzemem truskawkowym (ja daje corce z zurawinami) i gesta smietana- pychotka- polecam
wczesniej kupowalam gotowe ciasto- juz dziekuje
Mam pytanie, czy można dac zamiast 2 szklanek mleka 1 szklankę mleka i 1 wody?
można:) (można nawet dodać wodę gazowaną )
ja dalam szklanke mleka i pol szklanki wody gazowanej.W tosterze 3 w 1 (z funkcja gofrownicy) pieklam 12 minut-wyszly chrupiace ,w srodku mieciutkie -pychota!!!
no to i ja dodam swój przepis i postaram się rozwiać pewne wątpliwośći. Soli dodajemy szczyptę nie po to aby gofry były słone ale żeby dodać wyrazistości w smaku - co zresztą tyczy się wszystkiego w kuchni ;) zamiast 2 szklanek mleka daje 1 i 1 wody - mleko sprawia ze gofry są bardziej "ociężałe" ponadto woda sprawia, że są bardziej chrupiące - cukru ok 3 łyżek -są bardziej zarumienione białka ubijam ze szczypta soli i ja dodaje 3 biała a żółtka 2, dodatkowo zamiast 1 łyżki proszku daję 3 i to sporo - bo pamiętajmy że nasza gofrownica nigdy nie jest taka jak nad morzem;) dzięki takiej dużej ilości proszku są naprawdę puszyste i "wyrośnięte". gofrownica maksymalnie nagrzana i wysmarowana olejem tudzież masłem :) pierwsza partię najlepiej odrzucić - wchłania nadmiar oleju ;)
pozdrawiam i życzę smacznego Paula
Sprawdzilam wiele przepisow. Ten jest NAJLEPSZY !!!
Te gofry wyszły mi przepyszne,ale ja dałam troszkę cukru pudru do ciasta, Polecam.Wiele razy robiłam gofry z różnych przepisów i nigdy nie wyszły mi tak dobre jak te.Prosty przepis,ale mistrzowski:)
Wyśmienite
super przepis
dziś kopiłam gofrownice mpm 700v, szukałam w necie przepisu na gofry i trafiłam na ten przepis, trochę się obawiałam że mi nie wyjdzie bo mam co się okazuje słabą gofrownicę, ale o dziwo gofry wyszły pyszne. Tak więc z czystym sumieniem mogę polecić ten przepis.
Jeszcze dodam, że robię je ok 12 minut
Szczerze mówiąc, Przepis prosty, mam nadzieje, że wyjdą świetnie.
Tak pychotka.Polecam ten przepis:)
najlepsze gofry pod sloncem...zmienilem troche przepis..2 lyzki proszku i szklanka wody zamiast 1 mleka.gofrownica 750 Watt..mega..:D
hej dziś robiłam idealnie według tego przepisu wyszyły fajne pyszne :D do tego bita śmietanka i truskawki niebo w gębie !!!
Wreszcie normalny,prosty i bardzo dobry przepis na gofry.Próbowałem różnych mikstur,ale ta jest rewelacyjna!Pozdrowienia dla autora przepisu:)
Goferki palce lizać. Dzieciaki były w 7 niebie!!
Tresc komentarza
do nieczego te gofry , przykleiły mi sie do dobrze wysmarowanej gofrownciy , juz wiecej nie chce takich przepisow
to coś Ci nie poszło może zakup gofrownicy bo ja wczoraj robiłam i wyszły pychotka :D
rewelacja !! są przepyszne :))) (właśnie sprawdziłam i mogę z czystym sumieniem polecić ten przepis )
właśnie produkuję :D składniki razy 2 plus troszkę więcej proszku do pieczenia! Wychodzą bosko na badziewnej domowej gofrownicy, acz trzeba je tam trochę potrzymać :D
długo szukałam dobrego przepisu na gofry i jest jest jest:)gofry chrupkie i pulchne, pyszotka!
bardzo dobre Gofry
gofry rewelacja polecam
z bitą śmietaną tez pyszne pozdrawiam:)),,ananas''
gofry rewelka.... czrupiące i można ozdobić jak się chce ... polecam do ciasta dodać jeszcze trochę wody mineralnej (gazowanej )... :-)
Przed chwilą zrobiliśmy,
wyszły przepyszne, chrupiące i lekkie pomimo że na pełnym mleku.
Tyle, że do ciasta weszły trzy jajka bo były malutkie.
A co do soli, to szczypta do piany, sprawia, że lepiej się ubija i jest trwalsza. Rzeczywiście w 100% lepsze bez cukru, z dżemem truskawkowym, są wystarczająco słodkie nie zapychają i mają o niebo mniej kalorii.
Gorąco polecm!!!
najlepszy przepis!!!
gofry znakomite, przepyszne !
przepis zrozumiały. ;)
Bardzo Dobry przepis !! Zrozumiały i ogulnie sol dodaje siedociast szczypta daje lepszą konsystencje ciasta
gofry w smaku dobre ale jutro wymieniam gofrownice na mocniejszą , bo teraz czekam po 10 min. na jednego
Doskonałe!!!I przepyszne!
Dzisiaj robiłem gofry z tego przepisu!Dodałem tylko cukier waniliowy i zamiast 2 szklanek mleka,dałem jedną mleka a drugą wody!Naprawde pyszne!!!!!Lepszych dotąd nie jadłem!!!
przepis bardzo dobry.gofry wyszły super
ja również dodaję mleko i wodę gazowaną, ubitą pianę no i wylewam koniecznie na dobrze rozgrzaną gofrownicę. Palce lizać!
gofry wyszły pyszne
Mam gofrownicę 3 lata wiele przepisów próbowałam ale żaden nie był tak prosty a zarazem efekt tak zadowalający SUPER:) Moj problem polega na tym, że od dołu były upieczone a górna wastwa potrzebowała więcej czasu a i tak nie była dopieczona.Czy to wina grzałki czy czas na wymianę sprzętu???
no na to wygląda, że czas na nią, nie powinna grzać nierównomiernie. Może po prostu nigdy nie była zbyt dobrym sprzętem, najlepiej wybierać takie minimum 1200 W, taka moc pozwoli na uzyskanie chrupiącego goferka :-) oczywiście tylko z przepisu kulinarnego z tej strony ;-)
pyyyyyyyyyyyycha właśnie robiłam i są rewelacyjne.mój syn zjadł 10sięć taki pyszne były
Bardzo dobre mi wyszły mimo że mam kiepską gofrownicę, najlepsze z bitą śmietana i wisienkami w żelu.
Ja je właśnie zrobiłam, i wyszły niezbyt fajnie.
W smaku jak najbardziej, ale przypalały się i wychodziła mamałyga. A gofrownice mam dobrą i sprawdzoną, nigdy się nie przypalało. Zawsze robiłam z bardzo podobnego przepisu tylko białek nie ubijałam, dawałam całe jajka, i wychodziły rewelacja. Chyba wrócę do starego przepisu :)
nie dobre moje się przypaliły i są niezbyt dobre , sól nie potrzebna . Jestem zawodowym kucharzem i takich niedobrych nie jadłem . Prosze nie próbowac!!!!!
skoro jesteś zawodowym kucharzem, to wytłumacz mi w jaki sposób przypaliły Ci się gofry, której skład masy wchodzi olej?
A na dodatek jest nakreślone, - NATŁUSZCZONA GOFROWNICA
Gofry przepyszne
WITAM MAM TAKI PROBLEM JAK ROBIĘ GOFRY TO NIE WYCHODZĄ MI CHRUPIĄCE A GOFROWNICA MA MOC 750 W. ILE TRZEBA PIEC ŻEBY BYŁY CHRUPIĄCE ,POZDRAWIAM!
gofry pieczemy około 6 minut. To, ze nie są chrupiące może być winą gofrownicy, najlepsze są takie o mocy powyżej 1200. Po upieczeniu gofry najlepiej położyć na kratce lub oprzeć o coś, nie kładziemy ich poziomo bo będą gumowate.
żeby gofry były chrupiący trzeba po wyjęciu z gofrownicy położyć na jakiejś kratce ja kładę na kratce z piekarnika na około 1 minuty gwarancja chrupania
Super przepis a gofry aż palce lizać!!!
25dag mąki,12,5dag margaryny,5dag cukru ok 3,5łyż,1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 lit śmietany kwaśnej lub mleka,1 p cukru waniliowego,szczypta soli,4 jajka.Margarynę utrzeć z cukrami dodać resztę składników wymieszać mikserem i gotowe gwarantuje że są chrupiące i rumiane smacznego.
super przepis! polecam :)
Gofry wyszły wspaniałe ,wszystkim polecam ten przepis;)
jesli chcecie miec smaczne gofry to zamiast polewac olejem forme kupcie kawalek sloninki i za kazdym razem posmarujcie kawalkiem sloninki forme, super smak
gofry wyszły pyszne i chrupiące
jeśli chcecie morzecie włozyć gofry do szczelnego pojemni
wyjdą miękkie i puszyste
bardzo pyszne gofry zajęło mi to tylko 5 min. Polecam :)
zamiast oleju trochę stopionego masła ale musi ostygnąć i zamiast mleka łyżka simietany 18%
trzeba dodać troszkę spirytusu.lepiej smakują i są bardziej chrupkie
Ha mam bardzo kiepską gofrownicę mała moc a gofry wyszły fantastyczne
dodałam tylko 3 łyżeczki cukru bo lubię a nie dlatego że chciałam zmieniać przepis
Dobrze ubite białka ot i cała tajemnica
Pychota !!!!
Ja dodałam jeszcze cukier i wyszły pyszne ;)) Mojej siostrze smakuje ;D
Bardzo dziękujemy za przepis. Gofry wyszły wyśmienite i na pewno skorzystamy z przepisu jeszcze nie raz :)
Pozdrawiamy
Polniaczki
Konkubina zrobila gofry wg tego przepisu i wyszly pyszne. Dziekuje za przepis! A konkubinie dziekuje za gofry :)
Zrobiłam gofry według tego przepisu i wyszły znakomite! Fantastycznie, że nie ma w nim cukru ponieważ liczę kalorie natomiast moje dzieciaki i mąż zjedli je z cukrem pudrem i konfiturami! POLECAM!
bardzo bardzo pyszne wyszły mi gofry z tego przepisu ..palce lizać..
Gofry robię tylko z tego przepisu i za każdym razem są pyszne.. Mmm... Niebo w gębie...
Dobry przepis... Bardzo łatwe do wykonania.. Polecam
ja oprócz wymienionych składników dodałam ok pół szklanki cukru pudru by były słodsze i można było je jeść bez niczego. I wyszły wyśmienite. Mój chłopak na gofry nałożył serek-puding i bardzo mu smakowały :)Polecam
...jak to ile soli...pisze, że szczypta soli a cukru można dodac łyżkę lub dwie jak ktoś woli słodkie.
Polecam przepis. Gofry wyszły wyśmienite! Troszkę zmodyfikowałam przepis, dodałam pół szklanki cukru, jedno jajko więcej i pół szklanki mąki, aby ciasto było gęściejsze. Wszyscy byli zachwyceni. Prosty przepis, a gofry rewelacja!!!
Bardzo dobry przepis. Gofry wychodzą lepiej jeżeli doda się do nich 1/2 łyżki Pepsi :) Polecam !
Troszkę mało słodkie ale dobre. Przepis na ok. 6 gofrów
super przepis gofry wyszły wyśmienite mniam polecam:)
wlasnie robie.. ladnie pachnie mam nadzieje ze beda wysmienite
bardzo dobre gofry.dodałam tylko cukier wanilinowy i są wyśmienite.Nie potrzeba wcale cukru i tak są dobre.polecam
No to zabieram się do roboty! Tylko chyba dodam odrobinę cukru.. nic sie chyba nie stanie?:) Mam nadzieję ze wyjdą smaczne !:-)
Moje się przyklejały, ale posmarowane Nutellą, bita śmietana na wierzchu i posypane cynamonem. Nie dość, że zaje.iście wyglądają to chłopaki w biurze najeść się nie mogą. Super przepis polecam serdecznie :)
świetny ten przepis . UDAŁ MI SIE. uwielbiam ten przepis
Zrobiłam wczoraj gofry z tego przepisu, wyszły pyszne! Tylko troszkę więcej mąki musiałam dać, bo ciasto było zbyt lejące. Dziękuję!
PYCHOTKA
coś fantastycznego i banalnie proste w wykonaniu. Gofry kruchutkie i rozpływające się w ustach.
Poezja dla podniebienia,a jaka rozkosz jedzenia,
mniamuśne,idę pochrupać
Piekly sie zawsze wiecej niz 10 minut, a i tak wychodzily niedopieczone. Moze mam slaba gofrownice...
w takim wypadku na pewno masz za słabą gofrownicę :-)
gofry wyszły ekstra i bardzo dziękuje za przepis :);D !!!!!!
Drugi przepis na gofry jaki wypróbowałam i chyba już nie będę szukać dalej na razie :) gofry wyszły bardzo dobre :) chrupiące (chociaż mam małej mocy gofrownicę) i puszyste. Polecam!
super dziekuje
gofrownica marna ale trzeba dac wiecej ciasta i nawet 10 minut piec jak malo ciasta zle sie piecze i wychodza zakalce
PRZEPIS JEST OK
Mam 11 lat i robiłam je sama wyszły znakomicie.Robi się ich prost i szybko.
Nie czaję ludzi,którzy narzekają, ze nie wychodzą. Przepis OK, kiedys testowałam, a dzisiaj pewnie zrobię znowu. A jesli chodzi o sól,to moja babcia mawia, że wydobywa słodzycz ciasta :) W wieku 13 lat zrobiłam je bez problemu...
wyszły pysznee!!!!!!!!!polecam!!!!!! serdecznie,dzis robie je drugi raz dla wiekszego grona rodzinki
Zdecydowanie polecam przepis na gofy, właśnie zrobiłam, świetne chrupiące super !!!
gofry sa super chrupkie i pyszne , z bita śmietana i owocami smakuja wysmienicie
ja jak robiłam to musiałam piec 10 minut ale przepis bardzo dobry
Gofry są pyszne można się nimi rozkoszować a za jednym razem najeść . Przepis łatwy do zrozumienia ,.. :) :) <3 :* ^^
POLECA : KaroLCIa<3 . ;*
Cukier dodany do gofrów powoduje ciemny kolor gofrów. Są w smaku gorzkie,przypalone i robią się miękkie, trudno je wyciągnąć, są glutami niewyrośniętymi. Pozdrawiam.
uważam że nie ma lepszego przepisu na gofry. Dzisiaj go testowalam. Pysznosci.
w składzie brak cukru!! efekt? gofry są bezpłuciowe a kobieta niezadowolona ...
trzeba było kobiecie zapewnić słodkie dodatki takie jak cukier puder lub słodka bita śmietana a nie byłoby niezadowolenia :)
JAKA MAKĘ DODAJECIE-PSZENNA?JEŚLI TAK TO JAKI TYP?
maka oczywiście pszenna, ja do wszystkiego daję tortową, jest troszkę droższa ale to się przekłada na jakość :)
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry
Ludzie... białka ubija się ze szczyptą soli... Ja do ciasta dodaję jeszcze trochę cukru dla smaku..
Świetne gofry, chrupiące . dodałam trochę cukru lubię jak są słodkie bez względu na to czy są czymś słodkim posypane.
Korzystałam do tej pory z przepisu z innej strony. Wszyscy chwalą ten przepis. Spróbowałam. Gofry wychodzą megapyszne. Już drugi raz robię i za każdym razem są chrupiące i pulchniutkie i przede wszystkim pyszne jak z budki nad morzem. Gofrownicę mam myślę najtańsza na rynku, ale i tak gofry są przepyszne.
Od kilkunastu lat robię gofry z waszego przepisu. Do tej pory korzystałam już z 3 gofrownic o różnych mocach od 1000W do 1200W i zawsze się udają. Dzieci cieszą się gdy wyciągam gofrownicę. Mówią, że moje gofry są najlepsze! A to zasługa dobrego przepisu i wyczucia gofrownicy. Uważam, że sekret tych najprostszych gofrów tkwi w ubiciu białek. Ostatnio zmodyfikowałam przepis i zamiast oleju daję masło. Wychodzą smaczne, nawet bez cukru w wersji wytrawnej są super.
259 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Prosty przepis na gofry prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują