Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Prosty przepis na gołąbki

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 główka kapusty białej
0,5 kg mięsa mielonego np. łopatki lub szynki (może byc mięso mieszane z drobiowym np. pół na pół)
1/3 szklanki ryżu
przecier pomidorowy lub puszka pomidorów w zalewie
pieprz, sól, oregano
bulion - około 2 szklanek

Prosty przepis na gołąbki - sposób wykonania:

W miarę możliwości odciąć głąb od kapusty. Całą główkę kapusty gotować przez 5 min. Jeżeli po 5 min. liście nie chcą odchodzić to jeszcze chwilkę pogotować. Oddzielić liście od głąba.

Polecamy również : gołąbki inaczej (wyszukiwarka)

Farsz: mięso wymieszać z ugotowanym ryżem i przyprawami. Na przygotowane liście nakładać farsz i zawijać gołąbki, następnie ułożyc w płaskim garnku, zalać pomidorami w zalewie oraz bulionem (ewentualnie koncentratem rozprowadzonym w bulionie), sos mozna doprawić przyprawami. Sos podajemy razem z gołąbkami do obiadu!


Prześlij przepis

~Gosc | 20-05-08 | Czytano: 51283 razy | komentarzy [0]
Prosty przepis na gołąbki komentarz



Opinie i komentarze na temat Prosty przepis na gołąbki kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Prosty przepis na gołąbki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje