Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wieprzowina Przepis na gulasz
Składniki:
1 kg łopatki lub szynki wieprzowej
3 duże cebule
przyprawy : pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy
pół papryki zielonej lub czerwonej
2 ząbki czosnku
Przepis na gulasz - sposób wykonania:
Mięso myjemy, kroimy w kostkę, obsmażamy na rozgrzanym oleju, gdy się zarumieni - obsmaży dokładnie z każdej strony przekładamy do garnka i zalewamy wodą, w takiej ilości by się przykryło. Dodajemy około 5 sztuk ziela angielskiego, czosnek posiekany, całość doprawiamy ulubionymi przyprawami oraz solimy i pieprzymy. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy do mięsa. Dusimy wszystko pod przykryciem aż mięso będzie mięciutkie (około 1,5-2h). Należy uzupełniać odparowującą wodę, gdy mięso zaczyna być miękkie można dodać paprykę.
Prześlij przepis ~Gosc | 20-06-10 | Czytano: 71306 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Przepis na gulasz prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują