biszkopt rewelacja :-)))))))
czy budynie powinny być na 0,5l mleka czy większe porcje na 0,7l?
zwykłe budynie, na porcje 0,5 mleka
pierwszy biszkopt ktory mi wyszedl!!!!!!Polecam
TEŻ GO ROBIŁAM REWELACJA.
czy budynie maja byc prosto z paczki czy rozrobione z mlekiem juz?
suche w proszku a więc prosto z paczki
bo zamiast budyniu dodajemy mąke ziemniaczaną i ja żóltka mieszam osobno z proszkiem do pieczenia , a żeby biszkopt był wilgotny dodaje 2,3 łyżki majonezu...
ale ile tej maki ziemniaczanej
no niestety ta osoba nie podała proporcji do swojego biszkoptu. Proszę zrobić wg naszego przepisu - jest wielokrotnie sprawdzony, tani, szybki i zawsze wychodzi :-)
Witam ja robię biszkopt z jajek w całości
(białka + żółtka ).Podgrzewam cukier w garnku aby był cieplutki ,wyłączam palnik
mam elektryczny więc jeszcze trochę "trzyma".Potem wbijam jaja całe i miksuję na puszystą masę dodaję mąkę i proszek do pieczenia ,oczywiście mąkę mieszam łyżką drewnianą i gotowe , a to dlatego ,że nie lubię oddzielać żółtek od białek
A piekarnik ma być nagrzany góra/dół czy tylko dół? czy tą masę trzeba długo ubijać? Czy można ciepłego wyciagać z piekarnika?
ubijamy nie masę a pianę do momentu aż będzie sztywne (delikatnie odwracamy miskę, jak nie spływa to jest dobra), resztę składników należy domieszać na badzo wolnych obrotach a budynie za pomocą łyżki
Pieczemy w termoobiegu, wyjąć należy od razu, nic nie opadnie
witam. Mam pytanie. Jaka średnica tortownicy będzie potrzeba do upieczenia??
do tego biszkoptu używam tortownicy o standardowych wymiarach a wiec 26 cm (około)
rewelacja super przepis! polecam wypróbujcie napewno się uda -smacznego !
robie go ze smietana roslinna i na budyniach czekoladowych skrapiam ciasto ponczem
czyli dodajemy budynie w proszku do reszty a nie rozrabiamy ich z mlekiem, tak?
dokładnie! budynie dodajemy sypkie w proszku! Służą w tym przepisie po prostu za mąkę
biszkopt wyszedł rewelacyjnyi wszyscy go chwalili, chociaż trudno go jest przekroić
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak powinlinen zachowywac sie prawdziwy biszkopt,moje dogie Panie po co majonez,czzy inna chemie ladowac I to na wlasne zadanie pozdrawiam Krystyna
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskiego lub kieleckiego jest OK !
Biszkopt wyśmienity. Długo szukałam taki przepis. REWELWCJA.Pozdrawiam autora
Robię go z nudów szukałam czegoś takiego że składników które mam w domu
Polecam ! Właśnie robi mi się w piekarniku :) Ale myślę że skróce czas o jakieś 10min
25 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Przepis na puszysty biszkopt prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują