Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Pstrąg pieczony w jarzynach

Czas 35 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 pstrągi (oczyszczone)
sól, pieprz, sok z cytryny
olej do smażenia
łyżka masła
mąka

3 marchewki
brokuł
2 łyżki groszku z puszki
(lub warzywa mrożone z paczki)

Pstrąg pieczony w jarzynach - sposób wykonania:

Pstrąga myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy sola i pieprzem, następnie obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony (po 6 minut z każdej). Następnie na każdą tuszkę kładziemy kilka wiórek z masła i zapiekamy 5 minut w piekarniku.
Warzywa (mrożone) dusimy na patelni około 8 minut (aż będą miękkie), świeże warzywa kroimy na mniejsze, fantazyjne kawałki i gotujemy w osolonej wodzie.
Upieczone pstrągi układamy na półmisku, obok układamy ugotowane warzywa.


Prześlij przepis

mewa80 | 19-12-10 | Czytano: 14571 razy | komentarzy [0]
Pstrąg pieczony  w jarzynach komentarz



Opinie i komentarze na temat Pstrąg pieczony w jarzynach kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pstrąg pieczony w jarzynach prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje