Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Pstrąg pieczony w jarzynach
Czas 35 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
2 pstrągi (oczyszczone)
sól, pieprz, sok z cytryny
olej do smażenia
łyżka masła
mąka
3 marchewki
brokuł
2 łyżki groszku z puszki
(lub warzywa mrożone z paczki)
Pstrąg pieczony w jarzynach - sposób wykonania:
Pstrąga myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy sola i pieprzem, następnie obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony (po 6 minut z każdej). Następnie na każdą tuszkę kładziemy kilka wiórek z masła i zapiekamy 5 minut w piekarniku.
Warzywa (mrożone) dusimy na patelni około 8 minut (aż będą miękkie), świeże warzywa kroimy na mniejsze, fantazyjne kawałki i gotujemy w osolonej wodzie.
Upieczone pstrągi układamy na półmisku, obok układamy ugotowane warzywa.
Prześlij przepis mewa80 | 19-12-10 | Czytano: 15373 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pstrąg pieczony w jarzynach prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują