Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Dieta proteinowa Dukana Pstrąg w galarecie Dukan
Czas 75 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
2 oczyszczone pstrągi lub kilka dzwonków karpia
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
liść laurowy
ziele angielskie
łyżka żelatyny
sok z cytryny
Pstrąg w galarecie Dukan - sposób wykonania:
Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, następnie dodajemy umyte i pokrojone warzywa oraz przyprawy - liść,pieprz, ziele oraz sól. Wywar gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie, po ugotowaniu, przecedzamy go i ponownie wstawiamy na ogień. Rybę (oprawioną!) dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na mniejsze cześć (wystarczy na pół), wkładamy do wywaru warzywnego gotujemy 10 minut.
Następnie delikatnie je wyjmujemy, układamy na półmisku, obkładamy plasterkami marchewki ugotowanej w wywarze.
Po ugotowaniu ryby wywar przecedzamy. Do pół litra gorącego wywaru dodajemy żelatynę, mieszamy ją dokładnie aby się rozpuściła, wywar doprawiamy do smaku, dodajemy sok z cytryny (wg uznania). Zalewamy nim rybę, studzimy.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 20-12-10 | Czytano: 27752 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pstrąg w galarecie Dukan prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują