Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Pstrąg w galarecie Dukan

Czas 75 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 oczyszczone pstrągi lub kilka dzwonków karpia
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
liść laurowy
ziele angielskie
łyżka żelatyny
sok z cytryny

Pstrąg w galarecie Dukan - sposób wykonania:

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, następnie dodajemy umyte i pokrojone warzywa oraz przyprawy - liść,pieprz, ziele oraz sól. Wywar gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie, po ugotowaniu, przecedzamy go i ponownie wstawiamy na ogień. Rybę (oprawioną!) dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na mniejsze cześć (wystarczy na pół), wkładamy do wywaru warzywnego gotujemy 10 minut.
Następnie delikatnie je wyjmujemy, układamy na półmisku, obkładamy plasterkami marchewki ugotowanej w wywarze.
Po ugotowaniu ryby wywar przecedzamy. Do pół litra gorącego wywaru dodajemy żelatynę, mieszamy ją dokładnie aby się rozpuściła, wywar doprawiamy do smaku, dodajemy sok z cytryny (wg uznania). Zalewamy nim rybę, studzimy.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 20-12-10 | Czytano: 26720 razy | komentarzy [0]
Pstrąg w galarecie Dukan komentarz



Opinie i komentarze na temat Pstrąg w galarecie Dukan kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pstrąg w galarecie Dukan prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje