Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Pstrąg w migdałach

Składniki:

1 średniej wielkości odfiletowany pstrąg
5 dag masła
10 dag płatków migdałowych
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżeczka przypraw

Pstrąg w migdałach - sposób wykonania:

Pstrąga oprószamy przyprawami kolejno mąką. Kładziemy na rozgrzane masło. Smażymy na złocisty kolor. Pod koniec smażenia dodajemy płatki migdałowe i lekko zrumieniamy. Wykładamy na półmiski rybę i obkładamy płatkami migdałowymi. Podajemy na ciepło.


Prześlij przepis

Kamiś | 15-10-08 | Czytano: 8359 razy | komentarzy [0]
Pstrąg w migdałach komentarz



Opinie i komentarze na temat Pstrąg w migdałach kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pstrąg w migdałach prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje