Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Pstrąg w migdałach
Składniki:
1 średniej wielkości odfiletowany pstrąg
5 dag masła
10 dag płatków migdałowych
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżeczka przypraw
Pstrąg w migdałach - sposób wykonania:
Pstrąga oprószamy przyprawami kolejno mąką. Kładziemy na rozgrzane masło. Smażymy na złocisty kolor. Pod koniec smażenia dodajemy płatki migdałowe i lekko zrumieniamy. Wykładamy na półmiski rybę i obkładamy płatkami migdałowymi. Podajemy na ciepło.
Prześlij przepis Kamiś | 15-10-08 | Czytano: 8359 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pstrąg w migdałach prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują