Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Pstrąg z rusztu
Czas 65 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 50 zł
Składniki:
4 świeże pstrągi
1 pomarańcza sparzona
sól
świeża mięta (liście)
papryka faszerowana:
400 g sera feta
1 cebula
4 ząbku czosnku
2 łyżki oliwy
świeżo zmielony pieprz
2 spore papryki
sałatka:
sałata lodowa
1 czerwona cebula
1 pomidor paprykowy
sos:
1 łyżka musztardy
1 ząbek czosnku
1 łyżka miodu
sól i pieprz
2 łyżki soku z cytryny
oliwa z oliwek
Pstrąg z rusztu - sposób wykonania:
Przepis na Pstrąga z rusztu według Ewy Wachowicz. Pomarańczę kroimy na pół a następnie w plasterki. Rybę soli w środku a następnie do brzucha wkładamy po 2 plasterki pomarańczy i miętę. Rybę obwijamy w folię aluminiową - na zewnątrz matową stroną. Rybę układamy na tace do grillowania, grillujemy 30 minut.
Do miski wrzucamy ser feta osączony, rozdrabniamy go widelcem, dodajemy posiekaną cebulkę i 4 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę, następnie dodajemy oliwę i pieprz oraz posiekaną świeżą miętę.
Tackę spryskujemy oliwą. Paprykę przekrawamy na pół, nakładamy do niej farsz z fety. Paprykę grillujemy 20 minut.
Wszystkie składniki na sałatkę łączymy, zalewamy sosem.
Prześlij przepis mewa80 | 17-09-11 | Czytano: 9125 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pstrąg z rusztu prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują