Strona główna >> Desery >> Zimne desery

Pudding

Składniki:

1 litr mleka
3/4 szklanki ryżu
wyparzona skórka obrana z cytryny
łyzka dżemu morelowego
5 łyżek cukru
3 brzoskwinie z puszki
garść rodzynek

Pudding - sposób wykonania:

Mleko połączyć z cukrem i skórą z cytryny. Wsypać opłukany ryż, gotować az będzie miał konsystencję kleiku..
Rodzynki namoczyć we wrzątku, gdy ryż będzie gotowy wyjąć skórkę z cytryny, dodac odsączone rodzynki i dżem. Wymieszać, z białka ubic pianę, połączyć ją delikatnie z gorącym ryżem. Masę przełożyć do opłukanej zimna wodą salaterki, gdy masa zastygnie, wyciagamy gotowy pudding poprzez odwrócenie salaterki dnem do góry. Podajemy z brzoskwiniami pokrojonymi w kostkę.



Prześlij przepis

mewa80 | 05-07-10 | Czytano: 16672 razy | komentarzy [0]
Pudding komentarz



Opinie i komentarze na temat Pudding kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pudding prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje