Strona główna >>
Desery >>
Zimne desery Pudding
Składniki:
1 litr mleka
3/4 szklanki ryżu
wyparzona skórka obrana z cytryny
łyzka dżemu morelowego
5 łyżek cukru
3 brzoskwinie z puszki
garść rodzynek
Pudding - sposób wykonania:
Mleko połączyć z cukrem i skórą z cytryny. Wsypać opłukany ryż, gotować az będzie miał konsystencję kleiku..
Rodzynki namoczyć we wrzątku, gdy ryż będzie gotowy wyjąć skórkę z cytryny, dodac odsączone rodzynki i dżem. Wymieszać, z białka ubic pianę, połączyć ją delikatnie z gorącym ryżem. Masę przełożyć do opłukanej zimna wodą salaterki, gdy masa zastygnie, wyciagamy gotowy pudding poprzez odwrócenie salaterki dnem do góry. Podajemy z brzoskwiniami pokrojonymi w kostkę.
Prześlij przepis mewa80 | 05-07-10 | Czytano: 16672 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pudding prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują