Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Dieta proteinowa Dukana Pulpeciki w sosie pieczarkowym
Czas 45 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
500g mielonego mięsa indyczego
1 jajko,
1 duża cebula
łyżka stołowa skrobi kukurydzianej,
pieprz, sól
500g pieczarek
2 cebule
2 kostki rosołowe
pieprz, sól
Pulpeciki w sosie pieczarkowym - sposób wykonania:
Cebulkę drobno kroimy, dodajemy do mięsa wraz zjajkiem, skrobią, doprawiamy. Formujemy kulki, spłaszczamy je i obsmażamy na teflonowej patelni bez tłuszczu.
Pieczarki pokroić w większe kawałki, cebulkę posiekać w kostkę. Cebulę wrzucamy na patelnie teflonową, chwilkę smażymy, dodajemy pieczarki. Pieczarki puszczą wodę, wrzucamy kostki i inne przyprawy, zabielamy jogutem 0%. Po paru minutach dodajemy pulpety, całość dusimy kilka minut.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 11-08-10 | Czytano: 14652 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pulpeciki w sosie pieczarkowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują