Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Pulpety w sosie koperkowym

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

600 g cielęciny
1 cebula
1 łyżka masła
1 jajko
sól, pieprz
garść bułki tartej
wywar z jarzyn (2-3 łyżki)
mąka do obtoczenia pulpetów
3 szklanki wywaru z jarzyn
2 szklanki śmietanki
garść - pęczek koperku

Pulpety w sosie koperkowym - sposób wykonania:

Przepis na pulpety cielęce w sosie koperkowym z programu Ewa Gotuje.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym maśle. Gdy się zrumieni, zdejmujemy z ognia.
Mięso mielimy, w połowie mielenia wrzucamy do maszynki usmażoną cebulkę.
Do zmielonego mięsa dodajemy roztrzepane jajko, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy garść bułki tartej wyrabiamy mięso oraz dolewamy wywaru z jarzyn.
Z mięsa formujemy pulpety (za pomocą zwilżonych dłoni), obtaczamy je w mące i odkładamy. Z podanej porcji wyjdzie nam 12 niewielkich pulpetów.
W garnku gotujemy 3 szklanki wywaru z jarzyn, na wrzątek wkładamy pulpety uważając by nie przywarły do dna. Gotujemy 10 minut. Wlewamy śmietanę i gotujemy 10-15 minut. Koperek siekamy i wrzucamy do sosu.


Prześlij przepis

~Gosc | 20-05-11 | Czytano: 54575 razy | komentarzy [1]
Pulpety w sosie koperkowym komentarz



Opinie i komentarze na temat Pulpety w sosie koperkowym kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pulpety w sosie koperkowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2013-02-28 16:34

Bardzo dobre.

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje