Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Pyszna ryba w occie
Czas 55 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 kg ryby np. dorsz (tusza)
mąka, sól, pieprz, cytryna
Zalewa:
3 cebule
3/4 szklanki octu
2 szklanki i 1/4 wody
3 łyżeczki soli
6 łyżeczek cukru
4 łyżki (czubate) keczupu
8 łyżek oleju
kilka ziarenek ziela angielskiego, kilka liści laurowych
Pyszna ryba w occie - sposób wykonania:
Najlepsza ryba w occie jaką kiedykolwiek jadłam, idealna na każdą imprezę, na pewno nie zabraknie jej również na wigilijnym stole.
Rybę skrapiamy cytryną, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W półmisku układamy warstwami gotową usmażoną rybę oraz cebulę ( na przemian).
Składniki zalewy zagotowujemy, gdy zawrze gorącą zalewamy przygotowaną rybę. przykrywamy i odstawiamy.
Ryba jest już praktycznie gotowa na drugi dzień.
Pomysł na pyszną rybę w occie - naprawdę godny polecenia.
Prześlij przepis asieńka | 28-11-10 | Czytano: 95323 razy | komentarzy [5]
5 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pyszna ryba w occie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują