A nie piecze się tego :O Chyba zjemy na surowo :P
pieczesz później z innymi dodatkami...pomidory, ser itd...
Pizza wyszła znakomita! Goście byli zachwyceni:D
no chyba jest wyraźnie przepis na ciasto a nie na pizze co ciasto bez skłądników chcesz piec...
pycha
będę zachwile robić ciekawe co wyjdzie nie podobają mi się podane miarki,łatwiej by było na szklanki ile wody a ile mąki!pozd
Własnie robie ciasto ciekawe czy wyjdzie;))
bo zamierzam zarać zrobić?
PALCE LIZAĆ
PYSZNE CIASTO NAPICCE
NAPEWNO JEST DOBRE ROBILAM GO
Mam Nadzieje Ze przepis dobry bo robie prezencik .. ;]
zajefajny przepis pycha
Ciasto jest naprawdę świetne! Jest smaczne i ładnie wyrasta.:)
Na jaki czas do piekarnika i w jakiej temperaturze??
Zaczynamy...
wlasnie ide robic. co bedzie okaze sie
Świetny przepis :)
Co do składników:
0,2 l ciepłej wody
(ok. 1 szklanka)
0,4 kg maki
(ok. 2 szklanki)
0,1 kg mąki = 1/2 szklanki
Tak-jest to dobry przepis na pizzę,swego czasu Pascal podał go ,i ja go używam.
takie sobie
widocznie nie jesteś utalentowany kulinarnie :P zwyczajnie ciota która nawet ciasta na pizze nie potrafi zrobic <lol2>
zaraz zrobie tylko kupie drozdze jol ziomalki mama mi mowila ze jak sie nie upiecze to tesz jest dobra
właśnie robię ciasto :D zastanawiam się co z tego będzie :D użyję pomidorów i kiełbaski :D a wie może ktoś ile się to piecze i w jakiej temp. ?
Piec w rozgrzanym piekarniku, pośrodku, na blaszce, dając pieczenie dwustronne (dół i góra). Temp. ok. 175 do 200.
Klasyczne ciasto na wloska pizze najprostsze a zarazem najpyszniejsze... nie dajcie sie zwiezc ludzia ktorzy dodaja do ciasta mleko, piwo, czy roznego rodzaju ziola.... niestety rzadko mozna zjesc pizze na przepysznym ciescie... bo kto nie gotuje ten glupi ;)
"no chyba jest wyraźnie przepis na ciasto a nie na pizze co ciasto bez skłądników chcesz piec..."
A w tytule chyba pisze ze ciasto
Ciasto pyszne ;d
Pizza wyszła super
Super przepis na ciasto i pizze ale uwazajcie z temperatura szczególnie w starych piekarnikach gazowych .ja w gazowym ustawilem na 200 stopni i pieklem okolo 30-40 minut i wyszlo ok a w czesniej skoczylo mi na 250 i ciasto sie zrobilo strasznie suche.
Jeszcze co do drozdzy polecam świeże zadne instanty.ja osobiscie wkryszam je do miski i daje lyzeczke moze 2 cukru na pol kostki drozdzy.stawiam w cieple miejsce az sie rosplyna i dodaje make wode etc jak w przepisie.Polecam ten sposob :)
ale ile tych drozdzy dac ? nic nei pisze na ten temat
Owszem pisze. Druga pozycja w składnikach
właśnie robie zobaczymy co wyjdzie
Mam nadzieję, że mi się uda - po komentarzach widzę, że pyszna:-)
bende robił na sylwestra i mysle ze mi sie uda
Pizza bardzo pyszna polecam
Witam,
Niestety to przepis na placek drożdżowy albo.... Do Pizzy daje się około 1/10 kostki drożdży na 1 kg mąki i piecze w większej temperaturze.
Ps. Zaraz napisze i udostępnię przepis na moją pizze. :)
Gregorio
to super! :-)czekamy na przepis z niecierpliwością :-) Dzięki!
Bardzo dobra mniam POLECAM TEN PRZEPIS.! ;)
super przepis. pizzę póżniej łatwo się kroi;)
pizza wyszla znakomita ! goscie zachwyceni i ja rowniez bardzo dobry przepis ;)
właśnie robie i wyadaje mi sie za wodniste
zobaczymy ;p
przepis na ciasto najlepszy z wszystkich przepisów
to prosty i dobry przepis. Drożdży można dać znacznie mniej o połowę. Ważne, by ciasto po zagnieceniu zawinięte w ściereczkę odpoczęło w chłodzie. Uchroni je to przed wysuszeniem powierzchni. Piec w temp. 180 - 200 stopni do 20 minut.
Jak sie zrobi ciasto to trzeba wstawić je od razu z dodatkami czy podpiec wyjąć i włoiżyć dodatki i znowu włożyć?
ja zawsze ciasto dla pewności podpiekam najpierw przez 5 minut bez dodatków posmarowane tylko sosem pomidorowym. Następnie kładę składniki i piekę przez pozostały czas.
Jestem wówczas pewna, że jest ono nie surowe. Warto jednak posmarować sosem, inaczej za mocno urośnie i wyjdzie nam bułka :-)
W sumie używam bardzo podobnego przepisu, tylko ciasto dodatkowo przed włożeniem do piekarnika smaruję oliwą od spodu i piekę je nie na brytfance tylko na kratce nie ogarniam fachowej nazwy kratki :P
Wczoraj robiłam pizzę według składników. Ciasto było lepiące i nie dało się go uformować ale po upieczeniu wyszła dobra. Dziś dodałam więcej mąki(jeszcze jakieś pół szklanki)i wyszło rewelacyjne.
Polecam pizzę i przepis nawet dla tych, którzy nie potrafią gotować, bo jest proste jak obieranie banana :-))
Pyszne ciasto. :) Właśnie z tego przepisu w końcu pizza własnej roboty dorównała tej z pizzerii. Mniam.
Normalnie palce moczać pyszne na swieće ;d(;
A ile trzeba ją piec, i co probonujecie na wieszch i sos?
pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach C. Na wierzch - co kto lubi, może być sos czosnkowy (wystarczy zmieszać jogurt, majonez, kilka ząbków czosnku - po zgnieceniu).
Z czego można zrobić sos pomidorowy na pizze przed połorzeniem składników takich jak pieczrków, sera i szynki
z pomidorów :-). Proponuję świeże lub te z puszki (krojone) trzeba je tylko poddusić aby sos zgęstniał. Ja wciskam również 3 ząbki czosnku i zioła ale to pod koniec duszenia. Pycha :-)
Pyszne ciasto!!! polecam! idealnie chrupkie, łatwe w przygotowaniu! super! polecam!
to moja pierwsza pizza w życiu ;-) ciasto wyszło świetne! takie jak w pizzerii. chrupiace i cienkie ;) dodałam jednak ćwierć kostki drożdży zamiast połowy i pół szklanki mąki więcej. polecam jak najbardziej.
Dzisiaj będę robił,zobaczymy co z tego wyjdzie:-)
ciasto znakomite lepszego nie jadałam.
polecam wszystkim
goście byli pod wrażeniem
świetny przepis. ps. moja pierwsza pizza. wszystko,jak być powinno ; )
...ZABIERAM SIĘ DO PRACY (PIZZY)...ZOBACZYMY CO WYJDZIE?????
POZDRAWIAM AMATORÓW TAKICH SMAKOŁYKÓW...
Pizze robię amatorsko od roku. Ten przepis i sposób jego wykonania jest naprawdę bardzo dobry ! Polecam wszystkim :D
na ile to jest osób jak ktoś by wiedział to napisz
Przepis naprawdę godny polecenia, bardzo dobre ciasto we włoskim stylu. Próbowałem wiele przepisów i myślę ze ten jest jeden z najlepszych jak nie najlepszy.
Wyszło mi 3 pizze to tak na 3 osoby żeby się najeść, z dużą ilością składników
Pozdro.
Przepis klasyczny, robię taki od 20 lat i zawsze wychodzi :-) Polecam!
Co robię nie tak że wychodzi mi łamiące się ciasto po upieczeniu???????
Doradźcie coś, błagam...
Za pierwszym razem też wyszlo mi ciasto twarde jak kamień ale wydaje mi się że dlatego bo ustawilam piekarnik na 220 stopni(gdzies tak wyczytalam) I trzymalam zbyt dlugo. Następnym razem ustawilam na 170 stopni i mialam jakieś 35 min do 40 min w piekarniku i ok i piekarnik z termoobiegiem ! :)
mi wyszlo twarde od spodu i za bardzo drozdzowe w smaku. 1/4 kostki zdecydowanie wystarczy. pieklem w 250 z termoobiegiem. nastepnym razem zmniejsze temp. :) pizze zawsze zamawialem w pizzeriach i nie wiem czy taka mi podejdzie nawet wlasciwie przyrzadzona. zeby zrobic na prawde dobra pizze trzeba miec odpowiedni piekarnik. pizza robiona w domu zawsze bedzie smakowala jak robiona w domu:) co o tym myslicie?
owszem pizza robiona w domu to będzie zawsze pizza domowa ale dla mnie to akurat atut a nie wada. Od kiedy przyrządzam to danie w domu, niestety żadna pizza z knajpy mnie nie powaliła i szkoda mi zwyczajnie na nią pieniędzy. Być może tylko zrobienie ciasta to kwestia wprawy. A co do temperatury to 250 jest sporą przesadą :) myślę, że 200 to maks (ilość drożdży zmieniona)
wnajpach mają urządzenia do mieszania ciasta, takie ciasto miesza się dość długo, a potem idzie do zwyczajnego pieca. Czasami wychodzą im też zakalce, wtedy wywalają całe ciasto i robią od nowa.
no, właśnie robie ciekawe jak wyjdzie :) myślę,że będzie pyszne.
ZAraził mnie tym przepisem moj chłopak jemu wyszło pyszne u mnie tak samo :D hehe przepis sprawdzony ja dodałam do ciasta surowego jeszcze szczypte oregana i słodka papryke w proszku :P :)
71 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pyszne ciasto na pizzę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują