Gofry wyszły palce lizać. chyba zacznę jeść
codziennie ;) :pp pzdr dla wszyskich kucharzy.
Czytam twój post i od razu wiem gdzie leży wina. W twojej
gofrownicy. Jest do niczego skoro pieczesz gofry 12 minut, w porządnej gofrownicy przez tyle czasu
spaliłabyś je ;)
Kup sobie nową gofrownicę o mocy powyżej 1000W
Chyba piekłeś te gofry wtedy kiedy nie było prądu .Moje
wyszły ok po 4 min . Dzięki za przepis
i ile mniej wiecej z tego przepisu gofrów wychodzi?
mniam
dobre
pyszne przunajmniej 8
Pyszne!
te gofry są kompletnie do niczego!!! Z wierzchu są
przypieczone a w środku jest surowe ciasto.
zajebiste !!!!!!!!!! :D
wy wszyscy macie racie te gofry są do bani
w makro jest specjalna mąka do gofrów 5kg.
mniam mniam
mniam mniam
Już nie mogę się doczekać ,by posmakować gofrów na 100% wyjdą świetnie :)
Dobre gofry nie są złe
to wszystko zależy od gofrownicy. Jak kupiłam nowa to się przekonałam.Musi gofrownica mieć dużą moc.
szukam dobrego przepisu... Mam nadzieję że ten będzie spoko
Z komentarzy wynika że gofry są pyszne:]
Z góry dziękuję:*
"nie dobre" to pojęcie względne dlatego nie można powiedzieć "nie znacie się"
Mi osobiście smakują to też zależy od zrobienia ciasta i gofrownicy.
No pyszne gofry .;D Dobrze że robiły się tylko 4 min. Boo taak pachniało żee och mniaaam.! ;p
jakieś gumiate wyszyły,być może to wina mleka bez laktozy i mleka sojowego, no i dodałam jeszcze troche cukru bo były jakieś słonawo mdławe.
jedno jest pewne - jadłam lepsze
wyszły pyszne :DDD
gofry byly przepyszne
kazdy musi ich sprubowac ;)
Haha 10 minut piekłeś gofry i były surowe ? Wyrzuć zepsutą gofrownicę i kup nową :D xD
ile trza bedzie piec w gofrownicy 800 W ? prosze o szybka odpowiedz. I czy wogule sie upeka?? xD xD ;/
Słuchaj gofrownica o mocy 800W to szajs. Gofry pieczesz az pokrywa się podniesie i będą rumiane - nie ma określonego czasu - piecze się je na oko i wyczucie. Gdy gofrownica jest słabej mocy poniżej 1000W nie oczekuj prawdziwych chrupiących gofrów, a jedynie zapiekanki :P
Ja kupiłam sobie wczoraj nową gofrownice i jakoś dobrze się dopiekły :)
Zgadzam się z osoba poniżej, ma rację <twoja gofrownica jest zepsuta.>
Dobre byly POLECAM!!!
Moje pieką się 5 minutek
bardzo mi pyszne wyszły te gofry !!! mniam
szkoda dupy :) nie katuj jej tak, nie jedz gofrów niedopieczonych. pozdro:)
Super wyszły.Pierwszy dobry przepis:)
Gofrownice mam dobra a gofry do dupy no surowe twarde widelcem je moge scigac z gofrownicy a teraz jakies gumiaste i w ogole beznadziejne nie polecam !!!
jesli wam gofry ni wychodza to problem jest w tym ze wiecej poswiecacie czasu na wypisywanie tych bzdur niz na robienie gofrow
surowe i twarde? to jakie ty ciasto zrobiłeś ze surowe ciasto masz twarde??;P
zjadłem było bardzo pyszne tylko jadłem bez cynamonu ale tak "gites""pyszne polecam BARDZO BARDZO
zjadłem było bardzo pyszne tylko jadłem bez cynamonu ale tak "gites""pyszne polecam BARDZO BARDZO
Tak a propo to nie ma cukru waniliowego tylko wanilinowy;P
Jak ktoś umie to gofry z tego przepisu wyjdą bardzo dobre;)
ludzie mam 10 lat i na oko wychodzą mi rewelacyjnie
naprawde super
A CUKIER GDZIE ?!
SAM CUKIER WANILINOWY NIE STARCZY BEZ NORMALNEGO CUKRU ONE BEDA BEZ SMAKU
Chcesz to dodaj cukier według własnego smaku. Ja również odradzam dodawanie cukru do gofrów ponieważ gofry je się z dodatkami, które są na ogół słodkie.
GOFRY swietne, ja pieke w gofrownicy 1200 V
ja dopiero skonczylam je robic sa dobre
Mam starą gofrownicę(ma ok. 13 lat, a gofry i tak wyszły pyszne i chrupiące ;)
Gorąco polecam przepis ;D
P.S. Zawsze dodaję do masy trochę oleju.
moje pierwsze gofry, przy uzyciu gofrownicy jakos.. 20letniej. moglyby byc slodsze i zeby bylo czuc cynamon, trzeba go dosc sporo uzyc.
chrupiace, takie, jak lubie.
Ten przepis wcale nie jest dobry. W środku gofry są niedopieczone. Nie chodzi tu o gofrownice, bo zawsze używałam innego przepisu i zawsze dopiekała. Naprawdę nie polecam.
Świetne! nawet w gofrownicy 750v!:D
ja dodalam do tego cukier waniliowy i slodzik w plynie na oko
dziwne jakieś...
fajnie wyglądają do bani smakują
szału nie ma !!!
do ciasta trzeba dodać olej - nie wystarczy gofrownicy smarować:)
mi wyszły cudowne!!!
jeśli komuś ciasto z tego przepisu wychodzi gumowe to trzeba troszkę więcej proszku a mąka hipermarketów, która zawiera dużo węglanu wapnia to kolejna przyczyna porażki!
Gofry super! Naprawdę dobre! Palce lizać! Dziękuję i polecam wszystkim!
PRZEPYSZNE po prostu miodzio.Właśnie się najedliśmy jak bąki.Ja dodałam cukru do ciasta bo lubimy słodziutkie.
Pycha gofry!Są świetne i bardzo mi smakowały!!
jeśli ktoś nie potrafi robić gofrów to i przepis tu nie pomoże.. mi zawsze wychodzą dobre z tym przepisem również ;)
Mam 13 lat i gofry wyszły super!!
A wy tu jakieś głupoty wypisujecie. Nie umiecie nawet dobrego ciasta zrobić...<lol2>
Pozrowonka:D:D
Mniammm....:>
mi się strasznie długo pieką a gofrownice mam nową ;/ poza tym w smaku są w porzadku
ja dodałam 3,5 szkl mąki bo wydawało mi sie za gęste 4 łyżki cukru , ja swoje piekę 1200w 2 min są chrupiące i pyszniutkie ,polecam serdecznie
te gofry były barzo dobre mam 11 lat i sam je zrobiłem
Ja je piekłam w gofrownicy 1600W i są gotowe po 3min.
Wyszły mniam! :)
Moje też są świetne a moja gofrownica ma 700 W
jak sie doda cukru okolo 5 duzych lyzek to nawet spoko smakuje tyle ze sie przypala mocno
Zauważyłem ze wiele osób pisało ze ma problemy z upieczeniem dobrych Gofrów z tego przepisu .
Mogom być trzy główne przyczyny pierwsza to faktycznie gofrownica, radze kupowac dużej mocy powyżej 1000W minimum po za tym dobrze jest jak ona jest ciezka ,duza masa metalu powoduje to ze nie stygnie ona po nalanie ciasta i wtedy sa gofry chrupiace i dopieczone.Druga czesto przyczyna krytycznego pisania o tym przepisie sa poprostu zwykle wyglupy dzieciakow ktorzy juz na tyle sa dorosli ze potrafia pisac i czytac.Trzecia przyczyna to poprostu ktos jest na tyle powolny w mysleniu ze prostych gofrów nie potrafi upiec i wychodza mu niedopieczone twarde gumowate gnioty ,ale tym osobom raczej nie da sie pomoc.
internet to takie miejscie niestety, gdzie kazdy moze napisac co tylko zechce. Nawet takie glupoty jak tu. Mysle ze warto sprobowac tego przepisu, jedyna moja uwaga jest taka, ze jak sie ciasto za dlugo wyrabia, to jest gorsze. Zupelnie inaczej niz na przyklad w pieczeniu ciast drozdzowych czy biszkoptow. W przypadku waffels i pancakes dobrze jest zostawic male grudki, nie pytajcie mnie dlaczego, ale tak jest.
Zycze powodzenia w pieczeniu! Smacznego:)))
Mam tylko jedno pytanko. Ile cynamonu.? Prosze o szybką odpowiedz bo za chwile zabieram sie za robienie.;)
spokojnie wystarczy szczypta cynamonu, tak do smaku. Jeśli ktoś nie lubi, można nie dodawać wcale
Pyszne naprawdę :) ja ńie dodalam cynamonu
robiłam już kilka razy i za kazdym razem jak sie upieka sa chrupiace ale jak stygna robia sie gumiaste i płaskie jak nalesnik.
MNIAM MORDA SIE RADUJE KOHAM TE GOFRY ŚWIETNE 1000 IQ DLA TWURCY!!!!!!!!
69 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pyszne i sprawdzone gofry! prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują