Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Racuchy Ewy Wachowicz

Czas 25 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 szkalnki mąki
2 jajka
3 łyżki cukru
0,5 l kefiru
2 płskie łyżeczki sody

duży banan
olej do smażenia
cukier puder do posypania

mus jabłkowy:

kilka jabłek
sok z cytryny
cukier do smaku

Racuchy Ewy Wachowicz - sposób wykonania:

Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy, następnie dodajemy kefir oraz mąkę wymieszaną z sodą. Miksujemy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na pół do połowy dodajemy pokrojonego w kostkę banana.
Z ciasta smażymy placuszki które układamy na ręczniku papierowym by osączyć z tłuszczu. podajemy z musem jabłkowym.

Mus: jabłka obieramy i miksujemy w melakserze, sos skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku cukrem.


Prześlij przepis

mewa80 | 01-09-12 | Czytano: 60433 razy | komentarzy [3]
Racuchy Ewy Wachowicz komentarz



Opinie i komentarze na temat Racuchy Ewy Wachowicz kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

3 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Racuchy Ewy Wachowicz prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2012-09-02 12:44

jeśli tu były bułeczki maślane to są pyszne poprostu pyszne bardżo pyszne

Autor
Tytul
2013-09-27 13:45

dzielimy tu ciasto na dwie części do jednej dodajemy banana a co z drugą połową?

Autor
Tytul
2013-09-29 10:40

drugą połowę smażymy bez dodatków lub dodajemy coś innego wedle własnego uznania np. jabłko pokrojone w cienkie talarki

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje