Strona główna >>
Desery >>
Racuchy Racuchy na maślance
Czas 30 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
200 ml maślanki (niepełna szklanka)
20 dag mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
łyżka roztopionego masła
łyżka mąki ziemniaczanej
szczypta soli
cukier puder, olej do smażenia
Racuchy na maślance - sposób wykonania:
Jajka i maślankę dodajemy do ostudzonego masła, mąki mieszamy z proszkiem dodajemy do maślanki, następnie cukier i sól, mieszamy.
Na rozgrzany olej łyżką nakładamy placuszki i smażymy je z obu stron na złoty kolor.
Podajemy posypane cukrem pudrem, ewentualnie polane jogurtem.
Prześlij przepis mewa80 | 26-05-10 | Czytano: 79229 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Racuchy na maślance prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują