Strona główna >> Desery >> Racuchy

Racuchy na maślance

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

200 ml maślanki (niepełna szklanka)
20 dag mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
łyżka roztopionego masła
łyżka mąki ziemniaczanej
szczypta soli
cukier puder, olej do smażenia

Racuchy na maślance - sposób wykonania:

Jajka i maślankę dodajemy do ostudzonego masła, mąki mieszamy z proszkiem dodajemy do maślanki, następnie cukier i sól, mieszamy.
Na rozgrzany olej łyżką nakładamy placuszki i smażymy je z obu stron na złoty kolor.
Podajemy posypane cukrem pudrem, ewentualnie polane jogurtem.


Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 26-05-10 | Czytano: 77297 razy | komentarzy [0]
Racuchy na maślance komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz