Strona główna >>
Desery >>
Racuchy Racuchy na ostro
Czas 20 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1,5 szklanki mąki
2 szklanki kefiru
2 jajka
szczypta sody lub proszku do pieczenia
10 dag wędzonej wędliny np. kiełbasy
cebula niewielka
łyżka startego sera żółtego
pieprz, sól
posiekana świeża pietruszka
Racuchy na ostro - sposób wykonania:
Mąkę miksujemy z kefirem, jajkami, proszkiem. Cebulkę kroimy drobno, kiełbasę również, dodajemy do ciasta, mieszamy, dodajemy ser i pietruszkę. Smażymy na rozgrzanym oleju, podajemy na ciepło.
Prześlij przepis ~Gosc | 18-06-10 | Czytano: 38137 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Racuchy na ostro prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują