Strona główna >> Desery >> Racuchy

Racuchy na ostro

Czas 20 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1,5 szklanki mąki
2 szklanki kefiru
2 jajka
szczypta sody lub proszku do pieczenia
10 dag wędzonej wędliny np. kiełbasy
cebula niewielka
łyżka startego sera żółtego
pieprz, sól
posiekana świeża pietruszka

Racuchy na ostro - sposób wykonania:

Mąkę miksujemy z kefirem, jajkami, proszkiem. Cebulkę kroimy drobno, kiełbasę również, dodajemy do ciasta, mieszamy, dodajemy ser i pietruszkę. Smażymy na rozgrzanym oleju, podajemy na ciepło.


Prześlij przepis

~Gosc | 18-06-10 | Czytano: 37854 razy | komentarzy [0]
Racuchy na ostro komentarz



Opinie i komentarze na temat Racuchy na ostro kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Racuchy na ostro prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje