Strona główna >>
Desery >>
Racuchy Racuchy z dyni
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
50 dag miąższu z dyni
25 dag mąki pszennej
15 dag cukru
3 jajka
szczypta soli
cukier puder do posypania
olej do smażenia
Racuchy z dyni - sposób wykonania:
Pyszne racuchy z dyni.
Dynię (część bez pestek) pokroić w kostkę, obgotować w osolonej wodzie do miękkości, osączyć i wystudzić.
Jajka utrzeć z cukrem. Dynię miksujemy lub przecieramy przez sitko. Do utartych jajek dodajemy mąkę i dynię. Wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy placuszki które smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Posypujemy cukrem pudrem.
Prześlij przepis mewa80 | 10-10-10 | Czytano: 29744 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Racuchy z dyni prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują