Strona główna >> Desery >> Racuchy

Racuchy z dyni

Czas 25 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

50 dag miąższu z dyni
25 dag mąki pszennej
15 dag cukru
3 jajka
szczypta soli
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Racuchy z dyni - sposób wykonania:

Pyszne racuchy z dyni.
Dynię (część bez pestek) pokroić w kostkę, obgotować w osolonej wodzie do miękkości, osączyć i wystudzić.
Jajka utrzeć z cukrem. Dynię miksujemy lub przecieramy przez sitko. Do utartych jajek dodajemy mąkę i dynię. Wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy placuszki które smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Posypujemy cukrem pudrem.


Prześlij przepis

mewa80 | 10-10-10 | Czytano: 29744 razy | komentarzy [0]
Racuchy z dyni komentarz



Opinie i komentarze na temat Racuchy z dyni kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Racuchy z dyni prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje