Strona główna >>
Desery >>
Racuchy Racuchy z jabłkami
Czas 30 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
250 g mąki
2 jajka
3 jabłka
cynamon
cukier puder
pół łyżeczki soli
pół szklanki mleka
pół szklanki mineralnej wody gazowanej
olej do smażenia
Racuchy z jabłkami - sposób wykonania:
Mieszamy mąkę z jajkami, mlekiem i wodą mineralną. Dodajemy szczyptę soli do powstałego ciasta, które nie może być ani za gęste, ani za rzadkie. Obrane jabłka kroimy w talarki i posypujemy cynamonem, po czym dodajemy do ciasta.
Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju. Posypujemy je cukrem pudrem. Zaleca się podawać racuchy na ciepło do spożycia.
Polecamy także: Racuchy drożdżowe z jabłkami
Racuchy z amarantusem
Prześlij przepis ~Gosc | 02-12-08 | Czytano: 695140 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Racuchy z jabłkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują