Strona główna >> Desery >> Racuchy

Racuchy z jabłkami

Czas 30 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

250 g mąki
2 jajka
3 jabłka
cynamon
cukier puder
pół łyżeczki soli
pół szklanki mleka
pół szklanki mineralnej wody gazowanej
olej do smażenia

Racuchy z jabłkami - sposób wykonania:

Mieszamy mąkę z jajkami, mlekiem i wodą mineralną. Dodajemy szczyptę soli do powstałego ciasta, które nie może być ani za gęste, ani za rzadkie. Obrane jabłka kroimy w talarki i posypujemy cynamonem, po czym dodajemy do ciasta.
Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju. Posypujemy je cukrem pudrem. Zaleca się podawać racuchy na ciepło do spożycia.

Polecamy także: Racuchy drożdżowe z jabłkami
Racuchy z amarantusem




Prześlij przepis

~Gosc | 02-12-08 | Czytano: 695140 razy | komentarzy [0]
Racuchy z jabłkami komentarz



Opinie i komentarze na temat Racuchy z jabłkami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Racuchy z jabłkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje