Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Rafaello

Czas 35 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 paczki podłużnych biszkoptów (tzw.języczki)
2 tabliczki białej czekolady
200 g wiórek kokosowych
pół litra śmietany 30%
2 galaretki cytrynowe
likier kokosowy do nasączenia biszkoptów
prażone migdały

Rafaello - sposób wykonania:

Rafaello z programu Ewa gotuje. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku, dodajemy połamane kawałki czekolady, jak się rozpuszczą (aby przyspieszy rozpuszczenie czekolady miskę z galaretką umieszczamy w gorącej kąpieli), galaretki odstawiamy do wystudzenia.
Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy przestudzoną galaretkę (porcjami, wciąż ubijając). Pod koniec do śmietany dodać wiórki kokosowe (część zostawić do dekoracji).
Biszkoptami wyłożyć blachę, nasączyć je likierem kokosowym. Na biszkopty wykładamy masę, ciasto osypujemy wiórkami oraz dekorujemy wciskając prażone migdały (aby upraży migdały pieczemy je na blaszce w temp. 200 stopni przez 10 minut). Ciasto przed jedzeniem schładzamy 2 godziny w lodówce.



Prześlij przepis

mewa80 | 12-11-11 | Czytano: 52965 razy | komentarzy [3]
Rafaello komentarz



Opinie i komentarze na temat Rafaello kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

3 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Rafaello prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2011-11-12 10:33

pytanie brzmi czy obie te galaretki w 2 szkl czy kazda z osobna na 2 szkl wody?milena

Autor
Tytul
2011-11-12 10:42

Dwie galaretki w dwóch szklankach. Prosze oglądac program :-) .

Autor
rafaello
2011-12-09 15:56

bez rewelacji jak dla mnie!pierwszego dnia dobre ale drugiego dnia staje się bardzo mulaste!!!

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje