Strona główna >>
Dania główne >>
Drugie danie Risotto z szynką i ananasem
Składniki:
20 dag ryżu
20 dag szynki
3 pomidory
czerwona papryka
15 dag pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
10 dag kukurydzy z puszki
kilka plastrów ananasa
z puszki
szczypiorek
1 litr bulionu (np.z kostki)
olej, sól, olej do smażenia
Risotto z szynką i ananasem - sposób wykonania:
Szynkę, czosnek, paprykę, cebulę oraz pieczarki kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju smażymy ryż, gdy będzie szklisty dodajemy pozostałe składniki i wlewamy zagotowany bulion.
Dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa i pomidory oraz odsączoną kukurydzę.
Przyprawiamy i gotujemy do momentu aż ryż wchłonie całą wodę (15-20 minut).
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Prześlij przepis mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 11117 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Risotto z szynką i ananasem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują