Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem
Czas 105 minut
Porcji 8
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 i pół kg schabu
pół kg boczku wędzonego
sól, pieprz
200 g żurawiny
chrzan
musztarda
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem - sposób wykonania:
Przepis z programu Ewa Gotuje, mięso wygląda przepysznie dlatego warto go zapisać :-)
Mięso rozcinamy na sposób ślimakowy aby uzyskać jak największy płat.
Boczek kroimy w plastry i obsmażamy na rumiano.Płat doprawiamy z obu
stron solą i pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem. Następnie od środka smarujemy go chrzanem i musztardą. Na płacie układamy plastry boczku, posypujemy je żurawiną. następnie płat ciasno zwijamy i obwiązujemy
sznurkiem. Obsmażamy na 2 łyżkach oliwy z każdej strony. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy godzinne w 160 stopniach C. Na zdjęciu z braku żurawin rolada ze śliwką :-)
Prześlij przepis asieńka | 18-02-11 | Czytano: 37381 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują