Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Rolada z indyka z cielęciną

Czas 55 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 pierś indycza
farsz:
20 dag mielonej cielęciny
pół bułki czerstwej namoczonej w mleku
2 łyżki namoczonych we wrzątku rodzynek
garść suszonych fig pokrojonych w kostkę
1 łyżka roztopionego masła
2 białka ubite ze szczyptą soli na pianę

Mus jabłkowy:
1 kg jabłek
3 łyżki chrzanu
odrobina miodu

Rolada z indyka z cielęciną - sposób wykonania:

Rolad z indyka z cielęciną z musem jabłkowo-chrzanowym, wg Ewy Wachowicz.
Pierś przecinamy tak aby uzyskać płat mięsa, przyprawiamy go solą i pieprzem.
Do zmielonej cielęciny dodajemy odciśniętą bułkę wcześniej namoczoną w mleku, rodzynki osączone, posiekane figi, roztopione masło oraz na końcu pianę z białek, farsz mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem.
Farsz nakładamy na płat mięsa, zwijamy roladę, związujemy.
Roladę wkładamy do rękawa, wlewamy 2 łyżki wody.
Pieczemy 15 minut w 200 stopniach, następnie godzinę w 180.
Jabłka rozgotowujemy, dodajemy chrzan i odrobinę miodu do smaku. Podajemy do rolady.


Prześlij przepis

asieńka | 22-01-11 | Czytano: 14827 razy | komentarzy [0]
Rolada z indyka z cielęciną komentarz



Opinie i komentarze na temat Rolada z indyka z cielęciną kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Rolada z indyka z cielęciną prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje