Strona główna >> Desery >> Ciasta

Rolada z jabłkami

Czas 75 minut Porcji 12 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

Biszkopt:
6 łyżek mąki
6 jajek
6 łyżek cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
cukier puder
Masa:
1 kg jabłek
2 łyżki margaryny
1 szklanka cukru
łyżka skórki otartej z pomarańczy
100 g posiekanych orzechów włoskich

Rolada z jabłkami - sposób wykonania:

Biszkopt:
Białka ubijamy na pianę, dodajemy żółtka i cukier, ubijamy, dodajemy mąkę z proszkiem - mieszamy. Ciasto wylewamy do blaszki, pieczemy 30 minut w 180 stopniach C.
Jabłka obieramy, kroimy w plastry dusimy z cukrem i margaryną, gdy się rozgotują dodajemy skórkę z pomarańczy oraz orzechy.
Upieczony biszkopt wykładamy na ściereczkę, zwijamy razem z nią w rulon. Gdy wystygnie rozwijamy, smarujemy masą jabłkową i ponownie zwijamy. Posypujemy cukrem pudrem.


Prześlij przepis

~Gosc | 20-08-10 | Czytano: 10522 razy | komentarzy [0]
Rolada z jabłkami komentarz



Opinie i komentarze na temat Rolada z jabłkami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Rolada z jabłkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje