Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Roladki mięsno - ziemniaczane

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

75 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach
30 dag mięsa mielonego wieprzowego
20 dag mięsa mielonego drobiowego
2 jaja
5 dag bułki tartej
3 żółtka
10 dag mąki
natka pietruszki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
olej do smażenia

Roladki mięsno - ziemniaczane - sposób wykonania:

Mięsa połączyć ze sobą oraz z jajkami, bułka tartą i 1/3 szklanki wody. Dodać przyprawy : sól, pieprz, gałkę.
Ziemniaki obrać, przecisnąć przez praskę, dodać żółtka, sól i mąkę, wyrobić sprawnie ciasto. Z mięsa uformować wałek o średnicy 5 cm, masę ziemniaczaną rozwałkować na długość mięsa, ułożyć na niej masę mięsną i zwinąć rulon, zalepiając brzegi. Kroić roladę w plastry o długości 1 cm, obtoczyć w mące, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, na złoty kolor. Można podawać z sosem pieczarkowym lub pikantnym i surówką.


Prześlij przepis

mewa80 | 20-05-10 | Czytano: 15460 razy | komentarzy [0]
Roladki mięsno - ziemniaczane komentarz



Opinie i komentarze na temat Roladki mięsno - ziemniaczane kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Roladki mięsno - ziemniaczane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje